Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kazia pisze:Dr. Marciński.PcimOlki pisze:1. USG - powtórka u fachowca od diagnostyki obrazowej. Jeden jest w Warszawie, drugi we Wrocku. Nie wiem jak nazywa się ten warszawski - trzeba ustalić. Badanie USG w byle lecznicy jest mało warte. To musi być Specjalista.
Przyjmuje w Multivecie na Gagarina, gdzieś w Wilanowie i na Umińskiego. Na Umińskiego podobno krótko się czeka, ale nawet na Gagarina jeśli poprosisz to przyjmie między pacjentami zapisanymi.
FIA to hemobartonella.
Renata Sz. pisze:Witam, własnie przeczytałam na temat chorego Jimmiego. Miałam chorego kotka na VIP, niestety nie udało mi się go uratować, i miałam chorego na hemobartoneloze. Objawy były inne. Przy VIP co chwile miał inną infekcje - jak nie żoładek to nerki, jak nie nerki to gardło i tak w kółko, do tego woda w brzuszku. Kajtulek, który mial hemobartoneloze był osowiały, nie chciał sie bawić, stracił apetyt, dużo spał. Badanie krwi wykluczyło białaczke. Dostawał przez 4 tygodnie Unidox 2 x dziennie po 1/4 tabletki czyli 25 mg dawka. Ponieważ miał bardzo silną anemie dodatkowo podawałam (oprocz karmy mokrej i suchej) surową watrobę, ktorą do dzisiaj bardzo lubi. Suchą karmę kupowalam Royala. Dzięki Bogu, wyszedł z tego, a teraz jest rozkapryszonym urwisem.
Najważniejsze z tego wszystkiego trafić do dobrego diagnostyka który poprze diagnozł odpowiednimi badaniami. Trzymam kciuki z calego serca za Jimmiego i dobrze ze trafił do takiego dobrego domu.
KotekJimmy pisze:...
I wtedy jeśli zleci nam inne badania to zrobimy je po wizycie. Bo nie chce w 1 dniu kłuć Jimmka 1000 razy..
...
W poniedziałek jedziemy na badania krwi -
...
Jutro jedziemy na badania krwi.
KotekJimmy pisze:Tak, ma być zrobiona biochemia...
Anka pisze:Nie wiem, czy to coś pomoże, ale może da trochę nadziei, to wątek Kreseczki, która miała podobne objawy i też już chcieli niektórzy spisać ją na straty (ale nie właścicielka, raczej weci). Kreska żyje i ma się dobrze. To ten wątek:
viewtopic.php?f=1&t=119944
Użytkownicy przeglądający ten dział: Claude-meave, Majestic-12 [Bot] i 177 gości