Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 02, 2011 21:55 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

A jak Lonia??
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon sty 03, 2011 14:54 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

A surowe mięso to polecam podawać przemrożone, wtedy większość bakterii się zabija :)

Lonia jak najbardziej ok, wczoraj wieczorem wróciliśmy od moich rodziców. Straszna gaduła zaczyna się z niej robić, nie podejrzewałam jej o to. Chodzi po całym mieszkaniu i miauczy, ale tak, jakby sama do siebie gadała :)
Dzisiaj też pierwszy raz widziałam, że świruje, jakiegoś kopniaka dostawała, przebiegała całe mieszkanie i nagle polowała na coś niewidocznego dla mnie ;)
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pon sty 03, 2011 20:35 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

No to super :ok: Ja to się zawsze cieszę jak głupia jak moja staruszka się bawi :lol: Bo robi to raz na ruski rok :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sty 04, 2011 10:14 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Jeszcze się okaże, że Lonia ma ADHD tylko się w schronie tak dobrze ukrywała :ryk:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto sty 04, 2011 13:47 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Jeśli nadal będzie to szło w tym kierunku, to nie zdziwię się :D
Mój narzeczony mówi, że Lonia to mały kociak, który udaje starego :twisted:
Obrazek

dase

Post » Śro sty 05, 2011 15:18 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

dase pisze:Jeśli nadal będzie to szło w tym kierunku, to nie zdziwię się :D
Mój narzeczony mówi, że Lonia to mały kociak, który udaje starego :twisted:

Który starszy kot nie może zostać tak określony... znam takiego czternastolatka, że ikry to mu kociaki powinny zazdrościć ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 08, 2011 13:37 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Leczenie Leosia przynajmniej na razie uznajemy za zakończone. Odsłonięta kość niestety jest martwa i nie pokryje się już dziąsłem, trzeba ją będzie obserwować czy nie będzie podatna na infekcje jak antybiotyk przestanie działać. Na szczęście potężny zębodół z którego wypływało masę ropy ładnie się zarósł. Ta odsłonięta kość nie boli Leosia więc na razie można to tak zostawić. Następna kontrola za miesiąc. Leon przybiera stopniowo na wadze teraz waży 4,1 kg, minimalna waga docelowa 5,2-5,5 kg bo to duży kot. Jak trafił do mnie ze schronu ważył ok 3,7 kg :| tak dla porównania. Uczulenie z uszu znika, prawdopodobnie to reakcja po antybiotyku. Osobiście dalej nie wierzę, że Leoś ma 15 lat, myślę, że jakbyście go zobaczyły w akcji jak się goni z Ardą po mieszkaniu, z jakim zapałem zapierdziela za wędką i jak zacięcie morduje myszki też byście w jego teoretyczny wiek nie uwierzyły. Ja wiem, że to nie ważne ile ma lat, a to na ile się czuje, ale nie ma się co oszukiwać, że te 15 lat podane przez pseudorodznę, która go oddała do schronu mogło być wymyślone na poczekaniu. Dla nich to bez różnicy 10 czy 15 lat, a dla Leosia to drastycznie zmniejszone szanse na domek, bo przecież nie ma co ukrywać, że im młodszy kot tym szanse rosną. Moja mama od świąt jest jego wielką fanką :wink: Postaram się później zamieścić jakieś foto, chociaż zrobienie Leosiowi zdjęcia graniczy z cudem :roll:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Sob sty 08, 2011 14:13 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

To ci odrzutowiec. Zastanawiam się, czy nie podać w ogłoszeniu na allegro linku do forum lub też wpisać do ogłoszenia te wątpliwości co do wieku. Co o tym myślisz, Rudaa?
W ogłoszeniu Leoś rzeczywiście funkcjonuje jako 15-letni kot.
Link do ogłoszenia poniżej:
http://allegro.pl/leos-na-stare-lata-do ... 54983.html
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Nie sty 09, 2011 10:50 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 09, 2011 22:11 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Rudaa mam dla Was niewielką pomoc z bazarku, tak jak obiecałam. Nie jest tego wiele (z bazarku uzbierało się 157 zł, zysk idzie na trzy DT Twój, mój i Łaciatka więc na kota wychodzi 52 zł), ale dla kociarza to zawsze coś.
Podaj proszę numer konta na który mam przelać pieniążki :)

I powiedz co tam u Leosia nowego? :kotek:
może jakieś fotki? :D

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon sty 10, 2011 16:22 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

A ja powiem, że Loni ładnie zagoiła się rana po operacji :)

I strasznie wybredna na jedzenie się zrobiła. 4 rodzaje suchej testowałyśmy - nie bardzo chce jeść, opakowanie 400 g starcza na jakieś 2 tygodnie. Sprawdzałyśmy też 5 różnych puszek, w tym Animondę oraz tak wielbioną przez moje pozostałe koty Shebę - wszystko bez rewelacji, miska stoi prawie cały dzień.
Ona by chciała, żeby jej gotować jak człowiekowi :o
Obrazek

dase

Post » Pon sty 10, 2011 17:01 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

A próbowałaś może z cosmą albo sushicatem ? To są dobre puszki więc może by jej zasmakowało :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon sty 10, 2011 17:59 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Nigdy nie spotkałam się z tymi firmami, a chodzę do dużych zoologów...
Obrazek

dase

Post » Pon sty 10, 2011 20:21 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

SuchiCat jest w niektórych sklepach (ja kupuję w Meduzie przy Tesco na Dlugiej). Cosma wylącznie w sieci, np. Zooplus. Faktycznie koty ją lubią - a moje to rozpuszczone są jak nieszczęście :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 10, 2011 21:04 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

To moje są jakieś dziwne, bo uciekły od tych puszek :ryk:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]