ManiekFIV+ nadal szuka domu,Rysiu po PP-super DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 02, 2011 18:29 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Maniek i Rysiek juz nie tylko razem sie bawią , ale tez razem jedzą :):) Mms y wysłany do Kociary 82 i nie bawem bedą i tu na watku :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 02, 2011 18:51 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

oni razem tak slodko wygladaja :1luvu: :1luvu: zaraz wrzuce foto, dajcie mi chwile na ogarniecie watkow, bo dopiero weszlam dzis :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon sty 03, 2011 10:24 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Dzień dobry :)

Z mojej strony spóźnione (awaria netu), ale bardzo szczere życzenia z okazji Nowego Roku :D

Maniuś życzę Ci żebyś był na swoich własnych kolankach, z Rysiem u boku oczywiście :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Pon sty 03, 2011 11:25 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Miaudziękuję, tylko mi ciociu powiedz, kiedy to wreszcie nastąpi?!
M.

Kociara82

Post » Pon sty 03, 2011 13:52 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Kaciara a kiedy beda fotki z mms ów ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon sty 03, 2011 18:35 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Serdecznie zapraszam na Kocie Bazarki na Tyskie Mruczki :)

viewtopic.php?f=20&t=122230

viewtopic.php?f=20&t=122232

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Pon sty 03, 2011 19:44 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

jak patrzę na te bazarki, to myślę, że te ciuszki trochę za małe... :ryk:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon sty 03, 2011 20:29 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

izydorka pisze:jak patrzę na te bazarki, to myślę, że te ciuszki trochę za małe... :ryk:

A może da sie je naciadnąć :ryk:

A dziś jak byłam w duzym Tesco to myślałam że mnie szlag trafi :evil:
Koleznaka m ipowedziała ze tam sa tańsze puszeczki gurmet ,
I cena na stojaku który stał osobno sugerowała ze ten pakiet 2 puszeczki w tym druga za 50 % w cenie 2.89 zł a w kasie sobie zazyczyli ponad 3 zł za pakiet , na moje zdziwienie oni twierdzą że tak maja w systemie i nawet w obsłudze klienta nie wiedzieli oco chodzi ,ze to błąd systemu :evil: :evil: :evil: ,niech ich szlag trafi za taki bajzel :evil: :evil: :evil: Oczywiscie wywalczyłam zwrot ponad 4 zł ,ale mi autobus zwiał i musiałam za 4 zl kupic bilet :evil: :evil: :evil: A ilu klientów nie bedzie o swoje walczyc, iluklietów zostaie oszukanych , ilu :evil: :evil: :evil:
Powiedzicie wszystkim ze jak beda kupowac w Tesco niech uwazaja jak sa podliczani :roll
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sty 04, 2011 14:56 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

fotki z mmsow wrzuce wieczorem. Sorym ze dotad nie wrzucilam, ale po pierwsze cos mam albo z tym gniazdkiem w komorce, albo kabelek cos nie teges... normalnie wyskakuje mi to ciagle i musze to sila trzymac, bo sie rozlacza... Poza tym cos sie zle czulam ostatnio, nadal z reszta nie mam sily na nic... :roll:

Justa, na pw prosze szczegolowe info o Rysiu od A do Z :D Wieczorem przerobka watku Manka na wspolny z Ryskiem :ok: :ok:

Kociara82

Post » Wto sty 04, 2011 16:19 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

wszystkie osoby, ktore sa w posiadaniu jakis wymiatajacych, oblednych fotek Rysia sa proszone o podeslanie mi ich na pw :)

Kociara82

Post » Wto sty 04, 2011 21:00 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

ROZLICZENIE LISTOPAD I GRUDZIEŃ

PRZYCHODY ;

MIAU.PL
IZYDORKA --------------------------- 25 zł
Taizu --------------------------------- 100 zł
Kropeczka--------------------------- 120 zł
Mar9 -- Eustachy------------------- 20 zł
Izazet -- Eustachy ----------------- 100 zł
Justyna 8585 --bazarek ---------- 30 zł
Miłka -- Raffi ------------------------ 40 zł
Na ogloszenia ---------------------- 20 zł
P Beata -- Maja -------------------- 20 zł
Izydorka ------------------------------ 25 zł
Marcintychy ------------------------ 29.05 zł
Eddi -- ślepaczki ------------------ 100 zł
Gabinet Reumatologiczny ----- 100 zł
Honda11 -- Bona ----------------- 30 zł
Kropeczka -------------------------- 100 zł
Od Dorci ---------------------------- 200 zł
Taizu -------------------------------- 80 zł
Dagmara - Olga kalendarz ----- 30 zł
Mikołaj dla Eustaszka ------------ 200 zł
Bataka -- kalendarz--------------- 30 zł
Mavi -- kalendarz ----------------- 20 zł
Petka - P1 -- kalendarz --------- 15 zł
Dorcia ------------------------------- 200 zł
Mar9 -- Eustachy ------------------ 20 zł
Kropeczka -- kalendarz ---------- 45 zł
Justyna 8585 -- Matylda -------- 100 zł
Mawin -- Matylda ----------------- 50 zł
Mamaja -- kalendarz -------------- 15 zł
Malix-- Matylda --------------------- 100 zł
P.Dorota -- Matylda --------------- 50 zł

Eddi -- kalendarz ------------------ 15 zł
LSVC -- bazarek ------------------- 110 zł
P.aleksandra -- Matylda ---------- 40 zł
Izazet -- Eustachy ------------------ 100 zł
Phantasmagori - kalendarz ------- 15 zł
Kociara82 - kalendarz ------------- 20 zł
Miłka -- Raffi ------------------------- 50 zł
Bez danych --------------------------- 20 zł
Satoru -- kalendarz ----------------- 15 zł
Taizu -- Eusatchy ------------------- 50 zł
Rudy i SrebrnyKot - kalendarz --- 15 zł
Kociara 82 -- część bazarek ------ 76.50 zł
P.Beata -- Maja ---------------------- 20 zł
Honda 11 --- bona ------------------ 30 zł
Mavin -- Matylda -------------------- 50 zł

RAZEM 2641 zł

DOGOMANIA.PL
Bazarek
_Aga_ ------------------------------------ 49 zł

MYSZKA
MAKS ------------------------------------ 10zł
Monika z Kotowic ----------------------- 25 zł
An-na -------------------------------------- 40 zł
Monika z Katowic ----------------------- 27 zł
Maks --------------------------------------- 10 zł
An-na --------------------------------------- 40 zł
Agata 51 ----------------------------------- 20 zł
Agata 51 ----------------------------------- 20 zł
Maks --------------------------------------- 10 zł

RAZEM 202 zł

Pedro
Bico ---------------------------------------- 10 zł
Izzie1983 --------------------------------- 20 zł
Bico ---------------------------------------- 10 zł

RAZEM 40 zł

RAZEM WSZYSTKIE WPLATY
:1luvu: :1luvu: 2932 zł :1luvu: :1luvu:

WYDATKI

Justyna 8585 -- Matylda -------- 100 zł
Mawin -- Matylda ----------------- 50 zł
Malix-- Matylda --------------------- 100 zł
P.Dorota -- Matylda --------------- 50 zł
P.aleksandra -- Matylda ---------- 40 zł
Mavin -- Matylda -------------------- 50 zł
DLA MATYLDZI KWOTA 390 zł
Gurmety dla Matyldzi ---------- 260 zł
Dług u weta jeszcze nie podliczony ...

WYDATKI :

Wet ------------------------------------ 1.500 zł
Karma RCi purina 15+12 kg --- 338 zł
Żwirek --------------------------------- 300 zł
Puszki różne ----------------------- 323 zł
mięso różne ----------------------- 212 zł
Gurmety dla Matyldy ----------- 260 zł
Pamersy 5 paczek --------------- 116 zł
Pampers Chusteczki ----------- 27 zł
Apteka ------------------------------- 72 zł
Ręczniki mega4szt -------------- 70 zł

razem 3218 zł

Bardzo chce Wam wszystkim podziękować za pomoc finansowa , za organizacje bazarków , za kupowanie na nich , za ogłoszenia dla zwierząt , za podnoszenie wątków ,za kibicowanie ,za wszystko Wam dziekuje

Szczególnie chce podziekowac lekarzomz lecznicy FAUNA z ul Żwakowskiej 48 w Tychach , gdyby nie dr Julia Mazur , Ozzi by juz nie żył , bardzo tez dziękuje d rKarolinie Wlodarczyk i dr Michałowi Mazur za ratowanie moich podopiecznych , bardzo Wam dziekuje

Bardzo chce tez podziękowac wszystkim darczyńcom :
Komitetowi Pomocy dla Zwierząt ( mozna im podarowac 1% podatku na ratowanie zwierząt ) , skepom zoologicznym ZAKO i MINI ZOO
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sty 04, 2011 23:35 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

:evil: :evil: :evil: schranilo mi sie gniazdko w komorce, to do kabla usb... od jakiegos czasu szwankowalo... pol dnia sie z nim dzis meczylam i nic... na razie mmsow nie bedzie... sory... Jutro meczarni ciag dalszy...

Kociara82

Post » Śro sty 05, 2011 0:43 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Ryszard, Rysiek, Rysiu, Rysio...
mały, rudy kocio, jedyny w swoim rodzaju!

To ja, ten mały rudzielec zwany Ryśkiem. Jestem młodym kocięciem, mam ok.5-6 miesięcy. Na razie jestem drobnej budowy, ale podobno sporo urosłem od czasu przybycia do DT. Trafilem tu jesienią zeszłego roku, nie pamiętam już jak. Na oko wyglądałem na kota zdrowego. W mig jednak się okazało, że wszyscy, którzy tak myślą, są w wielkim błędzie! Otóż wyobraźcie sobie, że okazało się, że mam PNN! 8O :roll: :oops: :cry:
Dla małego kociaka, nie szczepionego to wyrok! :roll: Ech... paskudztwo było bardzo silne, nie chciało wcale odpuścić! Ale ja twardziel jestem, nieustraszony, powiedziałem więc sobie: o nie, panie kolego! Masz teraz chociaż DT, opiekunka się stara jak może, wetka też dokłada wszelkich starań, walczą o Ciebie, więc się nie wolno poddać!
No i walczyłem... Walka była ciężka, nierówna, to świństwo przelazło ze mnie na inne koty... 8O Niestety one nie miały tyle szczęścia, co ja, były znacznie słabsze... :oops: :cry: przegrały walkę i odeszły za TM.

(przepraszam :oops: to w pewnym sensie przeze mnie, ja to przywlokłem tutaj... :oops: :cry:)

. Jak już miauknąłem wcześniej-walczyłem długo, nie poddawałem się mimo kryzysów. Udało się w końcu, wygrałem, jestem szczęściarzem! :piwa:
(a może powinienem się nazywać Szczęściarz?) :wink: .Sęk w tym, że choroba się zemściła na mnie i pozostawiła po sobie paskudny ślad. Miałem silne biegunki bardzo często. Musiałem jeść tylko karmę weterynaryjną, bo wszystko inne powodowało bardzo silne, trudne do opanowania biegunki. Oj, biedna Justa musiała mnie pilnować, bo ja jestem odkurzacz w kocim futerku :ryk: zjem wszystko co mi pod nos podejdzie :ryk: Ale nad biegunkami z czasem też nauczyliśmy się panować, jest coraz lepiej,, qupal mi się ładnie reguluje :ok: Oczywiście nadal nie mogę jeść wszystkiego, co bym chciał, bo jak mi coś zaszkodzi... sr...ka wróci... a to stanowi zagrożenie dla mojego życia! :|

Jestem kociem przemiłym, bardzo ufnym, strasznie towarzyskim :) Bez pytania pcham się na kolana, bezczelnie dopraszam się o zabawę i mizianki, bo i pieszczoch ze mnie namolny... Mówią o mnie: "słodziak", bo taka ze mnie przylepa, że szok! Człowiek? O tak! Kocham! Na sam jego widok mruuuuuczę :1luvu: Na rączki można mnie brać, tulić, miziać i całować, uwielbiam to bez granic, rozpływam się przy tym totalnie! :1luvu:
Na kolanka? Chętnie :) Zabawy? Młody jestem, to się wyszaleć muszę, nie? Byłem już jedną łapką po tamtej stronie, ale mi tam powiedzieli: "wracaj na ziemię, jeszcze nie czas na Ciebie, masz tu misję do spełnienia". Więc wróciłem i cieszę się życiem, każdym jego dniem, każdą chwilą... bo wiem, jak kruche jest, jak ulotne... Kocham życie! :1luvu: Jak wy, ludzie to mówicie: carpe diem-żyj dniem, żyj chwilą! :1luvu: W tak zwanym międzyczasie zaliczyłem kolejny kryzys - złapałem KK! :evil: No żesz, wkurzyć się można! :evil: Na szczęście to była ''łagodniejsza wersja", szybko wykryta, szybko zostało podjęte leczenie, więc i to też pokonałem! :ok:
Charakter.... chmmm... Na pewno chcecie wiedzieć? :wink: No dobra, niech wam będzie, ale na własną odpowiedzialność to czytacie:
Jestem miziakiem, namolnym bardzo, ciekawy wszystkiego, co mnie otacza, rozpiera mnie energia, więc jestem taki trochę zwariowany, szalony i wogóle... oszołom! :mrgreen: Jak się bawię, to na całego, mogę czasem w tej zabawie podrapać, mocniej ugryźć... ale to tylko w zabawie, jak mi szajba odbija, bo tak ogólnie jestem kochany, grzeczny koteczek :1luvu: Koty i psy - żaden problem, z każdym się jakoś domiaukuję, chętnie się z każdym pobawię. Zwykle to ja zaczepiam do zabawy. A jak mi zwierzaki nie wystarczają, to się biorę za człowieka :twisted: Jak się bawię, to latam po domu jak perszing, totalne tornado w kocim wykonaniu! :twisted: :ryk: No, co, wesoły kotek jestem :1luvu: Jedna z ciotek twierdzi, że pyszczek mam tak słodziaśny, że ona jak już się do mnie przyklei, to się odkleić nie może!

O, ty zdrajco mały! :twisted: To niby o mnie jest, tak? :twisted: Poczekaj no, słodziak, ja ci jeszcze pokażę, niech no tylko cię dorwę w swoje łapki :mrgreen: :twisted: Najpierw ciotce bezczelnie zawracasz w głowie, a potem obsmarowujesz na miau! A ja ci wątek robię, niewdzięczniku! :twisted: Masz szczęście, że cię kocham i, że nie potrafię się długo gniewać na kotka :piwa:

Dobra, ciotka, przecież nie napisałem wprost, że o ciebie chodzi! A wogóle skąd wiesz, że to ciebie miałem na myśli?
Wracając do mnie...
W DT bardzo zaprzyjaźniłem się z wujkiem Mańkiem, jesteśmy teraz świetnymi kumplami, nierozłącznymi. Razem się bawimy, razem jemy... No właśnie... i razem szukamy domku, wspólnego domku, bo my już bez siebie nie potrafimy żyć! Troszkę trwało, nim się domiauknęliśmy, jeszcze się docieramy, i coraz bardziej się kochamy :1luvu: Wujek Maniek to mój najlepszy przyjaciel :1luvu: Proszę więc nas nigdy nie rozdzielać!

Rysiek

Kociara82

Post » Śro sty 05, 2011 0:55 Re: ManiekFIV+,KK... Czyli jak kotu odbija szajba hehehe :D :D

Kociara82 pisze:Ryszard, Rysiek, Rysiu, Rysio...
mały, rudy kocio, jedyny w swoim rodzaju!

To ja, ten mały rudzielec zwany Ryśkiem. Jestem młodym kocięciem, mam ok.5-6 miesięcy. Na razie jestem drobnej budowy, ale podobno sporo urosłem od czasu przybycia do DT. Trafilem tu jesienią zeszłego roku, nie pamiętam już jak. Na oko wyglądałem na kota zdrowego. W mig jednak się okazało, że wszyscy, którzy tak myślą, są w wielkim błędzie! Otóż wyobraźcie sobie, że okazało się, że mam PNN! 8O :roll: :oops: :cry:
Dla małego kociaka, nie szczepionego to wyrok! :roll: Ech... paskudztwo było bardzo silne, nie chciało wcale odpuścić! Ale ja twardziel jestem, nieustraszony, powiedziałem więc sobie: o nie, panie kolego! Masz teraz chociaż DT, opiekunka się stara jak może, wetka też dokłada wszelkich starań, walczą o Ciebie, więc się nie wolno poddać!
No i walczyłem... Walka była ciężka, nierówna, to świństwo przelazło ze mnie na inne koty... 8O Niestety one nie miały tyle szczęścia, co ja, były znacznie słabsze... :oops: :cry: przegrały walkę i odeszły za TM.

(przepraszam :oops: to w pewnym sensie przeze mnie, ja to przywlokłem tutaj... :oops: :cry:)

. Jak już miauknąłem wcześniej-walczyłem długo, nie poddawałem się mimo kryzysów. Udało się w końcu, wygrałem, jestem szczęściarzem! :piwa:
(a może powinienem się nazywać Szczęściarz?) :wink: .Sęk w tym, że choroba się zemściła na mnie i pozostawiła po sobie paskudny ślad. Miałem silne biegunki bardzo często. Musiałem jeść tylko karmę weterynaryjną, bo wszystko inne powodowało bardzo silne, trudne do opanowania biegunki. Oj, biedna Justa musiała mnie pilnować, bo ja jestem odkurzacz w kocim futerku :ryk: zjem wszystko co mi pod nos podejdzie :ryk: Ale nad biegunkami z czasem też nauczyliśmy się panować, jest coraz lepiej,, qupal mi się ładnie reguluje :ok: Oczywiście nadal nie mogę jeść wszystkiego, co bym chciał, bo jak mi coś zaszkodzi... sr...ka wróci... a to stanowi zagrożenie dla mojego życia! :|

Jestem kociem przemiłym, bardzo ufnym, strasznie towarzyskim :) Bez pytania pcham się na kolana, bezczelnie dopraszam się o zabawę i mizianki, bo i pieszczoch ze mnie namolny... Mówią o mnie: "słodziak", bo taka ze mnie przylepa, że szok! Człowiek? O tak! Kocham! Na sam jego widok mruuuuuczę :1luvu: Na rączki można mnie brać, tulić, miziać i całować, uwielbiam to bez granic, rozpływam się przy tym totalnie! :1luvu:
Na kolanka? Chętnie :) Zabawy? Młody jestem, to się wyszaleć muszę, nie? Byłem już jedną łapką po tamtej stronie, ale mi tam powiedzieli: "wracaj na ziemię, jeszcze nie czas na Ciebie, masz tu misję do spełnienia". Więc wróciłem i cieszę się życiem, każdym jego dniem, każdą chwilą... bo wiem, jak kruche jest, jak ulotne... Kocham życie! :1luvu: Jak wy, ludzie to mówicie: carpe diem-żyj dniem, żyj chwilą! :1luvu: W tak zwanym międzyczasie zaliczyłem kolejny kryzys - złapałem KK! :evil: No żesz, wkurzyć się można! :evil: Na szczęście to była ''łagodniejsza wersja", szybko wykryta, szybko zostało podjęte leczenie, więc i to też pokonałem! :ok:
Charakter.... chmmm... Na pewno chcecie wiedzieć? :wink: No dobra, niech wam będzie, ale na własną odpowiedzialność to czytacie:
Jestem miziakiem, namolnym bardzo, ciekawy wszystkiego, co mnie otacza, rozpiera mnie energia, więc jestem taki trochę zwariowany, szalony i wogóle... oszołom! :mrgreen: Jak się bawię, to na całego, mogę czasem w tej zabawie podrapać, mocniej ugryźć... ale to tylko w zabawie, jak mi szajba odbija, bo tak ogólnie jestem kochany, grzeczny koteczek :1luvu: Koty i psy - żaden problem, z każdym się jakoś domiaukuję, chętnie się z każdym pobawię. Zwykle to ja zaczepiam do zabawy. A jak mi zwierzaki nie wystarczają, to się biorę za człowieka :twisted: Jak się bawię, to latam po domu jak perszing, totalne tornado w kocim wykonaniu! :twisted: :ryk: No, co, wesoły kotek jestem :1luvu: Jedna z ciotek twierdzi, że pyszczek mam tak słodziaśny, że ona jak już się do mnie przyklei, to się odkleić nie może!

O, ty zdrajco mały! :twisted: To niby o mnie jest, tak? :twisted: Poczekaj no, słodziak, ja ci jeszcze pokażę, niech no tylko cię dorwę w swoje łapki :mrgreen: :twisted: Najpierw ciotce bezczelnie zawracasz w głowie, a potem obsmarowujesz na miau! A ja ci wątek robię, niewdzięczniku! :twisted: Masz szczęście, że cię kocham i, że nie potrafię się długo gniewać na kotka :piwa:

Dobra, ciotka, przecież nie napisałem wprost, że o ciebie chodzi! A wogóle skąd wiesz, że to ciebie miałem na myśli?
Wracając do mnie...
W DT bardzo zaprzyjaźniłem się z wujkiem Mańkiem, jesteśmy teraz świetnymi kumplami, nierozłącznymi. Razem się bawimy, razem jemy... No właśnie... i razem szukamy domku, wspólnego domku, bo my już bez siebie nie potrafimy żyć! Troszkę trwało, nim się domiauknęliśmy, jeszcze się docieramy, i coraz bardziej się kochamy :1luvu: Wujek Maniek to mój najlepszy przyjaciel :1luvu: Proszę więc nas nigdy nie rozdzielać!

Rysiek

Łał , czytając to sie az popłakałam do łez ,tak pieknie napisałaś :ryk: :1luvu: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro sty 05, 2011 0:57 Re: ManiekFIV+,Rysiu po PNN-przyjaciele, szukają wspólnego DS

uprzedzalam, ze masz sobie pampersa zalozyc :ryk:

Kociara82

[poprzednia][następna]