Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 01, 2011 21:49 Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Schatzi to koteczka biedna... To koteczka, która z dnia na dzień straciła dom...
Gdyby nie to, że jej Pani dorwała gdzieś mój numer kotka wylądowałaby na wsi lub w schronisku. To były jedyne alternatywy...
Pani wyjeżdża do Niemiec, kot się zrobił niewygodny.

Kicia wysterylizowana, ale nie szczepiona, nie odrobaczona, nie odpchlona. Dostałam 50zł żeby to zrobić...
Kicia je Kite Kata. Kotkę kupili 3,5 roku temu na rynku w Holandii...
Dali jej kuwetę, miski i oddali...

kotka jest przerażona nowym miejscem, ale odkąd ją zabrałam (dzis po południu) widac już lekką poprawę.

Póki co panna siedzi w klatce przykrytej kocykiem, bo wtedy się najmniej stresuje, niech przyzwyczai sie do zapachów, bo póki co fuka...

Jest przyzwyczajona do psa, z którym mieszkała i który zostaje z Panią i miała kociego towarzysza, który jak się dowiedziałam umarł niedawno ze starości. W wieku 8 lat 8O

Oto Schatzi (Szatzi):
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 13:41 przez ifciastu, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob sty 01, 2011 21:57 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

To naprawdę przecudna kicia. Jest idealnie srebrna z białymi skarpeciami...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Sob sty 01, 2011 22:04 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Piekna...

Ja naprawde nie rozumiem ludzi.
Dlaczego jedno zwierze zabieraja a drugie zostawiaja ?
Biedna koteczka, nie wie, ze malo wart byl ten jej poprzedni dom...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Sob sty 01, 2011 22:23 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Zgłosiłam Schatsi w wątku Seniorów viewtopic.php?f=1&t=118406&p=6878833#p6878833

Piękna kocia :!: - dobrze, że trafiła do Ciebie

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Sob sty 01, 2011 22:27 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Willow_ kochana, ale ona ma 4 lata :oops: Jej towarzysz zmarł w wieku 8 i powiedzieli, że ze starości.
przepraszam, niejasno napisałam :oops:

Kicia przerazona straszliwie jest...

Pani jest w ciąży, twierdzi, ze może się zarazic tokso, choć tłumaczyłam, ze to w sumie graniczyłoby z cudem i musiałaby byc fleją do potęgi... Ale palenie fajek w ciąży to już jej nie szkodzi...

ifciastu

Post » Sob sty 01, 2011 22:31 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Co za kobieta :roll:
Moze jest fleja do potegi :roll: I papierochami truje dzieciaka od chwili poczecia :roll:
Jakos moja matka mieszkala z kotem dlugo przed ciaza, w trakcie i po moim urodzeniu i nigdy nikomu nie przyszlo do glowy, by sie kota pozbyc.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Sob sty 01, 2011 22:35 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Ogłoszenia. Dużo ogłoszeń. Kicia jest przepiękna (matko, jakie ma smutne oczy..), na pewno znajdzie dom.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob sty 01, 2011 22:39 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

ifciastu pisze:Willow_ kochana, ale ona ma 4 lata :oops: Jej towarzysz zmarł w wieku 8 i powiedzieli, że ze starości.
przepraszam, niejasno napisałam :oops:

Nie ma jak to czytać ze zrozumieniem - wyszło mi, że 8 ... już koryguję :ok:
Usunęłam wpis z seniorów :)

Willow_

Post » Sob sty 01, 2011 22:47 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

W sumie zaczęłam robić ogłoszenia, ale tak mi strasznie powolutku idzie, bo internet mi zamula. Póki co mała ma ogłoszenie na naszej stronie, na facebooku, na szerloku, na allegro.
Czy jest jakiś bazarek ogłoszeniowy? Bo w takim tempie będę ją ogłaszać do przyszłego miesiąca :D :D :D

Kicia jest nieziemsko przerażona, serce mi pęka jak na nią patrzę. Nie chcę nawet mysleć co by z nia było w schronisku, albo jak by ja na wieś wypuścili...

Ja Pani tłumaczyłam, że ja mam w tej chwili w domu 8 kotów i żyję i mnie toksoplazmoza nie zabiła... Ale mi się wydaje, że kot zwyczajnie przeszkadzał w planach...

ifciastu

Post » Sob sty 01, 2011 23:20 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Jak ludzie postanowili się pozbyć zwierzaka, to żaden argument ich nie przekona.
Piesek odszedł, kota wystawi się za drzwi i człowiek wolny jak taczanka w stepie ... :evil:

CatAngel robi ogłoszenia - wątek z Pchlego Targu viewtopic.php?f=27&t=117559 :!:

Willow_

Post » Nie sty 02, 2011 8:51 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Kicia w nocy nic nie ruszyła.
Zostawiłam jej na noc miseczkę suchego, saszetkę łososiowo krewetkową i tego jej nieszczęsnego KiteKata.
Pomyślałam, że w sumie może zna tylko to jedzenie i to jedzenie zje... Ale nic nawet nie jest ruszone.

Kicia śpi w kuwecie, byc może dlatego, że kuweta jest jej i czuje swój zapach od niej. Przerażona bardziej, niż dziksony które biorę do domu... Pierwszy raz mam aż tak przerażoną kicię i serce rozpada mi się na drobniutkie kawaluńćki jak na nią patrzę...

ifciastu

Post » Nie sty 02, 2011 11:22 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Banerek dla Schatzi:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=122209][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Schatzi.gif[/img][/url]

Muszę powiedzieć, że się zakochałam!!!
Ale Garfi też przepiękny!!! Same koty do zakochania... Szkoda, że moje serce jest bardziej pojemne niż dom... :(.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie sty 02, 2011 11:31 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

RudyiSrebrnyKot pięknie dziękuję za prześliczny banerek :1luvu: Ja czasem się zastanawiam, dlaczego nie ma mieszkań z gumy :mrgreen: Problem byłby rozwiązany.

Jest minimalnie lepiej, kicia daje się głaskać, nie fuka tak mocno na podchodzące zwierzęta kiedy klatka jest odsłonięta, ale oczy dalej jak 5 złotych i aż się trzęsie ze strachu... No i dalej śpi w kuwecie...

ifciastu

Post » Nie sty 02, 2011 11:59 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Biedna... Może to właśnie inne zwierzęta ją najbardziej stresują?...
Żal. Ale na pewno się przyzwyczai... Nie wiadomo, jak była traktowana w tamtym domu...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie sty 02, 2011 12:03 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

W sumie ona miała tam kontakt i z kotem i z psem, ale wiadomo jak to jest... Jeszcze nie miałam takiego kota <poza Garfisiem> który by nie fukał po wejściu do domu, wiadomo, stres, zapachy...

Tyle, że to nie jest kot z dworu. To kot który mnie zupełni nie zna, do tej pory miała swoją ukochaną Panią, a teraz trafiła w jakieś dziwne miejsce, gdzie jest 8 kotów, pies...

Kicia ewidentnie tęskni...

ifciastu

[następna]