*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 14:27 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Mam jeszcze dwa kołnierze pooperacyjne - mały koci i większy psi. Torba na kota też jest do oddania, także proszę dajcie znać czy ktoś potrzebuje.

Agnieszka16, jeżeli żadna z dziewczyn się nie zgłosi to bardzo chętnie Ci to oddam, ale tych puszek jest dosłownie kilka, a suchej też taka resztka.
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Wto gru 28, 2010 14:29 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

oleska222 pisze:Mam jeszcze dwa kołnierze pooperacyjne - mały koci i większy psi. Torba na kota też jest do oddania, także proszę dajcie znać czy ktoś potrzebuje.

Agnieszka16, jeżeli żadna z dziewczyn się nie zgłosi to bardzo chętnie Ci to oddam, ale tych puszek jest dosłownie kilka, a suchej też taka resztka.

Dzięki, będę czekać na wiadomość.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro gru 29, 2010 8:53 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

oleska222 pisze:Mam jeszcze dwa kołnierze pooperacyjne - mały koci i większy psi. Torba na kota też jest do oddania, także proszę dajcie znać czy ktoś potrzebuje.

Oleska 8O 8O 8O a skąd Ty tutaj????? 8O 8O 8O
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 29, 2010 17:28 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

oleska222 pisze:Mam jeszcze dwa kołnierze pooperacyjne - mały koci i większy psi. Torba na kota też jest do oddania, także proszę dajcie znać czy ktoś potrzebuje

Ja torbę wezmę chętnie, bo fajna, a ciągle mi jakiś ekwipunek ubywa.
Zapytam - czemu to wszystko oddajesz? :roll:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro gru 29, 2010 19:51 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Dziewczyny przyszłam zapytać czy karmiłyście swoje kociaste Puriną Pro Plan. Karmiłam swoją zazwyczaj suchym RC, w tej chwili dostaje RC dla sterylizowanych kotek. Postanowiłam spróbować z Pro Planem dla sterylizowanych kotów. Pamiętam, że wiele osób mówiło, że Purina weterynaryjna jest dobra. Nie jestem tylko pewna czy to właśnie ta Pro Plan. Zabijcie, ale już pogubiłam się w tych karmach. Odnośnie Puriny to hmm, mam wrażenie, że nie powoduje takiej sytości po jedzeniu i Klara woła częściej, że jest głodna przy takich samych porcjach. A dwa, to Purina ma dla mnie dziwny zapach, podobny do zapachu pokarmu dla rybek :roll:

Używał ktoś? Macie jakieś sugestie? RC nieźle daje po kieszeni :oops:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro gru 29, 2010 21:21 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Próbowałaś bezzbożowych? Sama się zdziwiłam (jakiś czas temu), że są w przystępnych cenach - szczególnie większe worki, wiadomo.
Moja gromada nie jest specjalnie suchożerna, ale Applaws czy TOTW je całkiem chętnie (tylko Biśka jest uzależniona od RC :roll: i dlatego średnio lubię RC).

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Śro gru 29, 2010 22:11 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Próbowałam. Nie idą jakoś. I potem jęczy i jęczy, że głodna, a sąsiedzi skarżą się, że kot miauczy jakby ktoś mu krzywdę robił :roll: Zastanawiam się też jak je dawkować, żeby nie przytyła, bo o schudnięciu już nie marzę. Wiem, że w RC węglowodany tuczą itd. ale znowu np. taki Orijen nie ma ograniczonej kaloryczności i nie wiem czy mi jej waga nie skoczy w górę.

Co do RC to fakt, uzależnia. Ale też po żadnej innej karmie Klara nie ma tak pięknego i miękkiego futra.

maueczarne

Post » Czw gru 30, 2010 8:01 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

A próbowałaś Applawsa? Ja nie jestem wielką zwolenniczką karmienia suchym, ale ta karma ma naprawdę dobry skład-jeśli byś chciała, to mogę odpalić próbkę, bo właśnie zamówiłam worek tej karmy :wink:
Purina Pro Plan, z tego co wiem, jest karmą bytową, a nie weterynaryjną.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw gru 30, 2010 22:10 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Agnieszka16 chętnie skuszę się na ociupinkę na próbę, żeby na darmo kasy nie wydawać. Tylko to już po nowym roku, ok? Uziemiona jestem, jelitówkę złapałam i taki mam piękny koniec roku i sylwester :cry: Odezwę się.

Nie wiem gdzie, ale gdzieś wyczytałam, że pro plan to wet. albo coś pomieszałam. No nic, zje do końca już, wyjścia nie ma. Ja suche muszę jej zostawiać jak wychodzę, bo długo pracuję i na weekendy z rodzicami już wydzielone, bo mój tata lubi Klarę przekarmiać. :roll:

maueczarne

Post » Pt gru 31, 2010 7:55 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

maueczarne pisze:Agnieszka16 chętnie skuszę się na ociupinkę na próbę, żeby na darmo kasy nie wydawać. Tylko to już po nowym roku, ok? Uziemiona jestem, jelitówkę złapałam i taki mam piękny koniec roku i sylwester :cry: Odezwę się.

Jasne, ja mam jeszcze przyszły tydzień cały wolny. Życzę dużo zdrowia, jelitówka to paskuda jest.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Pt gru 31, 2010 10:55 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

maueczarne pisze:ale znowu np. taki Orijen nie ma ograniczonej kaloryczności i nie wiem czy mi jej waga nie skoczy w górę.

ja tym karmię i jestem zadowolona. i z ceny i z efektów.

ja bym chętnie przyjęła karmę dla moich bezdomnych dwóch Tatarów, ale później mam problem z odebraniem jej od darczyńczy /prawda, Agnieszka16? :oops: /, więc nie piszę się :( karmię bezdomniaki jakimś marketowym badziewiem, a inni resztkami jedzenia.

też pozdrawiam poświątecznie i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. niech nam Koty pięknie rosną i mruczą, a bezdomność topnieje z dnia na dzień!
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt gru 31, 2010 18:16 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Lublinie, jest chętna osoba na małego kotka.
Jej babcia adoptowała ode mnie 2 lata temu kocicę Nikitę, a potem ona uczestniczyła w akcji Stefanka, Syjamek, Strzałek.
Mam telefon, więc kto ma kandydata, mogę kontakt przekazać.

Życzę Wszystkim lubelskim (i zaprzyjaźnionym:) Kociarzom oraz ich Podopiecznym wszystkiego co najlepsze na Nowy 2011 Rok!
:partygirl: :rudolf: :kotek: :mrgreen: :1luvu: :pig: :rudolf: :partygirl: :balony: :balony: :pig:

Ciotka :flowerkitty:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob sty 01, 2011 10:27 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob sty 01, 2011 16:50 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

I ja życzę Wszystkim wszystkiego najlepszego :wink: :balony:
Obrazek

Agnieszka16

Post » Sob sty 01, 2011 19:40 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

I ja chciałam Wam życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. Przede wszystkim dużo zdrowia dla Was i kociastych, domków dla tych kotków, które szukają i zawsze pełnych brzuszków bezdomniaczkom. A przede wszystkim życzę światu, żeby minęła znieczulica i ludzie zmienili swój stosunek do zwierząt na lepszy. Niech nam wszystkim będzie lepiej w 2011! :balony:

Mi już na szczęście lepiej. Dzięki Agnieszka za życzenia zdrowia. Powoli wracam do siebie.

maueczarne

[poprzednia][następna]