sabina skaza pisze:informuje z radością ze kotka 11 letnia balijka sisi ma wspaniały nowy dom- jest w raju
ja popłakuje po niej ale wiem ze ma zamiast hotelowego drapaka swoje wielkie łoże w sypialni i zakręconych na punkcie kotów dużych![]()
![]()
![]()
Super

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
sabina skaza pisze:informuje z radością ze kotka 11 letnia balijka sisi ma wspaniały nowy dom- jest w raju
ja popłakuje po niej ale wiem ze ma zamiast hotelowego drapaka swoje wielkie łoże w sypialni i zakręconych na punkcie kotów dużych![]()
![]()
![]()
Tajemniczy Wujek Z. pisze:Pimpuś<<< Kliknij, aby powiększyć
Dziś odwiedziłem Pimpusia. Pimpuś czekał już pod drzwiami, wiedział, że zaraz dostanie miseczkę z odrobiną chudej wołowiny. Bo Pimpuś jest łakomczuchem, nie ma co ukrywaćPimpuś od razu zaczął się łasić i wdzięczyć. Jest bardzo towarzyski, potrzebuje człowieka. Jest całkiem tolerancyjny, pozwala zajrzeć sobie do uszu i do oczu. Gorzej z zębami, ale kto by to lubił. Lubi leżeć na kolanach, choć w trakcie podnoszenia, na rękach czuje się wyraźnie niepewnie. Prawdopodobnie jego opiekunka nie brała go na ręce, bo był dla niej prawdopodobnie za ciężki. A jeśli już mowa o wadze, to Pimpuś waży 8,15 kg. Poradziłem, żeby zabrać go na badanie kontrolne do weta (na Białobrzeską jest zaledwie 400 m) i jeśli nie będzie przeciwwskazań, to koniecznie zacząć odchudzać. Pimpuś wygląda generalnie dobrze, ma gdzieniegdzie zmierzwioną sierść, prawdopodobnie nie myje się tam zbyt często, bo po prostu nie dosięga. W ogóle jest bardzo puchaty
W okolicach zębów zauważyłem lekkie zaczerwienienie, być może jest to kamień, ale nie mam pewności, bo się nie znam, a poza tym Pimpuś nie chciał mi pozwolić zaglądnąć do paszczy. Uczy czyste.
Są pewne wątpliwości co do jego wieku. Mówiąc krótko: nie wygląda na 18 lat. Dwoje sąsiadów, którzy byli dziś ze mną u Pimpusia próbowało sobie przypomnieć kiedy pojawił się on u opiekunki nie było w stanie ustalić dokładnie kiedy to było. Pimpuś trafił do domu z piwnicy jako młodziutki, ale już dorosły kot.
Oto zdjęcia Pimpusia. Dziś jeszcze postaram się udostępnić filmik Pimpusia.![]()
![]()
![]()
![]()
<<< Kliknij, aby powiększyć
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], puszatek i 71 gości