Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 23:18 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

sabina skaza pisze:informuje z radością ze kotka 11 letnia balijka sisi ma wspaniały nowy dom- jest w raju :)
ja popłakuje po niej ale wiem ze ma zamiast hotelowego drapaka swoje wielkie łoże w sypialni i zakręconych na punkcie kotów dużych :) :D :D :D

Super :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw gru 30, 2010 7:52 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Gratulacje dla Sisi :piwa:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw gru 30, 2010 10:47 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Sisi jest piękna ! Ale nie ona jedna !
Spójrz w pierwszy post - same indywidualności i pięknoty :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt gru 31, 2010 8:59 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Obrazek
Pomyślności i zdrowia w Nowym 2011 Roku !

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt gru 31, 2010 19:28 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Domowego nowego roku życzę seniorom :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 31, 2010 19:30 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Wszystkim seniorom życzę znalezienia w nowym roku wspaniałych domków
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 31, 2010 19:59 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Obrazek
Szczęśliwego Nowego Roku 2011, aby był radosny, szczęśliwy, i wniósł w Wasze życie i Waszych futrzastych i tych bezdomniastych same piękne chwile
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob sty 01, 2011 16:53 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Zdrowia i szczęścia do dobrych domów dla seniorów.
http://prawnewsparcie.pl/
W razie problemów pomogę, zapraszam serdecznie "kocią brać"...

Semmitar

Od: Sob sty 23, 2010 23:14

Post » Sob sty 01, 2011 20:13 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Co prawda 'moja' Babcia nie była zgłoszona na wątek seniorów.
Ale postanowiłam podzielić się tą informacją z Wami :) Niech Babcia powiększy listę dziadków w DS.
Według działkowiczów mieszkała na działkach od zawsze, czyli jakieś 10 lat ( jeśli nie więcej, bo oni sami dobrze nie wiedzą.. ). Przed świętami Babcia pojechała do swojego domku :1luvu: Do towarzystwa ma też staruszka jamnika Cyryla :)
A to ona ( pochodzi z tego wątku -> viewtopic.php?p=4535597#4535597 )
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob sty 01, 2011 20:17 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

urocza Babcia, niech jej się wiedzie w Domu :-) dzięki za informację :-)

a ja jeszcze napiszę, że Jadzia pojechała w Sylwestra do DOMU :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob sty 01, 2011 20:24 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Zyczy w tym Nowym Roku Wszyskoego Najlepszego , a najbardziej wspaniałych domków i zdrowia kochane seniorki ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob sty 01, 2011 20:51 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Pimpuś to chyba jednak nie jest staruszkiem :-)
ale seniorem może i jest :-) popatrzcie jakie cudo:
Tajemniczy Wujek Z. pisze:Pimpuś

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Dziś odwiedziłem Pimpusia. Pimpuś czekał już pod drzwiami, wiedział, że zaraz dostanie miseczkę z odrobiną chudej wołowiny. Bo Pimpuś jest łakomczuchem, nie ma co ukrywać :) Pimpuś od razu zaczął się łasić i wdzięczyć. Jest bardzo towarzyski, potrzebuje człowieka. Jest całkiem tolerancyjny, pozwala zajrzeć sobie do uszu i do oczu. Gorzej z zębami, ale kto by to lubił. Lubi leżeć na kolanach, choć w trakcie podnoszenia, na rękach czuje się wyraźnie niepewnie. Prawdopodobnie jego opiekunka nie brała go na ręce, bo był dla niej prawdopodobnie za ciężki. A jeśli już mowa o wadze, to Pimpuś waży 8,15 kg. Poradziłem, żeby zabrać go na badanie kontrolne do weta (na Białobrzeską jest zaledwie 400 m) i jeśli nie będzie przeciwwskazań, to koniecznie zacząć odchudzać. Pimpuś wygląda generalnie dobrze, ma gdzieniegdzie zmierzwioną sierść, prawdopodobnie nie myje się tam zbyt często, bo po prostu nie dosięga. W ogóle jest bardzo puchaty :) W okolicach zębów zauważyłem lekkie zaczerwienienie, być może jest to kamień, ale nie mam pewności, bo się nie znam, a poza tym Pimpuś nie chciał mi pozwolić zaglądnąć do paszczy. Uczy czyste.

Są pewne wątpliwości co do jego wieku. Mówiąc krótko: nie wygląda na 18 lat. Dwoje sąsiadów, którzy byli dziś ze mną u Pimpusia próbowało sobie przypomnieć kiedy pojawił się on u opiekunki nie było w stanie ustalić dokładnie kiedy to było. Pimpuś trafił do domu z piwnicy jako młodziutki, ale już dorosły kot.

Oto zdjęcia Pimpusia. Dziś jeszcze postaram się udostępnić filmik Pimpusia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 02, 2011 10:56 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

http://www.youtube.com/watch?v=sr8ZKI4zrr0

film z Pimpusiem. On nie ma na pewno 18 lat - ale popatrzcie - jaki jest słodki.
Tylko o jakieś 2 kg za słodki :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 02, 2011 11:18 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

Kociaste słodkie :1luvu: jak dla mnie nie wyglada własnie na te 18 lat :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie sty 02, 2011 22:23 Re: @@ Szczęśliwego Nowego DOMU - spełnij marzenia seniorów @@

noworoczne cmoki dla wszystkich kocich staruszków i ich opiekunów :) :D :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]