Trójka drombo i ona, pies i nowy mały duży :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 27, 2010 15:09 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Wesołego poświętach i szczęśliwego Nowego Roku :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto gru 28, 2010 10:46 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Witam! :D

Wróciliście?
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro gru 29, 2010 19:08 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

hellooo poświąteczne ;) wróciliśmy z Bydgoszczy, ale wczoraj z pracy nie mogłam wrócić :evil: jechałam 5ma środkami transportu, bo mój autobus nie raczył przyjechać przez 40 minut, więc jechałam kawałeczkami, byle do przodu. uznałam wręcz, że w pewnym momencie pójdę pieszo. jechałam 2h20min..

w święta się nie wyspałam.. każdej nocy wstawałam kilka razy, bo.. Songo kaszlał, co zakończył rzy****em.. Urwis syczał i warczał na koty, choć głównie na psa (co robi tak głośno, jakby miał wbudowany mikrofon)... koty chodziły do 2 kuwet (z 3 będących w domu), które były akurat koło mojego łóżka :roll: i baaaardzo sumiennie grzebały... Songo z Urwisem się kłócili, nawet były łapoczyny.. Benuś wskakiwał na szafę, za każdym razem zrzucając zegar co się kończyło hukiem(2 razy)... no i pies najpierw po 3 (czego odmówiłam), a finalnie ok 6 zażądał spaceru 8)

no, ale wróciliśmy do domu i naszego życia. Kacper jak pisałam w badaniu nadal (lub znów) ma struwity, a wynik posiewu przedyktowany przez telefon to "nie wyhodowano bakterii, nawet po namnażaniu w bulionie". Nie dyskutowałam o tym z wetką jeszcze, tylko poznałam wynik, ale sądzę, że wiele do dyskusji nie ma.. :twisted:
Rozmawiałam natomiast z wetką, która badała osad. Stwierdziła, że oglądała tę krew w osadzie pod mikroskopem, ale nie umiała stwierdzić czy była świeża czy nie. nazwała ją "krwią utajoną", zresztą była zaskoczona jej obecnością, bo mocz wyglądał bardzo klarownie.. ogólnie umówiłyśmy się, że o ile coś dziwnego nie wyjdzie w posiewie (a nie wyszło...) to mam kontynuować dietę (zgodziła się na mięsną, ewentualnie z dodatkiem urinary), dbać by pił, dawać cystaid i urinovet, co 2 dni uropet.. i zbadać za 3-4 tyg.
na razie Kacper ładnie sika i nadal mam wrażenie, że częściej niż w przeszłości.. nie mam danych z obserwacji całodobowych, ale w wigilię sikał przed wyjazdem do Bydzi i już tam ok 13. zwykle sikał rano i wieczorem, więc ta częstotliwość jest zaskakująca. Mam nadzieję, że faktycznie częściej sika i mu się to w pęcherzu nie fafluni..

Kropelki podajemy, tzn ja 3 razy dziennie i tż ma podać w ciągu dnia, mam nadzieję, że pamięta.. :roll: na razie wyraźnych zmian nie obserwujemy... no ale, jeszcze nie minął tydzień.. :ok:

a teraz hit sezonu... tadaaaaa.. jeszcze nie znam swojego grafiku na styczeń, w związku z czym.. nie wiem czy mam wolny Nowy Rok :mrgreen:
to się nazywa trzymanie w niepewności 8)
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro gru 29, 2010 20:21 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Ale miałaś przeboje :roll:
najważniejsze, że z Kacperkiem ok :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Pt gru 31, 2010 8:49 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Wszystkim życzymy wystrzałowego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku 2011!!!!
Hania z tż'em i futrami
Obrazek

catawba

Post » Pt gru 31, 2010 14:45 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

I dla Was także - Szczęśliwego Nowego Roku, zdrowia i spokoju ducha :balony:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pt gru 31, 2010 18:07 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Życzę Wam,żeby Nowy Rok okazał się lepszy niż poprzedni :piwa:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Nie sty 02, 2011 13:05 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Szczęśliwego Nowego Roku :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Nie sty 02, 2011 16:03 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

dziękujemy, dziękujemy :D
Obrazek

catawba

Post » Nie sty 02, 2011 20:42 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

O, a ja wczoraj wszystko tutaj doczytałam i zapomniałam się przywitać :oops: skleroza
Witam w Nowym Roku :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw sty 06, 2011 19:38 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

witaj Haniu ;)

u nas po staremu.. tzn, Kacper sika, a Songo go goni. na razie kropelki cudów nie zdziałały, ale daję im jeszcze jakiś czas, jeszcze się pierwsza porcja nie skończyła...
Obrazek

catawba

Post » Pt sty 07, 2011 9:34 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Chłopaki jak się czujecie.
Na mnie kropelki też zadziałały dopiero po dwóch tygodniach.
Za to Pysia zareagowała na nie od razu.
Javcia po paru dniach.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pt sty 07, 2011 9:55 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Doberek Haniu! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 07, 2011 13:44 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Haker, u nas ok, ale musieliśmy się pochować, bo przyszedł do nas Freud, kolega Pokera i trochę nas postraszył :roll: jakiś szalony jest, biega po całym domu i kradnie Pokerowi wszystkie zabawki.. jemu też to się nie podoba, położył się i marudzi coś pod nosem.
My w każdym razie (ja i Myszka) siedzimy pod łóżkiem, może tu nie wejdzie.. :strach:

Songo nadający ze schronu
Obrazek

catawba

Post » Pt sty 07, 2011 13:50 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

cześć Madziu :)

MUSZĘ to napisać :mrgreen: dziś Songo polizał Kacpra po główce 8O 8O 8O
Kacper skwitował to oczywiście sykiem, ale ja tak (patrz wyżej) wytrzeszczyłam oczy.. nie wiem czy mu się pomyliło.. a może to początek zmian..
w każdym razie, rano obudziło mnie warczenie dobiegające spod łóżka.. no i Songo miewa napady na wszystkie koty, wczoraj gnębił Myszkę. ja myślę, że mu się nudzi.. :roll:

ps. Freud (wielkości boksera) wpakował mi się na kolana, po czym usiadł na sofie obok mnie :mrgreen: cffaniak.. i pies z adhd ;)
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]