Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(16)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 8:38 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Łomatkobosko... Jak się obudzisz, to daj mi sygnała na komórkę. Swoją utopiłam w kiblu i to 2 razy, dzień po dniu... Nawet świeci, tylko nic nie widać, poza światłem. Zostały te numery, co były na karcie. Twój był w pamięci telefonu. Dziś jestem we Wrzeszczu, więc może ?...
Siniak na tyłku to straszna rzecz. Wiem coś o tym, bo kilka lat temu wybiłam doopą szósty Staw Spiski w słowackich Tatrach. Też podziwiałam te zmieniające się barwy...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro gru 29, 2010 10:53 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Pan Sławek przywiózł mi dziś rano tą swoją Niuńkę ze Skweru, i bardzo, bardzo prosił żeby ona została u mnie bo mnie zna, a mojej koleżanki nie zna :roll: Więc chyba nie mogę Ci jej oddać... zresztą pusto już u Ciebie nie jest, masz się czym zajmować :wink: .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 29, 2010 12:08 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

mpacz78 pisze:Pan Sławek przywiózł mi dziś rano tą swoją Niuńkę ze Skweru, i bardzo, bardzo prosił żeby ona została u mnie bo mnie zna, a mojej koleżanki nie zna :roll: Więc chyba nie mogę Ci jej oddać... zresztą pusto już u Ciebie nie jest, masz się czym zajmować :wink: .

Mówiłam , że mi jej nie oddasz :ryk:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro gru 29, 2010 13:03 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Koty szaleją.

Ja się czuję jak po tańcu połamańcu...
Wszystko mnie boli...zmarzłam w nocy, mimo dogrzewania przez koty...mimo parzących pieców.

Duże kociska szaleją z kartonami w pokoju brata...
Rea standardowo na kolanach.
Raa na samym szczycie kartonowej wieży.

Minia chodzi i się drze...Odi ,z nadzieją na wiadomo co, podąża za nią...

W nocy Nel i Lea kulały kulkę w tunelu od Cioci Marei... pospałam jak diabli... jeszcze obydwie kuwety miałam w pokoju...aromaterapia jak trzeba...

Popijam kawę i myślę o tym , że bolą mnie plecy , rączki... i że nic , a nic mi się nie chce...
Kociska mnie zmolestowały rano , żeby dać im jeść...Rea jest bardzo przekonująca gryząc po uszach...

Wiecie , że mają być mrozy -20stopni?

Marea - przywieź te bidy od Zdenki.
Są jeszcze miejsca...dwa...
Przemęczę się trochę w 12stce , byleby mi się te koty nocami nie śniły... chyba, że ktoś inny je wziął na DT ?

seja

Post » Śro gru 29, 2010 18:34 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Asia, dzis probuje lapac preguske, pojdzie narazie do Agi z Przymorza...pomaltretuje ja, oswoi i moze wtedy do Ciebie ja oddam za kilka dni, bo Aga Marczak ma jakas polroczna kotke ktora dzis zlapala z puszka na glowie :( kicia jest w lecznicy na Elbaskiej, ma miec sterylke..a pozniej nie ma co z nia zrobic...to moze ta Aga by ja przejela....zobaczymy...czy w ogole uda sie zlapac...tego krowka, brata preguski chyba zostawie juz na dworzu...to chyba kocurek...to niech tam juz bedzie...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro gru 29, 2010 19:11 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Marea pisze:Asia, dzis probuje lapac preguske, pojdzie narazie do Agi z Przymorza...pomaltretuje ja, oswoi i moze wtedy do Ciebie ja oddam za kilka dni, bo Aga Marczak ma jakas polroczna kotke ktora dzis zlapala z puszka na glowie :( kicia jest w lecznicy na Elbaskiej, ma miec sterylke..a pozniej nie ma co z nia zrobic...to moze ta Aga by ja przejela....zobaczymy...czy w ogole uda sie zlapac...tego krowka, brata preguski chyba zostawie juz na dworzu...to chyba kocurek...to niech tam juz bedzie...

A jak nie kocurek?
Złap , wyadoptujemy.
Jedzenie jest.
Gorzej ze żwirem... :)

seja

Post » Śro gru 29, 2010 20:43 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

zwir mozesz przecie na fakturke kupic z PKDT-owych funduszy :wink: za operacje pingwinkow z tego co wiem PKDT zaplaci...

Narazie z lapanki nici...zaraz jade znow probowac... :roll:
Obrazek

Marea

Post » Śro gru 29, 2010 20:50 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Marea pisze:zwir mozesz przecie na fakturke kupic z PKDT-owych funduszy :wink: za operacje pingwinkow z tego co wiem PKDT zaplaci...

Tak jak najbardziej, tylko w tej chwili to już bierz fakturę za żwir na styczeń, bo jak by była grudniowa to musiałabyś tą fakturę do tego piątku dowieźć do Sabiny.
Asia nowe procedury są opisane na wątku pkdt - wpis Marleny i mój.
Przeczytaj sobie i b. ważne prawidłowe opisywanie faktur.
Ponieważ Viva przelewa nam dopiero po nadesłaniu zbiorczo oryginałów, to albo np. wykładasz w styczniu za zwir bierzesz fakturę i dostaniesz zwrot na konto na początku lutego, albo sklep da ci fakturę na przelew z terminem płatności np. 60 dni.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 29, 2010 22:30 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Wiem , że mogę korzystać z konta PKDT na tego typu rzeczy, ale wolę konto zostawic na wydatki weterynaryjne i tylko weterynaryjne.
Nigdy nie wiem , kiedy trafi mi się tymczas wymagający pomocy...awaryjna sterylka dziczka...

Nie wiem z czym wyskoczy mi moja szczęśliwa 8mka... i dobrze mieć takie "zaskórniki"...
Dlatego te pieniążki tam niech sobie będą, a ja co potrzeba wybazarkuję itd.

seja

Post » Pt gru 31, 2010 7:31 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Asia, jak tam cale towarzystwo?
Obrazek

Marea

Post » Pt gru 31, 2010 13:25 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

Marea pisze:Asia, jak tam cale towarzystwo?

Szaleje...

Wypadałoby pojechać z Raaśkiem na zdjęcie szwów.

Jestem cała pogryziona...budzi mnie tak Pudzianek...
Najpierw przyjdzie na mizianki , rozmruczy się - pańcia trochę wtedy jeszcze przyśnie- i zaczyna gryźć... a gryzie mocno, musiał coś zabijać na wolności, bo jak ugryzie tymi swoimi mleczakami, to praktycznie dziurawi skórę...pazurkami mnie nie drapie, za to zębiskami...

Rea je...z tej okazji musiałam kupić 10 puszek whiskasa... wiec mają trochę kociego Mcdonaldsa.
W każdym razie mała odbiła, profilaktycznie dalej jest na antybiotyku i jest ok.

EDIT: zadzwoniłam do dr i jeszcze nie ściagamy szwów.
Raaś rozrabia i dręczy Reę...
Ja mam mega migrenę...

seja

Post » Sob sty 01, 2011 13:34 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

No to meldujemy się w Nowym Roku - radośni wyspani i nieskacowani. Radyjko gra, kot wybył, bo nareszcie zimę trochę wyłączyli...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Sob sty 01, 2011 14:32 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

KaleidoStar pisze:Dokocić się nie chcę na razie, wolalabym być DT.W sensie, żeby pomagać trochę. Ale to u mnie skomplikowane nieco. Może po Nowym Roku coś się ruszy..
Problemem jest forsa, jak zwykle. Dlatego drugiego kota nie mam (ech, Elvisek ślepy mi się marzy). A dając DT moglabym na warunkach konkretnych, tzn z jakimś sponsorem czy coś...
Ale jak mówię..po sylwestrze.. będę myśleć.. oby się coś udalo :)

To może ja zostanę sponsorem jakiegoś kociastego w DT?
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Sob sty 01, 2011 16:17 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

:) Szczęśliwego Nowego Roku Wszystkim :)

Wczoraj mordowała mnie mega migrena... przeszła mi dziś... o 5.00...
Masakra.

Dziwne , że już 2011...

seja

Post » Nie sty 02, 2011 7:32 Re: Mój KOCINIEC, czyli żłobek u Seji - 8 tymczasów+2 własne...

I Wzajemnie Szczesliwego Nowego Roku Asiu i wszystkie kotysie :wink:
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]