Magiczne koty z Poznania szukają domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 23:49 Magiczne koty z Poznania szukają domów

Stało się. Niecałe pięć lat temu, gdy odszedł w zaświaty mój ówczesny piętnastoletni kot August, obiecywałam mojemu A. że nie będziemy mieć kota. August był specyficznym kotem i nieźle zalazł za skórę mojemu mężowi, stąd też te moje obietnice.
Niecałe pięc lat udało mi się słowa dotrzymać i żyć w stanie bezkocim. Kiedy ktoś oferował mi kiciusia, zawsze odmawiałam tłumacząc, że obiecałam A. Nie powiem, było to nawet wygodne :) A ja cały czas trwałam nieugięta, pomimo tego, że zdarzało mi się w tym czasie działać na rzecz różnych zwierząt potrzebujących pomocy. Sama mam już zresztą dwa psy (w tym jednego ze schroniska).

Święta to jednak magiczny czas, w którym serca otwierają się bardziej ;). Byliśmy w święta u matki mojego męża, ten poszedł wyrzucić śmieci i coś długo nie wracał.
W końcu wrócił i powiedział, że bawił się z kotkami. Poszliśmy więc tam jeszcze raz i zobaczyłam tak śliczne czarne kociaki, że dosłownie trudno było przejść obojętnie. Z uwagi na to, że kiedyś miałam kota, który był psychiczny, dużo wagę przywiązuję to socjalizacji, a te kociaki okazały się tak niezwykle przyjacielskie i ufne, że jednak zdarzył się cud i mąż już nie miał zastrzeżeń. Jeden z nich wszedł mi na kolana i tak został, więc wróciliśmy do domu z kotkiem.
Czarny bardzo szybko odnalazł się w naszym domu i jest ogromnym pieszczochem. Chodzi odważnie między moimi dwoma owczarkami belgijskimi. Umie korzystać z kuwety i jest bardzo czyściutki. Siedzi nam na kolanach mrucząc przy tym cudownie albo fajnie bawi się z naszą córką. W trzecim dniu pobytu u nas aż trudno uwierzyć, że do tej pory mieszkał w piwnicy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyznam, że takiego kota jeszcze nie mieliśmy. Łagodny, od razu wychowany, idealnie nadaje się na zimowe wieczory, bo grzeje człowieka i do tego jeszcze mruczy. Dlatego dzisiaj pojechałam po jeszcze jednego kotka. Podobno dwa kociaki lepiej się chowają :)
Zostały jeszcze trzy :(.
Nie jestem w stanie zbawić całego świata, ale te kotki naprawdę zasługują na coś więcej jak brudna piwnica w środku dużego miasta.

Niesamowitą łagodność oraz obycie kotki zawdzięczają mojej byłej sąsiadce, która się nimi opiekuje. Dzięki niej kotki mają co jeść, na korytarzu jest też kuweta, z której nauczyły się korzystać. Każdego człowieka wynoszącego śmieci kotki mile witają i mimo tego, że urodziły się na podwórzu, wcale nie są dzikie. Kocia matka długo i troskliwie się nimi opiekowała, co jest bardzo korzystne dla ich psychiki. W tej chwili mają około 4 miesiące i są do wzięcia. Każdy z nich zasługuje na wspaniały dom a nie na tułaczkę po piwnicach.

Co do płci, to mamy z tym trochę problemów ;) , Ale ten to chyba kotek. Jest największy i najodważniejszy.
Popatrzcie, prawdziwe cudo!

Obrazek

Obrazek

A to chyba koteczka. Jest mniejsza od swojego poprzednika i wrażliwsza.

Obrazek

Obrazek

Pozostał jeszcze trzeci kotek. Bardzo fotogeniczny.

Obrazek

Obrazek

Jak widzicie, kotki mają czyste lśniące futerko, są zadbane i naprawdę milutkie. Może znacie kogoś, kto je pokocha?

Obrazek

Kotki mieszkają w Poznaniu.
Jeśli ktoś chciałby w jakiś sposób pomóc w ich adopcji, proszę o kontakt:
azirkowa@gazeta.pl, lub na PW

Azir

Od: Śro gru 01, 2004 10:27

Post » Śro gru 29, 2010 0:30 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Śliczne kociaki :1luvu: mam nadzieję że znajdą szybko domki :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro gru 29, 2010 12:01 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Piękności :1luvu: a na allegro też zrobiłaś im ogłoszenia?
Kicia,Złotka,( Klara,Filuś,Morti -śpij spokojnie)Avi i Niutek.

Monika D.

Od: Pon paź 30, 2006 0:05

Post » Śro gru 29, 2010 12:13 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Trzymam kciuki za domki, chociażby tymczasowe. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Nie wiem czemu czarne kotki mają problemy ze znalezieniem domków. Mam do adopcji dwa piękne ,czarne 7 miesięczne kocurki i zero zainteresowania. Już od dwóch miesięcy je ogłaszam. :cry .Oby te kotki jak najszybciej znalazły swoich Dużych. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw gru 30, 2010 20:12 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Do domków maluszki

Monika D.

Post » Czw gru 30, 2010 23:16 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Można by pomyśleć o sterylizacji kotki, żeby na wiosnę nie było kolejnego miotu, który będzie szukał domu.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sty 01, 2011 12:17 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Jak tam maluszki?

Monika D.

Post » Sob sty 01, 2011 23:38 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

itaka pisze:Można by pomyśleć o sterylizacji kotki, żeby na wiosnę nie było kolejnego miotu, który będzie szukał domu.

Dokładnie tak trzeba zrobić!

Kotki zaś mają się dobrze. Baliśmy się jak przeżyją Sylwestra, więc dzięki poznańskiej fundacji Głosem zwierząt, którą prowadzi niezrównana Małgorzata Prokopowicz oraz wolontariuszce Joasi, mogłam je zawieźć na tymczas. Kociaki zostały przebadane przez weta, odrobaczone i umówione na szczepienia.
Cały czas czekają jednak na swojego Człowieka, żeby miały dla kogo mruczeć!

Azir

Post » Pt sty 14, 2011 15:43 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Czy śliczne kociaki znalazły już domki ? :)
Obrazek

Annaa

Post » Pon sty 17, 2011 14:25 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Jeden kotek znalazł szczęśliwy domek, ale jeszcze dwie koteczki cały czas szukają.
Oto jedna z nich. Panna Czarna Kicia. Czyściutka, zaszczepiona i odrobaczona czeka na swojego Człowieka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest jeszcze Panna Kropeczka w drugim DT. Zdjęcia wkrótce.

Azir

Post » Pon sty 17, 2011 15:55 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Jakie śliczne :1luvu: one też znajdą domki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Nie lut 06, 2011 0:51 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

Pewnie :). Panna Czarna Kicia jest już w nowym fantastycznym domu, a i Panna Kropeczka jest na dobrej drodze. :)
A to ich braciszek, mój Mickey, który został komputerowcem i poluje co prawda nie na mysz, ale na strzałkę :).

Obrazek

Azir

Post » Nie lut 06, 2011 16:33 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

To znaczy że wszystkie mają już domy ?
Obrazek

Annaa

Post » Nie lut 06, 2011 20:11 Re: Magiczne koty z Poznania szukają domów

tak :)

Westi