KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 17:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Catnaperka pisze:
Bydgoszczanin31 pisze:
Catnaperka pisze:Nie napadajcie na mnie proszę. Ja nic złego nie zrobiłam, żeby mnie atakować Bydgoszczaninie i Zofio.
A jeżeli chodzi o wyprowadzkę - to owszem - mam w planach.

We wtorek przyjeżdża do mnie ekipa z TVN-u. Zrobię wszystko żeby o sprawie opowiedzieć jak najlepiej można.

Nie napadam. Proponuję drogę wyjścia jeżeli własną ojczyznę uważasz za poj...ą. Wybacz ale nawet mieszkając w RPA szanowałbym swój kraj. Po drugie mieć nadzieję, żeby ktoś ze sobą skończył nie jest zdrowym odruchem. Nie uważasz ,że nienawiśc rodzi nienawiść?

Ok, Ty lubisz swój kraj, ja nie. I ja i Ty mamy do tego prawo, prawda? Ja Ci nie proponuję żadnej drogi wyjścia czy zostania więc i Ty mi nie proponuj. Sorry ale żadnej patriotki ze mnie nie wydobędziesz ;) Mieszkałam już w kilku miejscach na ziemi i naprawdę nie napisałam tego bezpodstawnie.

Dolaczam sie do wypowiedzi,ja tez patriotka nie bedei nikt mnie dotego nie zmusi.Taki przypadek jak ten,daje nam zywy przyklad ze zyjemy w popapranym kraju. Ja tez mam jakies doswiadczenia zza granicy i mam porownanie :/
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 17:23 przez Kumiko, łącznie edytowano 1 raz
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 17:05 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Rozumiem że w innych krajach nikt się nie znęca nad zwierzętami? :roll:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 30, 2010 17:09 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Tal-Rash pisze:Jeśli tej rodzinie te zwierzęta zostaną oddane to będzie oznaczało że żyjemy w kraju bezprawia a do cywilizacji jest nam tak daleko jak do słońca i nie omieszkam napisać drugiego listu do Prezydenta chociaż nawet teraz wątpię by ktokolwiek je przeczytał...

Nie odważą się :twisted: Z resztą rodzina pewnie ze względu na własne bezpieczeństwo bez mrugnięcia okiem odda zwierzaki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 30, 2010 17:09 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Gibutkowa pisze:
Tal-Rash pisze:Jeśli tej rodzinie te zwierzęta zostaną oddane to będzie oznaczało że żyjemy w kraju bezprawia a do cywilizacji jest nam tak daleko jak do słońca i nie omieszkam napisać drugiego listu do Prezydenta chociaż nawet teraz wątpię by ktokolwiek je przeczytał...

Nie odważą się :twisted: Z resztą rodzina pewnie ze względu na własne bezpieczeństwo bez mrugnięcia okiem odda zwierzaki.

Na moje wyczucie masz 100% racji :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 30, 2010 17:13 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

zaraz o kiciu będzie w prosto z Polski

i zgadzam się w 100% że żyjęmy w porąbanym kraju ale też pozwolę sobie zauważyć że gatunek ludzki jako taki bywa porąbany niezaleznie od tego gdzie żyje i czasem wstyd mi za to że też jestem przedstawicielem tego "gatunku".

ale to wszystko truizmy i nie warto się o to kłócić.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 17:16 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw gru 30, 2010 17:13 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Za ten koszmar co ten Kiciuś przeżył powinien móc sam wymierzyć karę... Np stać sie wielkości domu jednorodzinnego i zostać zamknięty z tym 15latkiem i 3 latkiem na kilka godzin w jakiejś wielkiej hali. Myślę że zająłby się nimi odpowiednio... :ryk:
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Czw gru 30, 2010 17:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Tal-Rash pisze:Za ten koszmar co ten Kiciuś przeżył powinien móc sam wymierzyć karę... Np stać sie wielkości domu jednorodzinnego i zostać zamknięty z tym 15latkiem i 3 latkiem na kilka godzin w jakiejś wielkiej hali. Myślę że zająłby się nimi odpowiednio... :ryk:

Byłoby to słuszne i piękne ale kicie i ogolnie zwierzęta (poza człowiekiem oczywiście ) nie są mściwe!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw gru 30, 2010 17:23 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

a Ty Catnaperka sobie nie żartuj z tym wyjazdem!!

..kto nam koty będzie ratował jak Ty wyjedziesz :roll:

smarti

Post » Czw gru 30, 2010 17:26 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

sliczny jest ten kotek, faktycznie jego oczka mowia wszystko :( az lzy same cisna sie do oczu :cry:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 17:26 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

A mnie się marzy władza i możliwości w stylu Dona Corleone. Wtedy obaj zwyrodnialcy albo do końca życia poruszaliby się na wózkach inwalidzkich albo mieliby obie ręce poucinane kilka centymetrów powyżej łokcia. Nie mieliby możliwości skrzywdzenia kogokolwiek.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 17:32 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

vega013 pisze:A mnie się marzy władza i możliwości w stylu Dona Corleone. Wtedy obaj zwyrodnialcy albo do końca życia poruszaliby się na wózkach inwalidzkich albo mieliby obie ręce poucinane kilka centymetrów powyżej łokcia. Nie mieliby możliwości skrzywdzenia kogokolwiek.

Też mi się marzy... Bardzo... Czasami w sercu krzyczę do Boga. WIDZISZ I TYLKO NADAL PATRZYSZ DLACZEGO NA TO POZWALASZ!!!!!!!
I nadal wierzę że coś zrobi...

Tal-Rash

Post » Czw gru 30, 2010 17:44 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kici nadano w schronie imię Marika-o jej i pozostałych przyszłości ma zdecydować sąd -do tego czasu kicie będą w schronie-przynajmniej będą bezpieczne i spokojne.
Rozważają przyznanie rodzinie kuratora-wypowiadał się na ten temat pan Robert Lisak z Sądu Okr.w Krakowie.
Myślę że warto by i przewodniczącego tego sądu petycjami o nadzór na tą rodziną zarzucic-jest nas wiele mozemy wiele petycji napisać.
Mowili że kary żadnej nie będzie bo dzieciaki za młode to przynajmniej kurator bylby dla nich jakimś obciachem bo inaczej to się po kościach rozejdzie :roll:
Bo mówił ten pan Lisak że kurator zostanie przyznany
jeśli
w tej rodzinie są jakieś problemy wychowawcze 8O 8O 8O 8O

czyli że są jekieś wątpliwości????? 8O 8O 8O
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 17:44 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Czw gru 30, 2010 17:44 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

inka1984 pisze:
CatAngel pisze:A ja jestem za tym żeby w końcu :!: wprowadzili kary w postaci wolontariatu w schronisku :!: niech się nauczą szacunku do zwierząt :!: może myślenie i szacunek wróci jak ktoś tu napisał :!:

Amen :)

ale wolontariat pod obserwacja i to koniecznie, do tego kurator i grzywna na cele dobroczynne, w tym przypadku dla zwierzat maltretowanych!!!!

o właśnie....
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 17:50 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Witam,
Czasem na Animal Planet ogladam programy o policji dla zwierząt (głównie w USA). Na końcu każdego odcinka jest notka, że osoby tam pokazane są uznawane za niewinne, dopóki sąd nie orzeknie inaczej. I myślę, że YennaM ma rację, nie nam wydawać wyroki, a tym bardziej wymierzać kary. Ale w Stanach sądy takimi sprawami zajmują się w trybie pilnym, nikt nie mówi tam o nikłej szkodliwości czynu, kary są dotkliwe i istnieje coś takiego, jak dożywotni zakaz trzymania zwierząt. Polsce niestety daleko jeszcze do takiego stanu rzeczy. Dlatego też nie dziwię się, że wielu reaguje bardzo emocjonalnie i nie przebierając w słowach.
Ktoś tu wcześniej napisał (przepraszam, że nie pamiętam kto, ale nie mam już siły przekopywać się ponownie przez wątek i sprawdzać), że mamy jedną z najbardziej restrykcyjnych ustaw o ochronie praw zwierząt. Tylko co z tego, że mamy dobre prawo, skoro się go nie egzekwuje. Dlaczego w większości zachodnich krajów istnieje policja dla zwierząt, a u nas nie? Któraś z Was napisała, że nawet mieszkając w RPA, nie wstydziłaby się za swój kraj. No cóż, tam też mają SPCA. Może właśnie teraz jest dobry czas na poruszenie tej kwestii. Zrobił się szum wokół tej sprawy i może trzebaby go wykorzystać do zmian w prawie. Przycisnąć tu i ówdzie, przypomnieć, że miłośnicy zwierząt też są wyborcami, spróbować wymusić powstanie takiej instytucji. Sporo tu było powiedziane o roli policji w tej i innych sprawach (min. kotka zatłuczonego o chodnik). Gdyby powolano służby do zajmowania się okrucienstwem wobec zwierząt "prawdziwa" policja mogłaby zajmować się tylko "prawdziwymi" przestępstwami i nikt nie mówiłby o zawracaniu głowy i takich spraw by nie umarzano.
Ale się rozmarzyłam... :roll:

irmina1492

Od: Śro maja 12, 2010 22:17

Post » Czw gru 30, 2010 17:53 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

smarti pisze:Kici nadano w schronie imię Marika-o jej i pozostałych przyszłości ma zdecydować sąd -do tego czasu kicie będą w schronie-przynajmniej będą bezpieczne i spokojne.
Rozważają przyznanie rodzinie kuratora-wypowiadał się na ten temat pan Robert Lisak z Sądu Okr.w Krakowie.
Myślę że warto by i przewodniczącego tego sądu petycjami o nadzór na tą rodziną zarzucic-jest nas wiele mozemy wiele petycji napisać.
Mowili że kary żadnej nie będzie bo dzieciaki za młode to przynajmniej kurator bylby dla nich jakimś obciachem bo inaczej to się po kościach rozejdzie :roll:
Bo mówił ten pan Lisak że kurator zostanie przyznany
jeśli
w tej rodzinie są jakieś problemy wychowawcze 8O 8O 8O 8O

czyli że są jekieś wątpliwości????? 8O 8O 8O

Gdzie pisać te petycje? JA JAKO OBYWATEL TEGO KRAJU ŻĄDAM NADZORU NAD TĄ RODZINĄ !!!!!!!

Tal-Rash

[poprzednia][następna]