ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 15:07 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Juz pan Wypych wszystko monitoruje. Wczoraj dostal pismo takie jak moje i teraz pisze zazaleznie gdyz jako organizacja ma prawo zaskarzyc umorzenie. Mi wysle znowu pelnomocnictwo po otrzymaniu ktorego mam wglad do akt jako strona postepowania i mam donieśc wszystko co tam zobacze

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Czw gru 30, 2010 15:10 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

carmen, argos nie dostal tez uzasadnienie ale pan Wypych juz wyslal prosbe o przyslanie uzasadnienia gdyz on do tego ma prawo, ja nie , jak pisalas wczesniej. wowczas zobaczymy jaka bedzie odpowiedz na prosbe o uzasadnienie. ja w tym czasie skopiuje akta i przesle do argosu i wtedy juz uderzymy pelna para

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 15:11 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

No i otóż właśnie, wszystko mamy jasne:)

Jakbym była potrzebna, np. do luknięcia w to zażalenie, to codziennie wiszę na miau po kilka godzin.
No i termin od wczoraj się liczy i biegnie do 05 STYCZNIA 2011 R., pamiętajcie!:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw gru 30, 2010 15:21 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

tak, teraz wiadomo. Jutro bedzie wyslane. pan dziennikarz z trojmiasta ustalil ze "nie było przeslanek uzasdniajacych popelnienie przestepstwa". zapewne w prokuraturze tak uwazaja. czyli nasz swiadek musi byc niewiarygodny, ale nie leczy sie psychiatrycznie, wiec jak inaczej podwazyc wiarygodnosc swiadka?

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 15:22 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Za kota wolnożyjącego odpowiada gmina. Nie jest niczyj, więc oczywiście bardzo, bardzo i wyłącznie teoretycznie - jest pod ochroną.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 30, 2010 15:24 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

inaf napisałam Ci na maila co zrobić, zeby nie było "po ptakach". Przerabiałam już taką sytuację nie raz i w sposób jaki Ci napisałam udało się uzyskać postanowienie o umorzeniu ( bo dopiero na skutek tego zażalenia przyjęto status pokrzywdzonego ) i dopiero na to postanowienie trzeba pisać drugie zażalenie ( juz nie z przyczyn formalnych) o braku podstaw do umorzenia postępowania

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw gru 30, 2010 15:28 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Carmen201 jesteś wielka.Naprawdę podziwiam :ok: :ok: :ok: :ok:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw gru 30, 2010 15:42 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Matko, jak nie było przesłanek?
Albo Pan dziennikarz ma zwidy albo Policja.
Świadek jest. Naoczny.

Wyślijcie zażalenie. Ja popatrzę jeszcze DO KOGO ono ma iść, bo to nie jest w cale oczywiste:)

Carmen201

Post » Czw gru 30, 2010 15:43 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

inaf pisze: pan dziennikarz z trojmiasta ustalil ze "nie było przeslanek uzasdniajacych popelnienie przestepstwa". zapewne w prokuraturze tak uwazaja. czyli nasz swiadek musi byc niewiarygodny, ale nie leczy sie psychiatrycznie, wiec jak inaczej podwazyc wiarygodnosc swiadka?

Podczytuję wątek od samego początku kibicując waszym poczynaniom ale ten brak przesłanek mnie dobił :evil: To kurna jakich oni oczekują przesłanek które byłyby dla nich wiarygodne.Jest naoczny świadek,to mało ? Nie zmienił zeznań,nie plątał się w nich.
Wydaje mi się że chcą zamieść to pod dywan a z was zrobić nawiedzonych oszołomów. Poruszcie niebo i ziemię ,niech gnojek dostanie za swoje :ok:
Przecież znęcanie się nad zwierzęciem podlega karze.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw gru 30, 2010 15:53 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Małgocha Pe pisze:
inaf pisze: pan dziennikarz z trojmiasta ustalil ze "nie było przeslanek uzasdniajacych popelnienie przestepstwa". zapewne w prokuraturze tak uwazaja. czyli nasz swiadek musi byc niewiarygodny, ale nie leczy sie psychiatrycznie, wiec jak inaczej podwazyc wiarygodnosc swiadka?

Ale w tym zdaniu nie chodzi o to, że nie było, że tak powiem, powodu by popełnić to przestępstwo? Czyli, że ten zwyrodnialec nie miał powodu? Czy chodzi o to, że sprawa została umorzona bo nie ma przesłanek żeby zwyrodnialca skazać?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 16:07 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Nie wiem co tam dokładnie w postanowieniu jest, ale tak jakoś mi to wskazuje, że chodzi o to, że (cyt. z ustawy): brak jest danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia czynu zabronionego.

No i w kontekście świadka naocznego to szczęka mi opada.

Tak czytam i tamten wątek, i ten, te wszystkie awantury (w tamtym:).. Problem polega nie na surowości prawa (zwiększenie kar), ale na nieuchronności odpowiedzialności. Jak postępowanie jest umarzane w takiej sytuacji, to jaka nieuchronność.
I nie o samo prawo tu zresztą chodzi, nie o system.
Ale o mentalność ludzi, każdego pojedynczego człowieka. Tez tego, który w organach III władzy i ścigania siedzi.
Z moich obserwacji to się zmienia - na lepsze, choć jeszcze trochę za wolno. Ale jednak!

Carmen201

Post » Czw gru 30, 2010 16:19 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Witam was.
Dziękuje wszystkim za udzielone nam informacje. Już w tej sprawie działamy i co widac po artykule nie odpuścimy. Jesteśmy w redakcji szczerze zbulwersowani postawą policji zarówno w Mińsku jak i innych, które traktują katowanie zwierząt jak wyrzucenie starego buta na śmieci. Mamy nadzieję, że zainteresowanie prasy pomoże sprawie.

http://www.mmtrojmiasto.pl/11576/2010/1 ... =naSygnale

Pozdrawiam wszystkich fanów i właścicieli cudnych kocich ogonków!
Maciej Czarniak
dziennikarz Moje Miasto Trójmiasto

axeld

Od: Nie paź 10, 2010 12:37

Post » Czw gru 30, 2010 16:21 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

We wt przychodzi do mnie ekipa TVN-u porozmawiać na wiadomy temat. Postaram się zainteresować ich również tą sprawą. Czy są jeszcze jakieś dokumenty na ten temat? Mam pismo nt umorzenia i zdjęcia. Czy mogłabym jakiś kontakt do kogoś kto zna sprawę od podszewki? Sprawa działa się w Rudce, Prokuratura w Mińsku Mazowieckim, tak? Wysłałam już mail do tej dziennikarki więc może zareaguje na niego wcześniej niż we wt.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw gru 30, 2010 16:21 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

... pewnie wiecie, że złodziej napisu z obozu został skazany - ukradł metalowy napis , a ktoś kto zabije zwierzę to mała szkodliwość społeczna i uniewinnienie - czyli jak to? zwierzątko jest mniej warte niż przedmiot.... :( ... przekracza to moją wyobraźnię i poczucie "szkodliwości"
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw gru 30, 2010 16:23 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

axeld pisze:Witam was.
Dziękuje wszystkim za udzielone nam informacje. Już w tej sprawie działamy i co widac po artykule nie odpuścimy. Jesteśmy w redakcji szczerze zbulwersowani postawą policji zarówno w Mińsku jak i innych, które traktują katowanie zwierząt jak wyrzucenie starego buta na śmieci. Mamy nadzieję, że zainteresowanie prasy pomoże sprawie.

http://www.mmtrojmiasto.pl/11576/2010/1 ... =naSygnale

Pozdrawiam wszystkich fanów i właścicieli cudnych kocich ogonków!
Maciej Czarniak
dziennikarz Moje Miasto Trójmiasto

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Musi się coś w końcu zacząć udawać! :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]