Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 14:08 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Shalom, trafiłaś w sedno! Właśnie tak różnią się charakterem. Szelma to taki uroczy rozmruczany kłębuszek. Przytula się, łasi, liże po twarzy i godzinami potrafi leżeć rozłożona na człowieku - świetny towarzysz do oglądania filmu czy czytania książki. Mimo, że wciąż nie jest całkiem oswojona. Jest naszą "więźniarką" - bo siedzi w klatce. Ale jak wrócimy do Wrocławia, to już wypuścimy ją na salony - o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Mia ma swój świat. Jest przebojowa - nie boi się ani psów, ani żadnego kota. Bierze, co i kiedy chce :) Moi chłopcy się nią opiekują, bawią się z nią i ustępują jej - zarówno miejsca w fotelu, jak i pełną miskę :)
W nocy przychodzi do mnie spać, ale tylko dlatego, że naśladuje mistrza Cookiego :) Choć widać postępy, Mia coraz bardziej lubi pieszczoty, więc w końcu nauczy się, że warto się o nie upomnieć :ok:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Czw gru 30, 2010 14:13 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Na pewno :ok: a może zostaniesz przy takim kwartecie? akurat dwie dziewczyny dla dwóch chłopaków :D ale byś miała wyjątkowo piękne i urodziwe stadko :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw gru 30, 2010 14:24 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Byłoby na pewno wesoło :) Ale myślę, że to o wiele za duże tempo dokocania. No i TŻ mówi: "Tęsknię już za tym, żebyśmy mieli znowu tylko dwa koty."

Bisou byłby zadowolony, gdyby Mia została:

Obrazek

Weihaiwej

Post » Czw gru 30, 2010 14:40 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Ewidentnie się zakochał :1luvu: ale z niego dżentelmen :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt gru 31, 2010 21:34 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Sob sty 01, 2011 14:02 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Szczęśliwego Nowego Roku!!! Zdrowia i mnóstwa przyjemności dla wszystkich kociastych oraz ich opiekunów :)

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Sob sty 01, 2011 14:19 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob sty 01, 2011 17:08 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!

Agato, Twoja pizza jest rewelacyjna :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sty 01, 2011 18:25 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

O, wypróbowałaś przepis :) Bardzo się cieszę, że smakowała :D
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Weihaiwej

Post » Sob sty 01, 2011 20:37 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Ale cudna jest Mia :love:

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Nie sty 02, 2011 11:42 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

tak patze i patrzę na Mie i Bisou, jaka śliczna z nich para i nie mogę oczu oderwać :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon sty 03, 2011 11:12 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Rzeczywiście, żal będzie ich rozdzielać...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon sty 03, 2011 12:48 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Ja właściwie mogłabym ją zostawić... tylko TŻ protestuje. Ale... czas pokaże :)
Mia i Bisou są prawie nierozłączni, choć głównie po stronie Bisou widzę przywiązanie. Jak nie wie gdzie jest Mia, chodzi po domu i nawołuje. Szczególnie było to widać u rodziców, gdzie przestrzeń jest duża :)
Mia mogła przebierać w "ofertach" zabawy; a to Bisou, a to Cookie, a to Maryś lub Ryś. Kiedy zaczynała bawić się młodzieńcami, Bisou rozpędzał towarzystwo. Wyraźnie rości sobie do niej prawa :)

Weihaiwej

Post » Pon sty 03, 2011 14:49 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

A ja myślałam, że jeśli już to sobie Szelmę zostawicie 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 03, 2011 15:21 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

W sprawie Szelmy są telefony, więc mam nadzieję, że znajdzie dobry domek. Chociaz akurat z nią coraz bardziej się związuję, bo ma taki fajny, proludzki charakter. Takiego kota nam brakuje: miziak-przytulaka :) Jak jechałam z nią dzisiaj do weta, to wyciągała do mnie łapki przez kratki transportera :1luvu:
Jeśli chodzi o Mię, to nie mam takiej wolności w "dysponowaniu" nią, bo umówiłam się z Legnicą, że albo zostanie u mnie, albo trafi do mojej przyjaciółki - a jak nie, to z powrotem do Legnicy.
Strasznie trudne są takie decyzje. Mam świadomość, że może się pojawić jeszcze wiele takich Mii i Szelm, które chciałabym zatrzymać. Jednak wiem, że to niemozliwe, ze względu na czas, miejsce i koszty. Po Szelmie nie będę na razie przyjmować więcej tymczasów - wszystkim przyda się powrót do równowagi.
Od wczoraj Mia została klatkowym więźniem. To powinno pomóc w oswajaniu i nawiązywaniu więzi, bo nie ma możliwości ucieczki, nie ma też kompanów w postaci Cookiego i Bisou, więc może doceni bardziej człowieka.

Weihaiwej

[poprzednia][następna]