Catnaperka pisze:YennaM pisze:chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo

ciekawe, czy prokurator nie czyta tego watku, mialby w tej chwili co robic
ew. sama zastanowie sie, czy nie zlozyc zawiadomienia o przestepstwie, bo mnie te komentarze z podzeganiem do samosadow po prostu przerazaja
czym roznicie sie od tych gnojkow? niczym, zupelnie niczym. Poza tym, ze jestescie najprawdopobniej dorosli i macie wieksza zdolnosc do rozpoznawiania wlasnych czynowludzie, no opanujcie sie
w necie NIKT nie jest anonimowy
wy rowniez

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 15 latek ma taką samą zdolność do rozpoznawania własnych czynów! I rodzice tych bachorów również!
A Ty co robisz? Siedzisz i czekasz aż sąd wymierzy sprawiedliwość?! Gratuluję postawy! Tylko powiem Ci coś w sekrecie - nie doczekasz się. Sąd umorzy sprawę a zwyrodnialec będzie się z tego śmiał i chwalił! A ten 3latek jest małym zwyrodnialcem, geny braciszka i rodziców, powinno go się odizolować od społeczeństwa! Nie chciałabym żeby kiedyś spotkał moja córkę! A Ty byś chciała, żeby poznał Twoją?!
No pomysłu ze zgłoszeniem do prokuratury również gratuluje.
Ręce i wszystko inne mi opadło i walnęło o chodzik.
a skad wiesz, ze sad nie ukarze winnego?
poza tym tu nie chodzi o ukaranie winnego i zamkniecie go na sztywno w poprawczaku, gdzie zrobia z niego profesjonalnego bandyte tylko o takie rozwiazanie sprawy, zeby dzieciaka sprobowac zresocjalizowac i sprawic, zeby rodzina stala sie wychowawczo wydolna
jesli rodzina nie jest wychowawczo wydolna, jesli rodzice wiedzieli, co sie dzieje w ich domu (a 15-latek ma kielbie we lbie, wiecie jak sie bawia gimnazjalisci? sloneczko na przyklad i takie tam rozne seks party licealistow?) - nalezy pozbawic rodzicow praw rodzicielskich a dzieciaki umiescic w rodzinach zastepczych
ale generalnie od tego sa organy wymiaru sprawiedliwsci
bo to, ze czasem system nie zadziala dobrze nie znaczy, ze system w ogole nie dziala. O tych sprawach zakonczonych "dobrze" czyli sprawiedliwym skazaniem a nie umorzeniem sie nie pisze.
Poza tym to, ze prokurator czy policja umorzy sprawe nie obciaza jeszcze sądu, prawda?
Od umorzenia sa srodki zaskarzania.
Mozna wstapic do sprawy np jako oskarzyciel posilkowy (i np jest to min rola stowarzyszen dzialajacych na rzecz zwierzat). Generalnie jest troche mozliwosci.
Zanim system zadzialal wydaliscie wyrok na system.
I wiecie co? Jest mi przykro bo w ten sposob przekreslacie np prace Policji, ktora w ciagu niecalych 2 dni namierzyla rodzice.
Jakim prawem wiec stwierdzacie, ze zsystem tym razem nie zadziala?
Na razie dziala doskonale i nic nie wskazuje na to, ze sprawa zostanie zamieciona pod dywan.