KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 30, 2010 12:16 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

i z zerowym szacunkiem do organow panstwa oraz prawa

Skoro państwo nie szanuje obywatela od dawna, gnębiąc jednostki które choć trochę wybijają się ponad przeciętną to nie ma co się dziwić, że organy państwa cieszą się zerowym szacunkiem wśród zwykłych ludzi.

Państwo niestety jest nieudolne - jedna jaskółka wiosny nie czyni. Widać to najlepiej na sąsiednim wątku o podobnej tematyce gdzie nikomu włos z głowy nie spadł. A ludzie to widzą wszystko i krew się w nich gotuje - a to już prosta i niedaleka droga do samosądów i ochlokracji ;)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Czw gru 30, 2010 12:16 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Wszystko, co wypisujecie, to woda na młyn adwokatów tego gnojka.
A do tego świadectwo, jakie wystawiacie społeczności kociarzy - sięgacie granic absurdu. Nikt nie ma watpliwości, że kara musi być, ale ujawnianie danych osobowych przypadkowych osób, nawoływanie do przestępstw, petycje o odebranie dziecka rodzicom, sugestie nagonek czy samosądu - czy Was, przepraszam, popieprzyło? Ludzie, puknijcie w głowy!
Jak tak dalej pójdzie, to się, okaże że to biedni zaszczuci ludzie z biednymi zaszczutymi dziećmi i jeszcze im te zwierzaki oddadzą.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw gru 30, 2010 12:17 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Catnaperka pisze:
YennaM pisze:chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo ;)
ciekawe, czy prokurator nie czyta tego watku, mialby w tej chwili co robic
ew. sama zastanowie sie, czy nie zlozyc zawiadomienia o przestepstwie, bo mnie te komentarze z podzeganiem do samosadow po prostu przerazaja

czym roznicie sie od tych gnojkow? niczym, zupelnie niczym. Poza tym, ze jestescie najprawdopobniej dorosli i macie wieksza zdolnosc do rozpoznawiania wlasnych czynow

ludzie, no opanujcie sie
w necie NIKT nie jest anonimowy
wy rowniez

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 15 latek ma taką samą zdolność do rozpoznawania własnych czynów! I rodzice tych bachorów również!
A Ty co robisz? Siedzisz i czekasz aż sąd wymierzy sprawiedliwość?! Gratuluję postawy! Tylko powiem Ci coś w sekrecie - nie doczekasz się. Sąd umorzy sprawę a zwyrodnialec będzie się z tego śmiał i chwalił! A ten 3latek jest małym zwyrodnialcem, geny braciszka i rodziców, powinno go się odizolować od społeczeństwa! Nie chciałabym żeby kiedyś spotkał moja córkę! A Ty byś chciała, żeby poznał Twoją?!
No pomysłu ze zgłoszeniem do prokuratury również gratuluje.
Ręce i wszystko inne mi opadło i walnęło o chodzik.

A co ma robić w tej sytuacji praworządny obywatel????? 8O 8O 8O Chyba właśnie czekać na wyrok sądu? Proponujesz lincz???
Jedyne co mi przychodzi do głowy to naciskanie na media, żeby "grzały" sprawę. Temu celowi właśnie a nie naciskom na sąd miała służyć pikieta w dniu rozprawy, którą nieopatrznie zaproponowałam :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 30, 2010 12:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Popieram przedmowczynie. Nalezy liczyc sie z konsekwencja tego typu wypowiedzi :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw gru 30, 2010 12:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Jowita pisze:Wszystko, co wypisujecie, to woda na młyn adwokatów tego gnojka.
A do tego świadectwo, jakie wystawiacie społeczności kociarzy - sięgacie granic absurdu. Nikt nie ma watpliwości, że kara musi być, ale ujawnianie danych osobowych przypadkowych osób, nawoływanie do przestępstw, petycje o odebranie dziecka rodzicom, sugestie nagonek czy samosądu - czy Was, przepraszam, popieprzyło? Ludzie, puknijcie w głowy!
Jak tak dalej pójdzie, to się, okaże że to biedni zaszczuci ludzie z biednymi zaszczutymi dziećmi i jeszcze im te zwierzaki oddadzą.

Ano właśnie. Może wróćmy do "poziomu" petycji i propozycji realnych działań na rzecz zmiany prawa? I mentalności nie-kociarzy.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw gru 30, 2010 12:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Są jakieś nowe informacje co z kotami? W jakim są stanie?
Sorry, ale nie przerobię tego co od wczoraj tu powstało... (może piszcie dużymi literami, bo już na prawdę ciężko tu coś wychwycić...)
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Czw gru 30, 2010 12:20 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Catnaperka pisze:
YennaM pisze:chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo ;)
ciekawe, czy prokurator nie czyta tego watku, mialby w tej chwili co robic
ew. sama zastanowie sie, czy nie zlozyc zawiadomienia o przestepstwie, bo mnie te komentarze z podzeganiem do samosadow po prostu przerazaja

czym roznicie sie od tych gnojkow? niczym, zupelnie niczym. Poza tym, ze jestescie najprawdopobniej dorosli i macie wieksza zdolnosc do rozpoznawiania wlasnych czynow

ludzie, no opanujcie sie
w necie NIKT nie jest anonimowy
wy rowniez

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 15 latek ma taką samą zdolność do rozpoznawania własnych czynów! I rodzice tych bachorów również!
A Ty co robisz? Siedzisz i czekasz aż sąd wymierzy sprawiedliwość?! Gratuluję postawy! Tylko powiem Ci coś w sekrecie - nie doczekasz się. Sąd umorzy sprawę a zwyrodnialec będzie się z tego śmiał i chwalił! A ten 3latek jest małym zwyrodnialcem, geny braciszka i rodziców, powinno go się odizolować od społeczeństwa! Nie chciałabym żeby kiedyś spotkał moja córkę! A Ty byś chciała, żeby poznał Twoją?!
No pomysłu ze zgłoszeniem do prokuratury również gratuluje.
Ręce i wszystko inne mi opadło i walnęło o chodzik.

a skad wiesz, ze sad nie ukarze winnego?
poza tym tu nie chodzi o ukaranie winnego i zamkniecie go na sztywno w poprawczaku, gdzie zrobia z niego profesjonalnego bandyte tylko o takie rozwiazanie sprawy, zeby dzieciaka sprobowac zresocjalizowac i sprawic, zeby rodzina stala sie wychowawczo wydolna

jesli rodzina nie jest wychowawczo wydolna, jesli rodzice wiedzieli, co sie dzieje w ich domu (a 15-latek ma kielbie we lbie, wiecie jak sie bawia gimnazjalisci? sloneczko na przyklad i takie tam rozne seks party licealistow?) - nalezy pozbawic rodzicow praw rodzicielskich a dzieciaki umiescic w rodzinach zastepczych
ale generalnie od tego sa organy wymiaru sprawiedliwsci
bo to, ze czasem system nie zadziala dobrze nie znaczy, ze system w ogole nie dziala. O tych sprawach zakonczonych "dobrze" czyli sprawiedliwym skazaniem a nie umorzeniem sie nie pisze.
Poza tym to, ze prokurator czy policja umorzy sprawe nie obciaza jeszcze sądu, prawda?
Od umorzenia sa srodki zaskarzania.
Mozna wstapic do sprawy np jako oskarzyciel posilkowy (i np jest to min rola stowarzyszen dzialajacych na rzecz zwierzat). Generalnie jest troche mozliwosci.

Zanim system zadzialal wydaliscie wyrok na system.
I wiecie co? Jest mi przykro bo w ten sposob przekreslacie np prace Policji, ktora w ciagu niecalych 2 dni namierzyla rodzice.
Jakim prawem wiec stwierdzacie, ze zsystem tym razem nie zadziala?
Na razie dziala doskonale i nic nie wskazuje na to, ze sprawa zostanie zamieciona pod dywan.
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 12:21 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Afra666 pisze:Są jakieś nowe informacje co z kotami? W jakim są stanie?
Sorry, ale nie przerobię tego co od wczoraj tu powstało... (może piszcie dużymi literami, bo już na prawdę ciężko tu coś wychwycić...)

proszę tu pisali:

http://www.tvn24.pl/12690,1687795,0,1,m ... omosc.html
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 12:21 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Proszę :) http://www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,malt ... omosc.html

Edyta :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 12:22 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

anduk pisze:
i z zerowym szacunkiem do organow panstwa oraz prawa

Skoro państwo nie szanuje obywatela od dawna, gnębiąc jednostki które choć trochę wybijają się ponad przeciętną to nie ma co się dziwić, że organy państwa cieszą się zerowym szacunkiem wśród zwykłych ludzi.

Państwo niestety jest nieudolne - jedna jaskółka wiosny nie czyni. Widać to najlepiej na sąsiednim wątku o podobnej tematyce gdzie nikomu włos z głowy nie spadł. A ludzie to widzą wszystko i krew się w nich gotuje - a to już prosta i niedaleka droga do samosądów i ochlokracji ;)

Nie wiem skąd czerpiesz doświadczenie w kwestii `nieszanowania obywatela przez organa państwa` - te organa, z którymi ja miałam do tej pory kontakt - nie dość, że mnie szanowały, to jeszcze - w ramach obowiązującego prawa - stanęły po mojej stronie.
Normy prawne działają w obie strony i nie tylko na jednej płaszczyźnie.
Największym zwycięstwem jest wywalczenie `swojego` w oparciu o dostępne prawo.

Tak, jak pisze Jowita - takim zachowaniem kręcicie bicz na samych siebie [i na całe środowisko - w tym na mnie], a możecie nie tylko nie zyskać niczego większego, ale też możecie stracić to, co udało się już osiągnąć.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 30, 2010 12:23 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

CatAngel pisze:

Proszę :) http://www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,malt ... omosc.html

Edyta :ok:

a my jak zawsze telepatia ;)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 12:24 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

YennaM jeśli jesteś prawnikiem to zapraszamy Cię na ten wątek:
Teraz na naszą pomoc liczą w kolejnym wątku na miau i na tym się skupmy doprowadźmy do sprawiedliwości i tam :!:
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=122060

uważam że powinnaś pomóc(jako prawnik) w tej sprawie a niestety nie widzę Cię na tym wątku, zapraszamy :!: :!: :!:
Anna Kubica

Post » Czw gru 30, 2010 12:26 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

to co z ta pikieta? organizuje ktos transport z poznania??? przestancie sie klocic dziewczyny i zacznijmy cos robic w tej sprawie, moze jakis list o nowelizacje ustawy dot. kar za maltretowanie zwierzat????
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:29 przez Kumiko, łącznie edytowano 1 raz
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 12:28 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

CatAngel pisze:Kochani każdemy puszczają nerwy, ale proszę was o spokój, bo zaraz się pojawi ostra kłótnia, a to nie o to chodzi w tym wątku.

Teraz na naszą pomoc liczą w kolejnym wątku na miau i na tym się skupmy doprowadźmy do sprawiedliwości i tam :!:
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=122060

edit: http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 8967989841 Zabił kota uderzając o krawężnik,potem o ścianę.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:30 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 12:29 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Koki-99 pisze:YennaM nie obrażaj mnie porównaniami z tymi gówniarzami. Ja wiem co dobre, co złe. To samo wie moje dziecko. Ty chyba nie skoro bronisz zło.

Jeśli będzie zorganizowana pikieta to chętnie się wybiorę, proponuję również transport dla 3 osób z okolicy.

A ty YennaM przyjedziesz?

a dlaczego mam przyjechac?
stawac w szeregach z osobami podajacymi na forum najpierw dane osobowe niewinnych ludzi (i mam nadzieje, ze wobec tych osob poszkodowani zloza zawiadomienie o przestepstwie i pozew o naruszenie dobr osobistych) oraz podzegajacych do zbiorowego linczu?

napisalam - spokojnie poczekam na to, co wymiar sprawiedliwosci z tym zrobi

nie rozsmieszaj mnie, sędzia nie ugnie sie przed naciskami opinii spoelcznej w postaci pikiety. To, ze tak myslisz wynika z niezrozumienia zasad dzialania wymiaru sprawiedliwosci

sedzia ma byc niezawisly, niezalezny, nie podatny na wplywy
ma rozsadzic sprawiedliwie (a sprawiedliwosc slepa jest) na podstawie zgromadzonego materialu dowodowego a nie pod presja spoleczna

dziekuje uprzejmie, gdyby sady orzekaly na postawie presji spolecznej

bo gdyby tak bylo istnialaby duza szansa, ze masa niewinnych ludzi (np takich jak ta dwojka nieslusznie posadzona w tej sprawie) siedziala by za kratkami

wiecie, mnie martwi tylko jedno - nikt z Was nie rozumie istoty dzialania wymiaru sprawiedliwsci oraz tego, ze nieslusznie oskarzonym moze byc kazdy. Naprawde kazdy.
I stad takie zalozenia dzialania wymiaru sprawiedliwosci

Jak napisalam- nasze spoleczenstwo to prawni analfabeci i zdania nie zmienie.
YennaM

[poprzednia][następna]