ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 11:40 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

ellza1 pisze:Proszę o adres mailowy na pw, prześlę wzór zażalenia i wytłumaczę o co chodzi, niemniej lisy zwykły też mnie dziwi 8O

prosze o treść
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 11:43 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

ogolnie to skarga powinna skargę skargą poganiac. Tyle dziur w tej sprawie, ze jądro Ziemi widac. TV niech nas tylko zechce. Mam nadzieje ze jestesmy "atrakcyjnym" tematem dla TV. Tylko TV ich moze osmieszyc

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Czw gru 30, 2010 11:44 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Podnoszę i wrzucam na FB
Obrazek

gsx_katana

Od: Pt lip 30, 2004 9:20

Post » Czw gru 30, 2010 11:46 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

gsx_katana pisze:Podnoszę i wrzucam na FB

dajcie linka
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 11:49 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

To jest na prawde przerazajace! Prawo w Polsce to jakas zenada! Czlowiekowi ktory morduje zwierze nic nie grozi a czytam wlasnie na gazeta.pl ze jakis czlowiek zostal oskarzony o korupcje bo czsetowal policjanta krowkami i grozi mu 10 lat wiezienia!
PARANOJA!!! Mieszkalem kilka lat w Niemczech i taka sytuacja tam jest nie do pomyslenia ! Czlowiek ktory w tak okrutny sposob zabija kota zostalby surowo ukarany!!!!!

Moja mlodsza siostra-uczennica gimnazjum byla swiadkiem rownie strasznego wydarzenia! Na swieta przyjechalem do rodzicow i slysze ze dwoch chlopcow (uczniow 2 klasy gimnazjum) podczas dlugiej przerwy zlapalo bezdomnego kota i wydlubalo mu oczy scyzorykiem!!!!!!!!!!!!!Sprawa trafila dyrekcji szkoly i skonczylo sie jedynie na obnizeniu oceny z zachowania na niedostateczne!
Obaj chlopcy pochodza z rodzin patologicznych i maja na swoim koncie juz kilka innych przewinien. To jest straszne bo oni maja po 14 lat i robia takie rzeczy !!!Nierozumiem dlaczego dyrekcja szkoly nie wezwala policji i zajela sie kotem! Nikt z dyrekcji nie zadzwonil nawet do lecznicy aby pomoc zwierzeciu! Moja 15 letnia siostra zadzwonila po moja mame i razem zawiozly kota do lecznicy ! Na szczescie kot ma juz dom gdyz trafil do przyjaciolki mojej matki ! Ale to ze 1,5 roczny kot jest slepy przez dwoch malotenich wandali! mam nadzieje ze spotkach ich kiedys to samo co tego kotka! zycze im tego z calego serca!

Mattsayswhatever

Od: Czw gru 30, 2010 11:16

Post » Czw gru 30, 2010 11:50 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Słuchajcie, jak poszło bez zwrotki, to przecież NIC WAM NIE WCISNĄ, że odebrałyście kiedyś tam i jest po terminie, problem mają oni, nie Wy. Nie martwić się:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw gru 30, 2010 11:51 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

... edit :)
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:01 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 11:58 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Wydarzenie na moim FB:

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=186898967989841

Zdublowałyśmy się z linkiem,tylko ja skracać nie potrafię :wink:
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:00 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw gru 30, 2010 12:00 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Mattsayswhatever no widzisz jakie tu jest prawo- Monty Python to przy tym mistrz logiki i realizmu. Ja nie jestem nadwrazliwa i stuknieta dlatego, ze staje w obronie pokrzywdzonych. mamy te cholerna ustawe gdzie podobne bestialstwo jest zagrozone kara pozbawienia wolnosci do lat 2. To o czyms swiadczy prawda. ze nie jest to przewinienie tylko przestepstwo. jak mozna takiemu wandalowi obnizyc ocene z zachowania? a gdzie policja? To dorosli stworzyli te potwory-sami na melanzu lub tak zapracowani, ze dzieci nie wiedza nic i sa hodowane jak marchewki w ogrodku!

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 12:03 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Niki do mnie wczoraj tvn dzwonił i chcą się umawiać na uwagę. Jeżeli to faktycznie dojdzie do skutku to musimy tez nagłośnić tę sprawę!

Druga sprawa to czy tam są jeszcze jakieś koty? Czy wiecie/macie podejrzenia/przypuszczenia czy to pierwsza taka makabra? I dlaczego (wiem, że nie ma absolutnie żadnego wytłumaczenia ani odpowiedzi) ale nie wiem, to był jego kot, kot mu podszedł pod nogi, zwyrodnialec specjalnie tam przyszedł, żeby to zrobić? Jeżeli są tam jeszcze jakieś koty to trzeba je jakoś z tamtąd zabrać.

Po trzecie... Moja mama opowiadała swojej znajomej z pracy o zwyrodnialcy z YT. I wiecie co?! Owszem - przejęła się (ta znajoma) ale powiedziała, że u niej, tam gdzie ma działkę, też jest taka "dziewczynka" co tak "nosi" kotka a rodzice się cieszą, że "dziewczynka" się kotka nie boi! Dzisiaj mama ma się dowiedzieć o szczegóły i jadę tam choćby w nocy odbijać to zwierzę bo inaczej nie wierzę w cokolwiek :evil:

To jest tak przerażające, tak niewiarygodnie straszne, że takie rzeczy dzieją się codziennie, codziennie jakiś zwyrodnialec (czy to dziecko czy dorosły) katuje zwierzę. A ludzie co? Odwracają wzrok bo są "tak wrażliwi, że nie mogą patrzeć"! I dzięki temu są współwinni bo "co się będą wtrącać"! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 12:05 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Przy tak kulawym sposobie egzekucji prawa lincze przestaja dziwic

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 12:07 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Pisałam do TVN,odpisali i pytali czy udzielę zgody na wywiad.Napisała,że tak,ale poprosiłam by skontaktowali się jeszcze z Inaf.

On hoduje szynszyle i kot wlazł mu na klatkę i miauczał.To go bydlak wziął,wyszedł z nim i resztę historii znamy.Jeśli się mylę to inaf mnie poprawi,ale tak napisano na wcześniejszych stronach wątku.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:14 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw gru 30, 2010 12:11 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Wysłałam wzór , trzymam kciuki :ok:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw gru 30, 2010 12:11 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Catnaperka zgodnie z kpk osoba ma obowiązek zlozyc doniesienie jesli byla swiadkiem lub wie o przestepstwie. a u nas jest inaczej- kazdy udaje ze nie widzi. Ci co widza są uznawani za "innych"- to jest chore. Koty są: nie udalo sie ustalic ilosci- byly sugestie ze 10, 15 i ze 6. Trzy dorosle, 4 male, tj 5-6 miesięczne. swiadek nasz czuwa, dostep do kotow jest trudny, znaja je tylko karmiciele. tamten nieszczesnik maly musial sie zgubic, odejsc od matki lub byl podrzucony przez kogos. reszta trzyma sie z dala od bloku ale planuje zabrac wszystkie. potrzebna bylaby tez pomoc w kwestii dt przynajmniej dla 2 czy trzech

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 12:12 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

kot byl wolonozyjacy, niczyj, wszedl na klatke, miauczal a jemu to przeszkodzilo

inaf

[poprzednia][następna]