KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 29, 2010 23:31 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Mam nadzieję, że prokuratura postąpi jak należy :ok: i nie zwróci im zwierząt :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 23:33 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

ewar pisze:Gibutkowa, piszesz o jakimś wyjątkowym przypadku.Ten chłopak to niestety jeden z wielu wychowanych źle, bo....i tu lista.

Tego nie wiemy, ani ja ani Ty. A sama też piszesz "wychowanych źle" - więc nie piszesz o nim tylko o rodzicach/opiekunach.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 23:35 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Nie znam sie na psychologii - dziwi mnie tylko bardzo, dlaczego zawsze znajduje sie usprawiedliwienie dla bez watpienia zwyrodnialca :conf: Moze Hitler albo Stalin tez zostali ciezko skrzywdzeni w dziecinstwie .... :roll:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro gru 29, 2010 23:38 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

piccolo pisze:kolejny horror!!!!

viewtopic.php?f=1&t=122060

Nie zapominajmy o tej sprawie, tego zwyrodnialca, który zabił 4-mies. kotka waląc nim o chodnik i ścianę, tak samo trzeba ukarać - a sprawę już zdołał sobie "umorzyć" przez układy! Powinien dostać za swoje!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro gru 29, 2010 23:58 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Ty debilu zmien lekarza - bo ten oszukuje cie mowiac ci, ze wszystko z toba ok.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 0:01 przez Cindy, łącznie edytowano 1 raz

Cindy

Post » Czw gru 30, 2010 0:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

MordercoKotów jesteś kolejnym trolem zgłoszonym do moderatora i zostaniesz zbanowany.Żegnam ozięble :!:

Proszę wszystkich o nieodpisywanie ludziom tego pokroju,którzy właśnie czekają na to i robią wszystko,by doprowadzić do niepotrzebnych dyskusji i bałaganu na wątku.
Już był jeden taki.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 0:01 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw gru 30, 2010 0:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

[color=#008000] Wpisy zostały usunięte, tamten użytkownik zostanie zbanowany. Nie karmić, proszę, trolla i nie używać wyzwisk na forum.
Olat [/color]

Cindy

Post » Czw gru 30, 2010 0:02 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Nie karmimy trolla :!: :!: :!: Nie odpisywać na jego zaczepki :kotek: :!: :!: :!: Po co nam tu syf :P

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 0:08 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

No nie, teraz zaczęło się usprawiedliwianie i użalanie nad sadystami.

Bez względu na przyczyny nie mam dla niego za grosz współczucia, to nie jest maly dzieciak i doskonale wiadział co robi. W dodatku uczy/pochwala przemoc u malucha.
I nie piszcie, że to może głupi jednorazowy wybryk, bo w zyciu w to nie uwierzę.
Oglądałam film i jestem głęboko przekonana, że wcześniej wiele razy już tak "trenowali".
3-letni maluch nie radziłby sobie tak sprawnie z utrzymaniem kociaka. Ten jego chwyt za ogon by lepiej nim zamachnąć.
Poza tym, film zaczyna się jak dzieciak wyciąga kotka zza fotela, więc ta "zabawa" na pewno trwała już od jakiegoś czasu. To dlatego kotek nie miał siły wyrywać się, czy bronić pazurami.
Zresztą jeszcze na początku widać, że dzieciak ma zamiar przerwać "zabawę" i jest zachęcany (pewnie zaczęła mu się nudzić).
Tak samo tłumaczenie, że 3-latek nie zdaje sobie sprawy z tego, że źle robi, jest conajmniej naiwne. Przecież kot to nie pluszak, który nie wydaje dźwięków, nie płacze. Smarkacz doskonale wiedział, że sprawia kotu ból. Na początku po jego minie widać, że jest z siebie zadowolony, a potem coraz wiecej w nim złości i zaciętości.

Nie przemawia, przeze mnie książkowa teoria czy doświadczenie kilkugodzinych prac z dziećmi, tylko moje własne życiowe doświadczenie.

Nie uwierzę również w to, że rodzice nie byli świadomi jak zabawiają się ich dzieci, że nie zauważyli żadnych oznak.

Małolata powini zamknąć w poprawczaku, bo taki raczej już nie da się naprostować. A jak dostanie od innych w dupę, to na własnej skórze przekona się co to ból i przemoc.
Nie mam dla niego za grosz empatii, a jak odizoluje się go od malucha, to może chociaż jednego uda się wyprowadzić na ludzi.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw gru 30, 2010 0:09 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kolejny "komentarz" (bo słowa nie są bezkarne) niezgodny z polskim prawem został zgłoszony do prokuratury! Gratuluje!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw gru 30, 2010 0:12 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Marlon pisze:Kolejny "komentarz" (bo słowa nie są bezkarne) niezgodny z polskim prawem został zgłoszony do prokuratury! Gratuluje!

A jaki komentarz????Jak to kolejny?

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw gru 30, 2010 0:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Śledzę temat od początku i kibicuję całej akcji. Czekałam na petycję, ale w obecnej formie mi nie odpowiada.

Poker71 już Cię lubię za słowa:
"Ja osobiście jestem za SZCZUCIEM. Żeby każdy kolega z klasy, koleżanka z podwórka, barman podający mu piwo, pracodawca, pani z banku i listonosz wiedzieli co zrobił. Żeby po przeprowadzce do nowego mieszkania zastał na drzwiach zdjęcie z filmiku a na liście z gratulacjami z okazji urodzenia dziecka była notatka "pozdrowienia od kota"."

Z całej tej sadystycznej rodzinki darłabym pasy i posypywała solą, trzymając przed ich nosem zdjęcie gromadki ich przerażonych zwierząt.

Forumowych pedagogów i psychologów proszę o pogłaskanie jeszcze po główce 3-latka, który pewnie teraz bardzo płacze, bo zabrano mu ulubione zwierzątka. Sorry, ale moje dziecko uczę od urodzenia SZACUNKU do zwierząt i są efekty. A wychowanie bezstresowe w buty sobie wsadźcie, całe życie to jeden wielki stres.

Amika6 - popieram.

Filmu nie obejrzę nigdy.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw gru 30, 2010 0:22 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Cindy pisze:Nie znam sie na psychologii - dziwi mnie tylko bardzo, dlaczego zawsze znajduje sie usprawiedliwienie dla bez watpienia zwyrodnialca :conf: Moze Hitler albo Stalin tez zostali ciezko skrzywdzeni w dziecinstwie .... :roll:

Dokładnie - dziś dręczy lub zabija kota/psa , jutro koleżankę , za 20 lat być może miliony ludzi. Gdyby takich eliminować po zauważeniu pierwszych symptomów , udałoby się uratować wiele osób. Temu "biednemu i skrzywdzonemu w dzieciństwie " , 15-latkowi , życzę wszystkiego najgorszego.
ps. 15 latek dawno umie odróżnić dobro od zła..

7kwiatek

Od: Śro gru 29, 2010 0:44

Post » Czw gru 30, 2010 0:27 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Amika6 - i ja popieram.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw gru 30, 2010 0:30 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Amika6 pisze:No nie, teraz zaczęło się usprawiedliwianie i użalanie nad sadystami.

Bez względu na przyczyny nie mam dla niego za grosz współczucia, to nie jest maly dzieciak i doskonale wiadział co robi. W dodatku uczy/pochwala przemoc u malucha.
I nie piszcie, że to może głupi jednorazowy wybryk, bo w zyciu w to nie uwierzę.
Oglądałam film i jestem głęboko przekonana, że wcześniej wiele razy już tak "trenowali".
3-letni maluch nie radziłby sobie tak sprawnie z utrzymaniem kociaka. Ten jego chwyt za ogon by lepiej nim zamachnąć.
Poza tym, film zaczyna się jak dzieciak wyciąga kotka zza fotela, więc ta "zabawa" na pewno trwała już od jakiegoś czasu. To dlatego kotek nie miał siły wyrywać się, czy bronić pazurami.
Zresztą jeszcze na początku widać, że dzieciak ma zamiar przerwać "zabawę" i jest zachęcany (pewnie zaczęła mu się nudzić).
Tak samo tłumaczenie, że 3-latek nie zdaje sobie sprawy z tego, że źle robi, jest conajmniej naiwne. Przecież kot to nie pluszak, który nie wydaje dźwięków, nie płacze. Smarkacz doskonale wiedział, że sprawia kotu ból. Na początku po jego minie widać, że jest z siebie zadowolony, a potem coraz wiecej w nim złości i zaciętości.

Nie przemawia, przeze mnie książkowa teoria czy doświadczenie kilkugodzinych prac z dziećmi, tylko moje własne życiowe doświadczenie.

Nie uwierzę również w to, że rodzice nie byli świadomi jak zabawiają się ich dzieci, że nie zauważyli żadnych oznak.

Małolata powini zamknąć w poprawczaku, bo taki raczej już nie da się naprostować. A jak dostanie od innych w dupę, to na własnej skórze przekona się co to ból i przemoc.
Nie mam dla niego za grosz empatii, a jak odizoluje się go od malucha, to może chociaż jednego uda się wyprowadzić na ludzi.

Spod klawiatury mi wyjmujesz. Ja - po tym co widziałam na tym filmie - nie mam empatii nawet dla trzylatka. No nie potrafię. Jakoś mi się wierzyć nie chce, żeby toto się dało na prostą wyprowadzić...zresztą kto miałby to zrobić?
A małolata przeznaczyłabym wyłącznie na organy do przeszczepu.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

[poprzednia][następna]