KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 22:42 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

CatAngel pisze:http://video.google.com/videoplay?docid=-8672163518299111578# :!: hmmm....

A to nie on i 1 część filmu?

Oczywiście wiem,że dodane 3 lata temu,ale może kot inny?
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 22:44 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 22:44 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

o to to...
najlepiej byłoby, żeby taki cymbał nie miał już nigdy dostępu do żadnego zwierzaka, a już na pewno nie w sensie "bycia opiekunem" (phhhhh.....) żywej istoty...
tylko jak to wprowadzić w życie...
wiem. Rączki kolesiowi poobcinać };->
KotkaWodna

Post » Śro gru 29, 2010 22:49 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Wiecie, co jest straszne? Że takie traktowanie zwierząt nie jest czymś wyjątkowym, tylko nie wychodzi to na światło dzienne.Kiedyś już cytowałam znanego karnistę.Kara musi być nieuchronna, niekoniecznie surowa, ale dotkliwa.Miejmy nadzieję,że taka będzie,ale ja nie wierzę,że cokolwiek dotrze do tego oprawcy.Może jednak powstrzyma innego przed zrobieniem czegoś podobnego"dla jaj".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 29, 2010 22:51 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

ewar pisze:Wiecie, co jest straszne? Że takie traktowanie zwierząt nie jest czymś wyjątkowym, tylko nie wychodzi to na światło dzienne.

mało tego - przez zatrważająco wielką ilość osób jest uważane za mało szkodliwe.
"przecież on się tylko bawi... Jasiu, nie duś kotka, bo będziesz kichał!"
:evil:
KotkaWodna

Post » Śro gru 29, 2010 22:51 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

niki2117 pisze:
CatAngel pisze:http://video.google.com/videoplay?docid=-8672163518299111578# :!: hmmm....

A to nie on i 1 część filmu?

Oczywiście wiem,że dodane 3 lata temu,ale może kot inny?

Nie wiem :( dostałam ten link z pytaniem "czy to może właśnie ten pierwszy film)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 22:52 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Cieszę się,że wiadomi kto i,że zatrzymano,przesłuchano,bo po wczorajszej wypowiedzi rzeczniczki jakoś miałem mieszane odczucia.Szkoda mi tych zwierzaków,ale też szkoda tego małego chłopca.
W/E
Elżbieta

Post » Śro gru 29, 2010 22:52 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

MIKUŚ pisze:
Jowita pisze:
MIKUŚ pisze:
nieeeee............ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Przyjdzie do domu i znowu będzie katował :cry: :cry: :cry: :cry:

kogo? Przecież wszystkie zwierzęta z tego domu zabrano. Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem, a nie piszcie bzdur, bo tylko bałagan się robi.

Miałam na myśli to ze weźmie nowe zwierzęta za jakiś czas i dalej będzie się znęcał :cry:

Bo w Polsce nie ma dozywotnego zakazu posiadania zwierząt :evil:

Nie on się znęcał, a przynajmniej nie ma na to dowodów. Wiele osób zdalnie zdiagnozowało skrajną degenerację i zwyrodnienie zarówno u niego, jak i u tego nieszczęsnego 3-latka, to NIKT nie wie jak jest naprawdę. Może to jeszcze nie degenerat, a po prostu głupi do imentu małolat, który chciał się popisać przed kumplami. A może po prostu w tym domu przemoc jest na porządku dziennym, sądząc ze stanu zwierzaków stamtąd zabranych. A może już zdeklarowany bandyta. Ale nikt tego nie wie, za to wiele osób pisze co tylko im do głowy wpadnie. Począwszy od podawania danych osobowych (co jest wykroczeniem) przez propozycje przykładnego ukarania 3-latka, po takie maile jak Twój powyższy.
Nie bronię gnoja, ale uważam że wszystko, również nagonka, powinno mieć granice.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro gru 29, 2010 22:56 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

A ja jestem juz spokojna - nie wiem czy pamietacie sprawe kobiety, ktora wyrzucila kota do smietnika ? Podobno teraz musi miec ochrone policji bo dostaje listy i maile z grozbami :twisted:

Szkoda tylko, ze dane personalne, a najlepiej fotka tego kamerzysty amatora nie sa upublicznione....

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Śro gru 29, 2010 22:58 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Jowita pisze:
MIKUŚ pisze:
Jowita pisze:

kogo? Przecież wszystkie zwierzęta z tego domu zabrano. Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem, a nie piszcie bzdur, bo tylko bałagan się robi.

Miałam na myśli to ze weźmie nowe zwierzęta za jakiś czas i dalej będzie się znęcał :cry:

Bo w Polsce nie ma dozywotnego zakazu posiadania zwierząt :evil:

Nie on się znęcał, a przynajmniej nie ma na to dowodów. Wiele osób zdalnie zdiagnozowało skrajną degenerację i zwyrodnienie zarówno u niego, jak i u tego nieszczęsnego 3-latka, to NIKT nie wie jak jest naprawdę. Może to jeszcze nie degenerat, a po prostu głupi do imentu małolat, który chciał się popisać przed kumplami. A może po prostu w tym domu przemoc jest na porządku dziennym, sądząc ze stanu zwierzaków stamtąd zabranych. A może już zdeklarowany bandyta. Ale nikt tego nie wie, za to wiele osób pisze co tylko im do głowy wpadnie. Począwszy od podawania danych osobowych (co jest wykroczeniem) przez propozycje przykładnego ukarania 3-latka, po takie maile jak Twój powyższy.
Nie bronię gnoja, ale uważam że wszystko, również nagonka, powinno mieć granice.

Niestety obawiam się że ten 15-latek z ofiary stał się katem - to tylko moje przypuszczenia ale to jest najczestsza przyczyna takich utrwalonych zachowań - tak jak wcześniej pisałam - ludzie "krzywdzeni" dopasowują zachowanie i system wartości (rozpoznawanie dobra i zła) do ich własnej rzeczywistości. Całkiem możliwe że takie zachowanie dla tego nastolatka jest "normalne". Bardzo ale to bardzo ciężko człowieka z tego wyciągnąć - rozkłada się go na czynniki pierwsze i składa z powrotem do kupy - to zadanie dla doświadczonych psychologów, rzadko się udaje do końca... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 23:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Straszne to wszystko :|
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro gru 29, 2010 23:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Staram się pisać spokojnie i nikogo nie obrażać, ale piętnastolatek to nie dziecko,które ( biedactwo) nie wiedziało, co robi.To degenerat, nie ulega to wątpliwości.Inna sprawa dlaczego nim się stał.Oby tylko udało się ocalić tego 3-latka. Za mało wiem,ale domyślam się,że pozostawienie go w tej rodzinie najlepszym pomysłem nie jest.Tam musi być patologia, niekoniecznie związana z biedą i alkoholem. Co więc? Rodzina zastępcza? Ale dajmy już spokój, poczekajmy na decyzję sądu, mają o wiele więcej informacji niż my.
Myślę o tych biednych zwierzaczkach i mam nadzieję,że to już koniec ich gehenny,że znajdą cudowne domki. :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Śro gru 29, 2010 23:06 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

ewar pisze:Staram się pisać spokojnie i nikogo nie obrażać, ale piętnastolatek to nie dziecko,które ( biedactwo) nie wiedziało, co robi.To degenerat, nie ulega to wątpliwości.Inna sprawa dlaczego nim się stał.Oby tylko udało się ocalić tego 3-latka. Za mało wiem,ale domyślam się,że pozostawienie go w tej rodzinie najlepszym pomysłem nie jest.Tam musi być patologia, niekoniecznie związana z biedą i alkoholem. Co więc? Rodzina zastępcza? Ale dajmy już spokój, poczekajmy na decyzję sądu, mają o wiele więcej informacji niż my.
Myślę o tych biednych zwierzaczkach i mam nadzieję,że to już koniec ich gehenny,że znajdą cudowne domki. :ok: :ok: :ok:

pytanie kiedy bedzie mozna ten dom im ofiarowac??? :/
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 23:07 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Gibutkowa pisze:Niestety obawiam się że ten 15-latek z ofiary stał się katem - to tylko moje przypuszczenia ale to jest najczestsza przyczyna takich utrwalonych zachowań - tak jak wcześniej pisałam - ludzie "krzywdzeni" dopasowują zachowanie i system wartości (rozpoznawanie dobra i zła) do ich własnej rzeczywistości. Całkiem możliwe że takie zachowanie dla tego nastolatka jest "normalne". Bardzo ale to bardzo ciężko człowieka z tego wyciągnąć - rozkłada się go na czynniki pierwsze i składa z powrotem do kupy - to zadanie dla doświadczonych psychologów, rzadko się udaje do końca... :roll:

Podpisuję się pod tym co napisała Gibutkowa wszystkimi kończynami.Znam takie przypadki i niestety jest to najczęstsze zachowanie co absolutnie nie tłumaczy sprawcy,bo każdy ma wolę wyboru,ale pokaleczenie takiego człowieka jest niewyobrażalne przez co kaleczy całe swoje otoczenie.Nie zmienia to jednak faktu,że karę ponieść musi-żeby nie było :!:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 23:10 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

ewar pisze:Staram się pisać spokojnie i nikogo nie obrażać, ale piętnastolatek to nie dziecko,które ( biedactwo) nie wiedziało, co robi.To degenerat, nie ulega to wątpliwości.Inna sprawa dlaczego nim się stał.Oby tylko udało się ocalić tego 3-latka. Za mało wiem,ale domyślam się,że pozostawienie go w tej rodzinie najlepszym pomysłem nie jest.Tam musi być patologia, niekoniecznie związana z biedą i alkoholem. Co więc? Rodzina zastępcza? Ale dajmy już spokój, poczekajmy na decyzję sądu, mają o wiele więcej informacji niż my.

Wiesz... jest taki coś co się nazywa "zamrożeniem epistemicznym" i nawet człowiek dorosły może zachowywać się jak dziecko...
Nie bronię nikogo ale nie wiemy do końca co tak naprawdę jest przyczyną. Znam dziewczynę, którą większość z Was nazwałaby psychopatką, a jest to osoba która w młodym wieku została wykorzystana przez członka rodziny i właśnie uległa takiemu "zamrożeniu" - umysł 12 latki zamknięty w ciele dorosłej osoby, która czasem zachowuje się jak dorosła, częściej jak 12 letnie dziecko. Funkcjonuje w społeczeństwie, krzywdzi ludzi, krzywdzi siebie... Staram się nie oceniać ludzi tylko czyny, bo o ludziach najczęściej niewiele wiemy... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 23:15 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Gibutkowa, piszesz o jakimś wyjątkowym przypadku.Ten chłopak to niestety jeden z wielu wychowanych źle, bo....i tu lista.

ewar

[poprzednia][następna]