K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 21:45 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

_namida_ pisze:Leone pomoże mi z zastrzykami, dziękuję!

Do GK polecam Ryfona koniecznie.
Proponuję jeszcze Re i Portosa, zdaje się że o nie również nikt nie pyta.
Wszystkie 3 koty mają sesję zrobioną własnoręcznie przez BarbAnn.

Akimo, gdzie można znaleźć aktualne informacje na temat tego kota, bo wątek na miau ma 66 stron?

Nie szukaj lepiej, ja wczoraj zasnąć nie mogłam ;-( Kot przezył choć na filmie wyglądało to inaczej :-(
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro gru 29, 2010 21:49 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Akima pisze:Nie szukaj lepiej, ja wczoraj zasnąć nie mogłam ;-( Kot przezył choć na filmie wyglądało to inaczej :-(

potwierdzam - lepiej nie szukaj filmiku.
kot jest podobno pod opieką schroniska (na rybnej? nie wiem, nie byłam tam nigdy...), lekko poturbowany, jego koci przyjaciel i 4 psy przestraszone, ale zdrowe. tak twierdzą dziewczyny z wątku schroniskowego. KTOZ odebrał im wszystkie zwierzaki, rodzice w szoku (kręcił 15latek).

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro gru 29, 2010 21:53 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Dyżur odbyłam, notatkę napisałam (ciekawa jetem, czy da się odczytać, bo poszłam bez kurtki wyrzucić śmieci, klucz mi się zaciął, zmarzłam jak ..., skutkiem czego nie mogłam utrzymać długopisu). W cat - roomie wszystko ok poza jedną rzadką w kuwecie; podejrzewam Czarnego Brata. Tymianek smutny, ożywił się na widok jedzenia i go nie dostał :(
Nie napisałam w zeszycie - T. zasikał posłanko, dałam mu inne, stare zostawiłam w łazience, bo nie wiem, czy się pierze.
W klatkach gorzej - co prawda Majeranek i Katia rozrabiają, Katia zastanawia się, jakby tu dostać się do tego z góry, Marianek demoluje klatkę i zrywa wykładzinę, ale Zuzia leży zwinięta, jedzenie obwąchała i nie tknęła, zainteresował ją dopiero mop (tak jak inne koty, miały oczy na szypułkach). Prążek jest strasznie kochany, prawie przewiercił mnie na drugą stronę, tak się chciał pieścić. Lekarstwa podane.
Klara powinna zmienić imię na Syrena, Diva albo coś podobnego.
Co trza, zdezynfekowane.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Śro gru 29, 2010 23:04 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

viewtopic.php?f=1&t=122063
wstawiam i tu proszę o pomoc w adopcji
z góry dziękuje
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro gru 29, 2010 23:39 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:Dyżur odbyłam, notatkę napisałam (ciekawa jetem, czy da się odczytać, bo poszłam bez kurtki wyrzucić śmieci, klucz mi się zaciął, zmarzłam jak ..., skutkiem czego nie mogłam utrzymać długopisu). W cat - roomie wszystko ok poza jedną rzadką w kuwecie; podejrzewam Czarnego Brata. Tymianek smutny, ożywił się na widok jedzenia i go nie dostał :(
Nie napisałam w zeszycie - T. zasikał posłanko, dałam mu inne, stare zostawiłam w łazience, bo nie wiem, czy się pierze.
W klatkach gorzej - co prawda Majeranek i Katia rozrabiają, Katia zastanawia się, jakby tu dostać się do tego z góry, Marianek demoluje klatkę i zrywa wykładzinę, ale Zuzia leży zwinięta, jedzenie obwąchała i nie tknęła, zainteresował ją dopiero mop (tak jak inne koty, miały oczy na szypułkach). Prążek jest strasznie kochany, prawie przewiercił mnie na drugą stronę, tak się chciał pieścić. Lekarstwa podane.
Klara powinna zmienić imię na Syrena, Diva albo coś podobnego.
Co trza, zdezynfekowane.

a nakarmiłaś może Zuzię? jej potrzeba podawania do pysia. Jutro Robert podrzuci megace, mały Jerry jadł na nim sam do końca. Doszły mnie jakieś słuchy, że vanja chyba nie będzie mogła wziąć Zuzi. Zuzanka tam nie może zostać, bo ktoś musi ją mieć na oku. Kot nie może umrzeć dusząc się. Jutro muszę zadzwonić do dr Komendy jaka tam jest morfologia a szczególnie czerwone krwinki.
Pieprznięty FIP :evil: :evil: :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw gru 30, 2010 1:10 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:a nakarmiłaś może Zuzię? jej potrzeba podawania do pysia. Jutro Robert podrzuci megace, mały Jerry jadł na nim sam do końca. Doszły mnie jakieś słuchy, że vanja chyba nie będzie mogła wziąć Zuzi. Zuzanka tam nie może zostać, bo ktoś musi ją mieć na oku. Kot nie może umrzeć dusząc się. Jutro muszę zadzwonić do dr Komendy jaka tam jest morfologia a szczególnie czerwone krwinki.

nie pomogę lokalem - z wiadomych względów. ale mogę spędzić trochę czasu z kocią - żeby nie musiała cierpieć sama... nie wiem, w lecznicy, u kogoś. nie wiem.
wyć mi się chce.
o jakim czasie tutaj mówimy, dni, tygodnie, miesiące?

żeby się nie zagryzać wzięłam i założyłam karmelkowi (i mam nadzieję truskawce) wątek - zapraszamy...
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 1:12 przez Kocuria, łącznie edytowano 1 raz

Kocuria

Post » Czw gru 30, 2010 1:11 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jako, że temat przekazywania 1% u progu mamy od niezawodnej graszki-gn banerek

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121037&start=0][img]http://miau.strefa.pl/AFN_100procent.gif[/img][/url]

Tweety

Post » Czw gru 30, 2010 1:14 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocuria pisze:
Tweety pisze:a nakarmiłaś może Zuzię? jej potrzeba podawania do pysia. Jutro Robert podrzuci megace, mały Jerry jadł na nim sam do końca. Doszły mnie jakieś słuchy, że vanja chyba nie będzie mogła wziąć Zuzi. Zuzanka tam nie może zostać, bo ktoś musi ją mieć na oku. Kot nie może umrzeć dusząc się. Jutro muszę zadzwonić do dr Komendy jaka tam jest morfologia a szczególnie czerwone krwinki.

nie pomogę lokalem - z wiadomych względów. ale mogę spędzić trochę czasu z kocią - żeby nie musiała cierpieć sama... nie wiem, w lecznicy, u kogoś. nie wiem.
wyć mi się chce.
o jakim czasie tutaj mówimy, dni, tygodnie, miesiące?

raczej dni, może tygodnie. Jeżeli nie znajdzie się dla niej troskliwy tymczas z opieką paliatywną to trzeba jej będzie pomóc odejść wcześniej, nie możemy dopuścić aby kotusia odeszła np. dusząc się :cry:

Tweety

Post » Czw gru 30, 2010 8:27 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Prośba do Lutry aby ogarnęła co ma na poczcie i w galerii jesli chodzi o zdjęcia kotów.
Quenn robiła fajne ostre, ja bardziej maziaje
Czego nie ma-prośba o info to się jakoś dorobi
6 stycznia jest wolne więc...
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw gru 30, 2010 9:08 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Do galerii starałam się wrzucać wszystko, co dostawałam...
Przejrzę na spokojnie i zobaczym, czego brakuje.
Na ten moment na pewno nie mam Leona i Lenki oraz Nuszki i Rudego, który lokatoruje u Karaluch.
Mruczka też nie ma zdjęć, ale wydaje mi się, że zostanie na zawsze w DT :).
Zdjęcia Emila jakieś nowsze były?
Re i Portos oraz Flip i Flap mają mało fot.
Więcej nie pamiętam, idę na szychtę.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw gru 30, 2010 9:19 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

BarbAnn pisze:Prośba do Lutry aby ogarnęła co ma na poczcie i w galerii jesli chodzi o zdjęcia kotów.
Quenn robiła fajne ostre, ja bardziej maziaje
Czego nie ma-prośba o info to się jakoś dorobi
6 stycznia jest wolne więc...

Basiu, zapraszam serdecznie :) gdybyś znalazła moment i obfociła Stefka-Krecika byłoby super! Niedługo (mam nadzieję, że chłopak nie wywinie żadnego numeru) będzie szczepiony i czas go ogłaszać.
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Czw gru 30, 2010 10:37 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Ja jednak nie dam rady być na Kocimskiej w niedzielę... Czy może ktoś przyjść na dyżur 2.01 rano?
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw gru 30, 2010 13:02 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:a nakarmiłaś może Zuzię? jej potrzeba podawania do pysia.

tak, usiłowałam, ale nie bardzo chciała. W precelek się zwinęła z pyszczkiem typu "daj mi święty spokój". Poleżała na kolanach, pomruczała, wróciła na posłanko.
Zdrowo pieprznięty FIP

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw gru 30, 2010 14:13 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

http://www.tvn24.pl/12690,1687795,0,1,m ... omosc.html

...toćka w toćkę mój Fumik :( ten sam kształt pyszczka, uszu, to samo czujne spojrzenie...
tylko Fumik ma ciut dłuższy pyszczek z przodu...

niedobrze mi na samo wspomnienie tego filmiku. obejrzałam tylko pierwsze 30 sekund, potem nie byłam w stanie.
Uchchchch, co ja bym zrobiła temu gnojkowi :evil:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw gru 30, 2010 15:53 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

dużo zdjęć Leona i Lenki: http://picasaweb.google.com/chaton.tricity/Edytka21112010 ja się chyba zaraz pobawię w przeróbkę zdjęć lenki, bo żmijka uciekała od światła i są za ciemne... :lol:

bardzo dużo zdjęć Flipa i Flapa: http://picasaweb.google.com/chaton.tricity/Monika28112010#

bo mnie nigdy nikt nie słucha... :lol:

Kocuria

[poprzednia][następna]