Bydgoszczanin31 pisze:
Jakoś moje dziecko bez bicia kocha zwierzęta.
Dokładnie! normalnie dziecko jest kwintesencją dobra i niewinności- nie zadaje bólu innym istotom i nie trzeba mu mówić żeby nie krzywdził!
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bydgoszczanin31 pisze:
isollde pisze:Bydgoszczanin31 pisze:
Dokładnie! normalnie dziecko jest kwintesencją dobra i niewinności- nie zadaje bólu innym istotom i nie trzeba mu mówić żeby nie krzywdził!
isollde pisze:Bydgoszczanin31 pisze:
gerardbutler pisze:a powiedzcie dlaczego zostaly odebrane wszystkie zwierzeta? nie powinno byc to skonsultowane z rodzicami tych bachorow? czasami ludzie bardziej sie znecaja chocby zbieraczki a nikt im zwierzakow nie odbiera i umieraja zamarzajac na sniegu z zimna i glodu
YennaM pisze:isollde pisze:Bydgoszczanin31 pisze:
i wystarczy poczytac "Wladcow much" Goldinga czy popatrzec na kilkuletnich zolnierzy dokonujacych masakry w Rwandzie
Gibutkowa pisze:isollde pisze:Bydgoszczanin31 pisze:
raczej dziecko "z normalnej rodziny", tudzież "dziecko bez traumatycznych przeżyć"
MIKUŚ pisze:W związku z tym co się wydarzyło.............jest mi strasznie przykro ze są na świecie tacy zwyrodnialcy![]()
Interesuje mnie fakt co z tymi kociakami?? Czy ktoś coś może powiedzieć na ich temat?
Kiedy najszybciej mogą trafić do domu tymczasowego? Jaki jest ich stan ?
Jeżeli będzie można przejąć ekipę na tymczas tzn. 3 podrostków i to starsze kocie, to reflektuje na dom tymczasowy dla całej 4-ki.
Matka się zgodziła w drodze wyjątku - dogłębnie poruszyła ta sprawa cały Nasz Dom.
SyberyjskiSen pisze:MIKUŚ pisze:W związku z tym co się wydarzyło.............jest mi strasznie przykro ze są na świecie tacy zwyrodnialcy![]()
Interesuje mnie fakt co z tymi kociakami?? Czy ktoś coś może powiedzieć na ich temat?
Kiedy najszybciej mogą trafić do domu tymczasowego? Jaki jest ich stan ?
Jeżeli będzie można przejąć ekipę na tymczas tzn. 3 podrostków i to starsze kocie, to reflektuje na dom tymczasowy dla całej 4-ki.
Matka się zgodziła w drodze wyjątku - dogłębnie poruszyła ta sprawa cały Nasz Dom.
Czekamy na kogoś kto jest bądź zna Krakowiski TOZ lub schron, by coś się dowiedzieć.
Szukamy domów stałych, zgłaszajcie się ...........
mirka_t pisze:Gibutkowa pisze:isollde pisze:
raczej dziecko "z normalnej rodziny", tudzież "dziecko bez traumatycznych przeżyć"
Niekoniecznie. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121916&p=6851786
SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
Proszę weźcie się w garść paplać kazdy potrafi
Gibutkowa pisze:Trauma "wykrzywia" rzeczywistość. Jak masz dwie sprzeczne informacje np. mama mnie sprała, co mnie bardzo bolało i powiedziała, że to z miłości, to znaczy, że bicie jest dobre. Bo przecież wierzę mamie że mnie kocha, to najważniejsza osoba w moim małym życiu, jestem całkowicie zależny od niej i jak powietrza potrzebuję jej miłości, więc to co robi nie może być złe - czyli bicie jest dobre. Mózg ludzki, a szczególnie małego dziecka aby funkcjonować nie przyjmuje sprzecznych informacji, dlatego tworzy sobie nowe normu - dopasowuje się do rzeczywistości. Dlatego dla bitego dziecka, bicie jest normalne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości