KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 20:43 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Bydgoszczanin31 pisze:
Jakoś moje dziecko bez bicia kocha zwierzęta.

Dokładnie! normalnie dziecko jest kwintesencją dobra i niewinności- nie zadaje bólu innym istotom i nie trzeba mu mówić żeby nie krzywdził!
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro gru 29, 2010 20:45 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

isollde pisze:
Bydgoszczanin31 pisze:

Dokładnie! normalnie dziecko jest kwintesencją dobra i niewinności- nie zadaje bólu innym istotom i nie trzeba mu mówić żeby nie krzywdził!

raczej dziecko "z normalnej rodziny", tudzież "dziecko bez traumatycznych przeżyć"
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 20:46 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

isollde pisze:
Bydgoszczanin31 pisze:

i wystarczy poczytac "Wladcow much" Goldinga czy popatrzec na kilkuletnich zolnierzy dokonujacych masakry w Rwandzie ;)
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 20:46 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Jestem za zbieraniem kasy na wysterylizowanie byłych właścicieli tych biednych zwierzaków. Lepiej żeby tacy bezduszni idioci się więcej nie mnożyli.

Cieszę się, że złapano sprawcę. Nawet jeżeli gnojek zostanie łagodnie potraktowany przez sąd, to i tak pół polski chce mu spuścić soczysty wp***dol :twisted:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Śro gru 29, 2010 20:47 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

gerardbutler pisze:a powiedzcie dlaczego zostaly odebrane wszystkie zwierzeta? nie powinno byc to skonsultowane z rodzicami tych bachorow? czasami ludzie bardziej sie znecaja chocby zbieraczki a nikt im zwierzakow nie odbiera i umieraja zamarzajac na sniegu z zimna i glodu

gerardbutler - doczytaj, zastanów się, potem napisz.

Bo to już któryś Twój post (nie tylko w tym wątku) gdzie wyskakujesz jak przysłowiowy Filip z konopi...

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro gru 29, 2010 20:49 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dziewczyny, przestańcie!
Nie ma co gadać, paplać, pla, pla, pla....co to da????????

Pomyślcie co możemy zrobić by szybko znaleźć domy dla kotów jeżeli uda się je ze schronu wyciagnąć.
A dzieciak...gdyby był dziewczynką starałabym się o dom zastepczy dla niego u mnie...to dzieko ma tylo 3 latka...jest narzędziem w rękach psychicznie obarczonych osób, temu dziecku nalezy się pomoc tak samo jak kotom!!!!!

Pomyślcie do cholery co zrobić i jak, zamiast paplać.
Działanie, a nie paplanie się liczy!
Chcecie wiedzieć ile osób z maiu chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
Proszę weźcie się w garść paplać kazdy potrafi :?
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 20:50 przez SyberyjskiSen, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 20:50 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

W związku z tym co się wydarzyło.............jest mi strasznie przykro ze są na świecie tacy zwyrodnialcy :cry:
Interesuje mnie fakt co z tymi kociakami?? Czy ktoś coś może powiedzieć na ich temat?
Kiedy najszybciej mogą trafić do domu tymczasowego? Jaki jest ich stan ?
Jeżeli będzie można przejąć ekipę na tymczas tzn. 3 podrostków i to starsze kocie, to reflektuje na dom tymczasowy dla całej 4-ki.
Matka się zgodziła w drodze wyjątku - dogłębnie poruszyła ta sprawa cały Nasz Dom.
MIKUŚ

Post » Śro gru 29, 2010 20:50 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:
isollde pisze:
Bydgoszczanin31 pisze:

i wystarczy poczytac "Wladcow much" Goldinga czy popatrzec na kilkuletnich zolnierzy dokonujacych masakry w Rwandzie ;)

Trauma "wykrzywia" rzeczywistość. Jak masz dwie sprzeczne informacje np. mama mnie sprała, co mnie bardzo bolało i powiedziała, że to z miłości, to znaczy, że bicie jest dobre. Bo przecież wierzę mamie że mnie kocha, to najważniejsza osoba w moim małym życiu, jestem całkowicie zależny od niej i jak powietrza potrzebuję jej miłości, więc to co robi nie może być złe - czyli bicie jest dobre. Mózg ludzki, a szczególnie małego dziecka aby funkcjonować nie przyjmuje sprzecznych informacji, dlatego tworzy sobie nowe normu - dopasowuje się do rzeczywistości. Dlatego dla bitego dziecka, bicie jest normalne.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 29, 2010 20:51 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Gibutkowa pisze:
isollde pisze:
Bydgoszczanin31 pisze:

raczej dziecko "z normalnej rodziny", tudzież "dziecko bez traumatycznych przeżyć"

Niekoniecznie. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121916&p=6851786
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro gru 29, 2010 20:54 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

MIKUŚ pisze:W związku z tym co się wydarzyło.............jest mi strasznie przykro ze są na świecie tacy zwyrodnialcy :cry:
Interesuje mnie fakt co z tymi kociakami?? Czy ktoś coś może powiedzieć na ich temat?
Jeżeli będzie można przejąć ekipę na tymczas tzn. 3 podrostków i to starsze kocie, to reflektuje na dom tymczasowy dla całej 4-ki.
Matka się zgodziła w drodze wyjątku - dogłębnie poruszyła ta sprawa cały Nasz Dom.

Czekamy na kogoś kto jest bądź zna Krakowiski TOZ lub schron, by coś się dowiedzieć.
Szukamy domów stałych, zgłaszajcie się ...........
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 20:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Czekamy na wieści - to jest teraz najwazniejsze :cry:
MIKUŚ

Post » Śro gru 29, 2010 20:58 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

SyberyjskiSen pisze:
MIKUŚ pisze:W związku z tym co się wydarzyło.............jest mi strasznie przykro ze są na świecie tacy zwyrodnialcy :cry:

Czekamy na kogoś kto jest bądź zna Krakowiski TOZ lub schron, by coś się dowiedzieć.
Szukamy domów stałych, zgłaszajcie się ...........

Facebook :mrgreen: też się zgłasza z pomocą szukania domów :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 20:59 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

mirka_t pisze:
Gibutkowa pisze:
isollde pisze:

Niekoniecznie. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121916&p=6851786

To też rodzaj "traumy" i to szczególnej i to dziecko, a właściwie już dorosły człowiek, nie jest "normalny" (ulubione powiedzenie jednej Pani Doktor specjalizującej się w psychologii traumy, z którą miałam przyjemność mieć zajęcia to "nie ma ludzi normalnych, są tylko niezdiagnozowani" ;) ). Aspekt DDA jest baaardzo szeroki, tak jak jest chyba z 6 czy 7 typów DDA. Z jednym DDA żyłam (w domu rodzinnym) a z drugim obecnie żyję i są to dwa różne typy. Ale to jest temat rzeka, a i ja się na tym nie znam na tyle żeby się cokolwiek więcej rozpisywać ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 29, 2010 21:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
Proszę weźcie się w garść paplać kazdy potrafi :?

no bardzo Cię pardon, ale osobiście nawet jakbym była 100x mocniej poruszona tym koszmarnym wydarzeniem, to nie wyłuskałabym ani złotówki na potencjalną nagrodę - z tej prostej przyczyny, że mnie samej w tej chwili niemal nie stać na nic - najpierw płacę rachunki, potem kupuję Kotom paszę i żwirek, a dla mnie, zdarza się - nie starcza - więc jestem be, bo tylko gadam? gadam, bo na nic innego teraz nie mogę sobie pozwolić.
gdybym była cwaną prawniczką, bogatą pańcią albo dżinem w butelce, zrobiłabym COŚ praktycznego, realnego.
a tak, tyle mojego, że pogadam na forum. I paru(nastu)(dziesięciu) osób też..
proszę, bez urazy i obrazy, nie mam zamiaru wywoływać wojny, tylko mnie trochę kuksnął w żebra Twój post...
KotkaWodna

Post » Śro gru 29, 2010 21:02 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Gibutkowa pisze:Trauma "wykrzywia" rzeczywistość. Jak masz dwie sprzeczne informacje np. mama mnie sprała, co mnie bardzo bolało i powiedziała, że to z miłości, to znaczy, że bicie jest dobre. Bo przecież wierzę mamie że mnie kocha, to najważniejsza osoba w moim małym życiu, jestem całkowicie zależny od niej i jak powietrza potrzebuję jej miłości, więc to co robi nie może być złe - czyli bicie jest dobre. Mózg ludzki, a szczególnie małego dziecka aby funkcjonować nie przyjmuje sprzecznych informacji, dlatego tworzy sobie nowe normu - dopasowuje się do rzeczywistości. Dlatego dla bitego dziecka, bicie jest normalne.

alez oczywiscie, zgadzam sie z tym
daleka jestem od osadzania kilkuletniego malucha
YennaM

[poprzednia][następna]