KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 20:35 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

ja_ana pisze:
Mówię o dokumencie dotyczącym tego eksperymentu, w którym wypowiada się m.in Zimbardo, ale fakt Eksperyment został przerwany zdaje się po kilku dniach.

nie, mowi o niemieckim filmie pod tytulem Eksperyment
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 20:35 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:oczywiscie, naklanial starszy brat
natomiast zabieranie 3-latka od mamy i pisanie w tej sprawie listu jest nieludzkie
w sumie - umieszczenie dzieciaka w pogotowiu opiekunczym, gdzie dzieciaka beda lac, moze zgwalca, na pewno naucza kradziezy, dzieciak nabawi sie choroby sierocej to nie jest dobre rozwiazanie

jak napisalam - masa ludzi, ktorzy tutaj pisza, jakos nie wykazuje sie empatia. Jakos zafiksowaliscie sie tylko na jednym zdarzeniu a nie widzicie konsekwencji, jakie za soba to pociaga.

dla mnie skazywanie dziecka 3-letniego na rozlake z rodzina jest takim samym okrucienstwem jak lanie tego kota
i takie same uczyni spustoszenia w zdrowiu (jesli dzieciak zostanie wykorzystany seksualnie w bidulu czy pogotowiu opiekunczym) oraz psychice

i mowie to jako osoba, ktora kiedys tam jakies studia prawnicze skonczyla. I tez troszeczke liznela psychologii.

Tutaj się zgadzam w 100%
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 20:36 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Edytka1984 pisze:
CatAngel pisze:
To wtedy złapią do ci co powinni i mu spuszczą $%^$%^&%^* :wink:

ja bym mu sama manto spuściła...choć nigdy nikogo nie uderzyłam

nie wiem, czy uczenie szacunku dla prawa powinno polegac na lamaniu prawa ;) pobicie czlowieka to przestepstwo. Bicie dzieci takze.[/quote]

jakoś jak nie przywalisz to się nie nauczy - czasem ta reguła się sprawdza[/quote]

Zatem cieszę się, że moja córka nie chodziła do przedszkola w którym Ty sprawowałaś opiekę. Jakoś moje dziecko bez bicia kocha zwierzęta.
ObrazekObrazek

Bydgoszczanin31

Od: Czw sty 12, 2006 8:40

YennaM: a co do zabierania dzieciaka, to zgodzę się z Tobą. Malec wiedział co robi, nie zdawał sobie jednak sprawy z powagi czynu, jego konsekwencji i tego, że to po prostu złe. Zabieranie go pogorszy sytuację. Inną rzeczą jest to, że pozostanie w tej rodzinie może doprowadzić do poważnych zaburzeń i w gruncie rzeczy może wyrosnąć z niego osoba, delikatnie mówiąc, niebezpieczna dla otoczenia...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

podobno zwierzaki tych ludzi zostaly odebrane i ttrafily do schroniska tak w tv mowili
gerardbutler

Post » Śro gru 29, 2010 20:37 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:
Bungo pisze:Wiadomości z krakowskiego schroniska.
Policja przekazała 4 koty i 2 psy. Trzy koty, to podrostki, jeden starszy. Jeden z młodych wygląda na obolałego, policja twierdziła, że to własnie ofiara z filmu. Psy ogromnie przerażone.
Filmu nie ogladałam, więc nie wiem, jakiej maści był kociak.

Na razie nie ma szans na zabranie ich ze schronu, bo najpierw musi być wystapienie do prezydenta o nakaz odebrania zwierząt. To jakiś czas potrwa. Na szczęście w naszym schronie warunki są niezłe, więc zwierzaki mają szansę
.

Aniele, nie pamietacie ile listów poszło poprzedniej nocy w świat?????????
Może i tej jakaś dobra dusza przygotuje do Pana Prezydenta pismo???? Sorki, ale ja jestem po 3 browarach(stres) i nie chcę się tego podejmować.
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 20:38 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:
ja_ana pisze:
Mówię o dokumencie dotyczącym tego eksperymentu, w którym wypowiada się m.in Zimbardo, ale fakt Eksperyment został przerwany zdaje się po kilku dniach.

nie, mowi o niemieckim filmie pod tytulem Eksperyment

Aha, ja z kolei mówię o filmie dokumentalnym o tym właśnie eksperymencie:)

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

YennaM Zgodzę się oczywiście w 100% z tym co napisałaś.Zabranie małego dziecka od matki pogorszy tylko sprawę i i tak już pooraną psychikę dziecka.Może to zaprocentować jeszcze gorszymi wersjami zdarzeń i to fakt.Tu trzeba by było się zająć również samymi rodzicami,bo dzieci są takie na jakie je wychowamy.Rozumiem wpływy otoczenia itp,ale w przypadku małego dziecka nauka empatii należy i zależy głównie/całkowicie od jego rodziców.
Piszę głównie,bo w często dziecko ma rodzeństwo,które empatii też uczyć powinno i dawać dobry przykład,ale jak widać w życiu równie bywa.

Jak to się mówi:czym skorupka za młodu nasiąknie,tym na starość trąca".

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

ja_ana pisze:YennaM: a co do zabierania dzieciaka, to zgodzę się z Tobą. Malec wiedział co robi, nie zdawał sobie jednak sprawy z powagi czynu, jego konsekwencji i tego, że to po prostu złe. Zabieranie go pogorszy sytuację. Inną rzeczą jest to, że pozostanie w tej rodzinie może doprowadzić do poważnych zaburzeń i w gruncie rzeczy może wyrosnąć z niego osoba, delikatnie mówiąc, niebezpieczna dla otoczenia...

Dlatego taką rodzinę leczy się całościowo plus osobno każdego z członków, nawet tych "porządnych"
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

felin pisze:Nie znam się na psychologii i nawet nie mam ochoty się znać, ale mam pewien pomysl.

Ktoś, zdaje się, namierzyl IP komputera tego gówniarza. Jakiś haker móglby spróbować się do niego wlamać i sprawdzić co z tym drugim filmem, którym się chwalil (jakieś ślady musialy zostać). Byloby jak znalazl dla sądu.
Poza tym, nie ma jeszcze w tym kraju paragrafów na nękanie, więc można by mu podeslać trochę niegrzecznych maili; ale takich, żeby mu się po nich pelno w gaciach zrobilo i żeby myślal, że ktoś go stale obserwuje.

Super. Jeszcze spalmy mu dom. :?
Dowód pochodzący z przestępstwa, a tym niewątpliwie jest włamanie do cudzego komputera, nie ma żadnej wartości dla sądu. Co do drugiej propozycji - to jest również podżeganie do przestępstwa, bo paragrafy na nękanie czyli stalking już są, albo lada moment będą.
Proponuję żeby się poniektórzy zastanowili nad tym co wypisują.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro gru 29, 2010 20:40 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Doczytałam, cieszę się ogromnie ze tak szybko udało się namierzyć sprawcę i zatrzymać.
Mam nadzieję że będą dalsze wiadomości co ze zwierzętami i sprawcami.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 29, 2010 20:40 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

a powiedzcie dlaczego zostaly odebrane wszystkie zwierzeta? nie powinno byc to skonsultowane z rodzicami tych bachorow? czasami ludzie bardziej sie znecaja chocby zbieraczki a nikt im zwierzakow nie odbiera i umieraja zamarzajac na sniegu z zimna i glodu
gerardbutler

Post » Śro gru 29, 2010 20:41 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

smarti pisze:

a Ty tak niezachwianie wierzysz w polskie sądy??

i w kompetencje biegłych??
moje doświadczenia nie pozwalają mi niestety być przekonanej tak w 100% o niezawisłości i działaniu zgodnie z prawem naszego wymiaru sprawiedliwości :(

napisalam wyzej - wszystko zalezy od zgromadzonego materialu i od tego, czy np policja nie spierzy sprawy na etapie zbierania dowodow oraz tego, czy rzeczywiscie jest to ta osoba, czy istnieja przeciwko niej niezbite dowody
wszystko zalezy, jaki czlowiek bedzie siedzial po drugiej stronie stolu. Od tego, kto bedzie powolany na bieglego i czy sumiennie sie przylozy do opinii (godzina pracy biegleto to, 2 lata temu, zebym nie sklamala - 30.07 zl za godzine dla magistra, 44 zl z groszami dla doktora i cos prawie 70 zetow dla profesora).
Ale nawet jesli sad sie pomyli - jest apelacja, kasacja.

Niedoskonale prawo? Moge dlugo na ten temat. Ale prawa nie tworza sedziowie (ktorzy z racji zawodu maja byc apolityczni) tylko poslowie, ktorych wybieramy/wybieracie.

tak, wierze w polskie sądy, choc mam swiadomosc, ze sądza tylko ludzie i ze ludzie są omylni. Moze dlatego, ze znam to srodowisko.

i z uwagi na omylnosc rowniez sądow prosze Was, zebyscie nie ferowali wyrokow, nie znajac materialu dowodowego

bo na razie to tylko czcze spekulacje. I tez mozecie sie mylic.
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 20:42 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

ja_ana pisze:
YennaM pisze:tego malego nikt nie nauczyl, ze tak sie nie robi - malo tego, zachecal i pokazywal, ze zachowanie jest akceptowalne spolecznie

pytanie, jak zachowal by sie Twoj siostrzeniec w podobnych warunkach

proponuje przeczytac o eksperymencie Zimbardo (wiezniowie i straznicy)
psychika ludzka jest niezbadana
poza tym to naprawde male dziecko. Ono nie bedzie za wiele pamietac. Pytanie: jak daleko siegaja Wasze indywidualne wspomnienia? Takie swiadome? Gdzies okolice przedszkola, prawda? Jesli wczesniej, to migawki. I przedszkole to tez bardziej migawki.

Eksperyment - polecam obejrzenie filmu. Skoro dorośli ludzie ze świadomością tego, że wcielili się w jakąś rolę potrafia być okrutni, to co dopiero dziecko trzyletnie, które nie było uczone co jest dobre, a co złe....

ogladalam, straszny dreszcz emocji :/
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 20:42 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

gerardbutler pisze:a powiedzcie dlaczego zostaly odebrane wszystkie zwierzeta? nie powinno byc to skonsultowane z rodzicami tych bachorow? czasami ludzie bardziej sie znecaja chocby zbieraczki a nikt im zwierzakow nie odbiera i umieraja zamarzajac na sniegu z zimna i glodu

A na co było czekać? Aż skrzywdzą któreś z pozostałych zwierząt? Zastanów się, co piszesz.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

[poprzednia][następna]