KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 17:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Na Super Stacji znów leci na pasku o koteczku 8) :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 17:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:Na Super Stacji znów leci na pasku o koteczku 8) :)

Kocham internet! :D
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 29, 2010 17:58 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Mógłby mi ktoś wysłać ten filmik na mejla?
Bo chcę to przesłać temu chłopakowi, powiedział, że może coś napisać.
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 29, 2010 18:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Oddałabym wszystko żeby zobaczyć jego minę kiedy zobaczył wczoraj co się dzieje w necie :P

Afra666 pisze:Mógłby mi ktoś wysłać ten filmik na mejla?
Bo chcę to przesłać temu chłopakowi, powiedział, że może coś napisać.

http://pl-pl.facebook.com/pages/film/11 ... 32?sk=wall

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 18:07 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Ponad 2 lata temu, w lecie w 2008, Sąd Rodzinny w Lublinie "skazał" 3 osobników z podlubelskiej wsi, w podobnym wieku - 13, 15 lat, za coś podobnego, chłopaczki nagrali filmik, gdzie znęcali się nad młodym husky lub husky-podobnym, podpalili go, maltretowali i filmowali, aż wyzionął ducha. Zamieścili w sieci, chyba na YouTube właśnie. Na ten temat też była dyskusja na naszym forum (i nie tylko), powstały dwa "obozy": te "dzieci" są winne i powinny odpowiadać oraz chłopców trzeba pogłaskać po główce, bo zrobili to z nudów itp. W ich wsi prawie doszło do linczu.
Rozprawa odbyła się w sierpniu, kilkanaście osób skrzyknęło się i pikietowało przed salą rozpraw.
Wtedy było łatwiej ich zatrzymać, na filmiku były ich gęby, wiadomo było, gdzie doszło do tej tragedii.
Pozwolę sobie siebie zacytować z tamtego wątku, a propos "kary":
Katia80 pisze:http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 66973.html

Sprawa zakończyła sie przedwczoraj.
2 starszych dostało taką "karę": umieszczenie w zakładzie poprawczym w zawieszeniu na 3 lata oraz 10 godzin pracy w naszym schronisku, na Metalurgicznej, utrzymano dozór kuratorski. Sprawę najmłodszego łebka sąd skierował do ośrodka kuratorskiego, ma tam spędzać wolny czas.
Wyroki są nieprawomocne.

Przeczytajcie.
Jestem pozytywnie zaskoczona komentarzami pod tekstem.

Martwię się, że i w tym przypadku tak będzie, że psycholowi ujdzie to na sucho tak naprawdę :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 29, 2010 18:10 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Jestem taka szczęśliwa,że coś już wiadomo i,że coś się ruszyło,że nawet ciężko mi to opisać.Teraz sprawa musi zostać doprowadzona do końca.

Afra666 z jakiej ten Twój kolega jest gazety?Dobrze pamiętam,że z Wyborczej?
Tak nawet z czystej ciekawości mogłabyś się dowiedzieć ile kosztuje opublikowanie listu otwartego do Prezydenta?
Wiem,że cena zależy na pewno od strony umieszczenia i ilości druku,ale ciekawi mnie ten fakt.
Wiem,że dziewczyny z Dogo skrzyknęły taką akcję w sprawie schroniska i coś to dało.
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 18:19 przez niki2117, łącznie edytowano 2 razy

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 18:12 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

witam,slyszalam w tv ze zajmie sie nimi sad dla nieletnich ale czy rodzice poniosa konsekwencje??? przez przypadek zobaczylam ten filmik i mam go przed oczami :cry: prosze o podpowiedz do kogo w miescie, w ktorym bedzie sprawa w sadzie mozna pisac w tej sprawie? do kogo mozna pisac zeby w koncu w Polsce zauwazyli zwierzeta? w stanach maja policje dla zwierzat a u nas co?
czy wiadomo co stalo sie z kotkiem? gdzie przebywa? tak mi przykro ale mam nadzieje ze dojdzie do siebie a tego ktory na to zezwolil spotka conajmniej to samo...
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 18:14 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Katia80 pisze:Pozwolę sobie siebie zacytować z tamtego wątku, a propos "kary":

2 starszych dostało taką "karę": umieszczenie w zakładzie poprawczym w zawieszeniu na 3 lata oraz 10 godzin pracy w naszym schronisku, na Metalurgicznej, utrzymano dozór kuratorski. Sprawę najmłodszego łebka sąd skierował do ośrodka kuratorskiego, ma tam spędzać wolny czas.
Wyroki są nieprawomocne.

Przeczytajcie.

Martwię się, że i w tym przypadku tak będzie, że psycholowi ujdzie to na sucho tak naprawdę :(

ale w przypadku dzieciaka, ktory rokuje to i tak jest ciezka kara - mase drzwi mu zamknie
nie jest bohaterstwem zamknac dzieciaka w poprawczaku - tam naprawde jest wylegarnia przestepcow i tam dzieciak sie zupelnie niczego nie nauczy poza cwelowaniem, biciem, kradziezami i te de - przeciez to wylegarnia kryminalistow

lepiej jest objac rodzine SKUTECZNYM nadzorem kuratorskim. Ew. zastanowic sie nad pozbawieniem/ograniczeniem wladzy rodzicielskiej i pomyslec, jak madrze gnojka zresocjalizowac

generalnie to nie sa proste tematy a samo zamkniecie kogos na sztywno nie zalatwi sprawy
przeciez za pare lat ten czlowiek wyjdzie, tyle ze juz bardziej przygotowany do ciezkiego i wymagajacego wiedzy oraz kontaktow zawodu bandyty-recydywisty
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 18:15 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:
Katia80 pisze:Pozwolę sobie siebie zacytować z tamtego wątku, a propos "kary":

Wyroki są nieprawomocne.

Przeczytajcie.

ale w przypadku dzieciaka, ktory rokuje to i tak jest ciezka kara - mase drzwi mu zamknie
nie jest bohaterstwem zamknac dzieciaka w poprawczaku - tam naprawde jest wylegarnia przestepcow i tam dzieciak sie zupelnie niczego nie nauczy poza cwelowaniem, biciem, kradziezami i te de - przeciez to wylegarnia kryminalistow

lepiej jest objac rodzine SKUTECZNYM nadzorem kuratorskim. Ew. zastanowic sie nad pozbawieniem/ograniczeniem wladzy rodzicielskiej i pomyslec, jak madrze gnojka zresocjalizowac

generalnie to nie sa proste tematy a samo zamkniecie kogos na sztywno nie zalatwi sprawy
przeciez za pare lat ten czlowiek wyjdzie, tyle ze juz bardziej przygotowany do ciezkiego i wymagajacego wiedzy oraz kontaktow zawodu bandyty-recydywisty

Fakt.
Obrazek

Zofia.Sasza

Dziś na Polsacie w Wydarzeniach o 18.50 będzie pokazany ten filmik z dzieciakiem znęcającym się nad kotem. Telewizja prosi o oglądanie materiału i pomoc w identyfikacji dziecka lub kota.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Mówią znów o tym na Super Stacji.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 18:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Kotek&Tosia pisze:Dziś na Polsacie w Wydarzeniach o 18.50 będzie pokazany ten filmik z dzieciakiem znęcającym się nad kotem. Telewizja prosi o oglądanie materiału i pomoc w identyfikacji dziecka lub kota.

Cuś ten Polsat zdeczka opóźniony :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro gru 29, 2010 18:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

niki2117 pisze:Mówią znów o tym na Super Stacji.

a od godziny leci na pasku 8) :)

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 18:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Kotek&Tosia pisze:Dziś na Polsacie w Wydarzeniach o 18.50 będzie pokazany ten filmik z dzieciakiem znęcającym się nad kotem. Telewizja prosi o oglądanie materiału i pomoc w identyfikacji dziecka lub kota.

Nie rozumiem o jakim filmie mówisz, sprawca podobno został zatrzymany!
najszczesliwsza

Post » Śro gru 29, 2010 18:20 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

najszczesliwsza pisze:

Nie rozumiem o jakim filmie mówisz, sprawca podobno został zatrzymany!

Bo Polsat jest opóźniony wszystke inne stacje mówią, że go mają gazety na necie tez piszą o tym :ok:

CatAngel

[poprzednia][następna]