Bryska4 pisze:I czasem myślę, że taki "zaklęty krąg" należałoby zerwać przymusową sterylizacją takich osobników
Wiesz, trudno się nie zgodzić...choć nie wiem czy to by pomogło...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bryska4 pisze:I czasem myślę, że taki "zaklęty krąg" należałoby zerwać przymusową sterylizacją takich osobników
dite pisze:czy jest na miau ktoś z krakowskiego schronu i może potwierdzić?
yammayca pisze:dite pisze:czy jest na miau ktoś z krakowskiego schronu i może potwierdzić?
Dokładnie, schronisko to nie jest chyba najlepsze miejsce do "dochodzenia do siebie" po tragedii, więc im szybciej dowiemy się o stanie tych zwierzaków, tym szybciej będzie można rozpocząc akcję szukania im domków.
Zofia&Sasza pisze:niki2117 pisze:Nadrobiłam czytanie wszystkich stron,bo skończyłam na 31.
Ryczę jak głupia z radości,że mają tego zwyrodnialca.
Teraz przydało by się pisać do sądów rodzinnych z wystosowanym apelem na temat nie tylko tej sprawy,ale spraw tego typu.Żeby nie traktować tego jako niską szkodliwość czynu,bo takie traktowanie zaprocentuje mordercami,sadystami i maniakami.
Osobiście zamierzam jeszcze dziś wystosować tak list,ale wena nachodzi mnie najczęściej nocami.
Może pikietka pod sądem w czasie rozprawy?
YennaM pisze:Zofia&Sasza pisze:niki2117 pisze:Nadrobiłam czytanie wszystkich stron,bo skończyłam na 31.
Teraz przydało by się pisać do sądów rodzinnych z wystosowanym apelem na temat nie tylko tej sprawy,ale spraw tego typu.Żeby nie traktować tego jako niską szkodliwość czynu,bo takie traktowanie zaprocentuje mordercami,sadystami i maniakami.
Osobiście zamierzam jeszcze dziś wystosować tak list,ale wena nachodzi mnie najczęściej nocami.
akurat pikieta bardzo podziala na sąd, ktory z zalozenia ma byc niezawisly, niezalezny, bezstronny, nieulegajacy naciskom i sprawiedliwy
Zofia&Sasza pisze:niki2117 pisze:Nadrobiłam czytanie wszystkich stron,bo skończyłam na 31.
yammayca pisze:dite pisze:czy jest na miau ktoś z krakowskiego schronu i może potwierdzić?
Dokładnie, schronisko to nie jest chyba najlepsze miejsce do "dochodzenia do siebie" po tragedii, więc im szybciej dowiemy się o stanie tych zwierzaków, tym szybciej będzie można rozpocząc akcję szukania im domków.
felisaquatica pisze:CIACH
Niestety, ale w pewnych przypadkach i wobec pewnych charakterów, osobowości - perswazja, psychologiczne sztuczki, pozytywne bodźcowanie nie dają nic, absolutnie nic - to są ci, dla których dobroć jest oznaką słabości. Nie nauczono ich dobroci, zatłuczono ją w nich, może nie umieją jej okazywać/rozumieć ze względu na problemy psychiczne - więc wobec takich zwyczajnie i po prostu: bierzemy za ryj i walimy, aż krew tryska.
CIACH
No ale apel tak samo nie podziała
Bryska4 pisze:niki2117 pisze:Nadrobiłam czytanie wszystkich stron,bo skończyłam na 31.
Niki, a może z tego listu zrobić petycję, zamieścić ją na stronie tak, by była możliwość podpisania, i podać linki na forach?
Też myślałam o napisaniu czegoś, ale to jak ochłonę, na razie jeszcze jestem tym wydarzeniem za mocno roztrzęsiona.
anna57 pisze:yammayca pisze:dite pisze:czy jest na miau ktoś z krakowskiego schronu i może potwierdzić?
Ale zwierzęta są zatrzymane i jest dochodzenie, więc o wydaniu ich do dt na razie chyba nie będzie mowy.
anna57 pisze:yammayca pisze:dite pisze:czy jest na miau ktoś z krakowskiego schronu i może potwierdzić?
Ale zwierzęta są zatrzymane i jest dochodzenie, więc o wydaniu ich do dt na razie chyba nie będzie mowy.
vega013 pisze:anna57 pisze:yammayca pisze:
Fakt. Jednak w międzyczasie będzie można umieszczać informacje o nich na forum, prawda?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Wojtek, Zeeni i 52 gości