KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 14:18 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

felisaquatica pisze:..a tak swoją szosą, to zauważyłyście pewną znamienną i niezbyt miłą rzecz - że nikt nawet nie bąknął, żeby ten temat zgłosić do... księży?
przecież to są osoby, które mają dostęp do ogromnej rzeszy ludzi; z tego, co widzę, mają wśród tej rzeszy posłuch.... ale nikt nie mówi o dotarciu do nich, ponieważ niestety stanowisko kkat na temat zwierząt... no, znamy wszyscy raczej, nieprawdaż?.. :evil:
a szkoda - to byłaby kolejna tuba, przez którą można by było nagłośnić całą sprawę...
szkoda, że nie da się wezwać św.Franciszka w jego trybie bojowym ;), żeby przygalopował z mieczem i zadziałał....

Powiem Ci, że przyszło mi to głowy. Sama nie jestem kościelna ale moja dobra znajoma kociara i przy okazji katechetka przyjaźni się od kilkunastu lat z księdzem tez kociarzem. W dodatku okazało się, że mój TŻ również go dobrze zna. Myślicie, że warto spróbować? I co powiedzieć?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 29, 2010 14:25 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Catnaperka pisze:
felisaquatica pisze:..a tak swoją szosą, to zauważyłyście pewną znamienną i niezbyt miłą rzecz - że nikt nawet nie bąknął, żeby ten temat zgłosić do... księży?
przecież to są osoby, które mają dostęp do ogromnej rzeszy ludzi; z tego, co widzę, mają wśród tej rzeszy posłuch.... ale nikt nie mówi o dotarciu do nich, ponieważ niestety stanowisko kkat na temat zwierząt... no, znamy wszyscy raczej, nieprawdaż?.. :evil:
a szkoda - to byłaby kolejna tuba, przez którą można by było nagłośnić całą sprawę...
szkoda, że nie da się wezwać św.Franciszka w jego trybie bojowym ;), żeby przygalopował z mieczem i zadziałał....

Powiem Ci, że przyszło mi to głowy. Sama nie jestem kościelna ale moja dobra znajoma kociara i przy okazji katechetka przyjaźni się od kilkunastu lat z księdzem tez kociarzem. W dodatku okazało się, że mój TŻ również go dobrze zna. Myślicie, że warto spróbować? I co powiedzieć?

Można by przedstawić całą sprawę krok po kroku i powiedzieć prawdę,szukamy każdego możliwego sposobu nagłośnienia tejże sprawy i pomocy ,wsparcia w ludziach.
Zależy nam na odnalezieniu autora filmu by do podobnej sytuacji już nie doszło i nie ucierpiało niewinne zwierzę
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 29, 2010 14:27 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Mi ksiądz powiedział, że jego parafianie, którzy chodzą do kościoła nie krzywdzą zwierząt.... Temat miał być poruszony na katechezie, ale jak dzieci w wieku szkolnym olewają religię to tym bardziej oleją temat zwierząt na tej lekcji... Chociaż zawsze lepsze to niż nic!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro gru 29, 2010 14:37 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

może zastosować taką próbę, formę długofalowej prewencji??
uczulić czarnych, żeby jednak mówili dzieciakom, dorosłym także, że nie wolno krzywdzić zwierząt - nie muszą namawiać do kochania ich, skoro nie mają takiej potrzeby, i rozumiem też, że są ludzie, którzy takiej potrzeby nie odczuwają - ale mogliby trąbić, gadać, przypominać ad mortum usranum, że NIE WOLNO KRZYWDZIĆ, nie wolno maltretować, a i nie przeszkadzać tym, którzy odwalają dziką robotę przy dokarmianiu, pielęgnowaniu i opiece nad wolnożyjącymi Kotami i innymi stworzeniami - przypominam, że jakby wedle chrześcijan - BOŻYMI stworzeniami...
KotkaWodna

Post » Śro gru 29, 2010 14:46 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

WŁAŚNIE ODBYŁAM ROZMOWĘ Z PANIĄ RZECZNIK POLICJI W GDYNII.

SPRAWCA JEST ODNALEZIONY, ZLOKALIZOWANY W MAŁOPOLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u D A Ł O SIĘ KOCHANI, U D A Ł O.

NIE TRZEBA ZBIERAĆ PIENIĘDZY, BO PORADZONO SOBIE BEZ NAGRODY (z resztą odzwe na ten pomysł był tak mizerny...dziękuje serdecznie tym zainteresowanym i deklarującym pomoc finansową z całego serca).

Niestety jak każda sprawa i ta będzie szalenie trudna, sprawca nie jest pełnoletni........
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 14:48 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Marlon pisze:Mi ksiądz powiedział, że jego parafianie, którzy chodzą do kościoła nie krzywdzą zwierząt.... Temat miał być poruszony na katechezie, ale jak dzieci w wieku szkolnym olewają religię to tym bardziej oleją temat zwierząt na tej lekcji... Chociaż zawsze lepsze to niż nic!

Prawie jak dyrektorka podstawówki naprzeciw mojego bloku, gdy poskarżyliśmy się na dzieciaki przychodzące na fajkę na naszą klatkę na przerwach: "nasi uczniowie nie palą papierosów".

DOCZYTAŁAM: tak myślałam, że będzie niepełnoletni, dlatego w moim mailu do Pani Kariny o tym napisałam.

SyberyjskiSen, aż się boję pytać: wiadomo co z kotkiem?
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 14:48 przez Bryska4, łącznie edytowano 2 razy

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro gru 29, 2010 14:48 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

a co z kociakiem???
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro gru 29, 2010 14:50 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Nie wiesz co z kociakiem? Zyje ?
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Śro gru 29, 2010 14:51 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KTO TO TAKI?!?!?!?!!?! KTO? KTO?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 14:53 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

super, aż się popłakałam, a co z kotkiem?

nie napiszę co ciśnie mi się do ust na temat rodziców dziecka, to oni kształtują, jak dziecko traktuje zwierzęta.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Śro gru 29, 2010 14:53 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

co z koteczkiem? Czy już coś wiadomo?!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 14:56 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Trochę byłam odcięta od świata...teraz przeczytałam...mam nadzieję, że gówniarz poniesie wszelkie konsekwencje...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro gru 29, 2010 14:57 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

TAK TAK TAK !
Ciekawe jak bardzo niepelnoletni, od ktorego roku zycia sad moze sadzic jak doroslego ??

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 15:00 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

jeśli to bydlę jest niepełnoletnie, to pierdyknąć, pardon my french, taką grzywnę jego starym, żeby się obesrali po same uszy - nic tak nie działa na głąbów, jak kara finansowa, żadne tam humanitarne gadki, bo dla takich to dym w oczy, nic więcej - złapać za ryj i o ścianę, w sensie niestety metaforycznym, bo choć łapy świerzbią, żeby całej familii spuścić wpieprz jak kozie za obierki, to - ah, cóż za szkoda!.. - nie można.. Ale jak starzy bekną ciężką kasę za wyczyn pomiotu, to sami mu spuszczą taki łomot, że się nie pozbiera do wakacji, co daj boże jakikolwiek, amen...
grzywna, publikacja we wszelkiej możliwej prasie - halo, halo, może by tak przywrócić instytucję PRĘGIERZA??? i srał pies ochronę danych, na ochronę to sobie trzeba zasłużyć - i ja bym jeszcze dorzuciła tak z 3 lata publicznych robót, np oczyszczenie rowów melioracyjnych, praca na wysypisku śmieci, itp..
No i oczywiście dożywotni zakaz posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia - m.in dlatego postulowałabym upublicznienie danych osobowych..
KotkaWodna

Post » Śro gru 29, 2010 15:01 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Wlasnie w radiu Eska leci o tym wydarzeniu, ciekawe kiedy bedzie oficjalne oswiadczenie, ze sprawca zostal zlokalizowany :?: :?:
Rycze jak glupia, na miejscu wspolmieszkancow bym mu zrobila pieklo i ujawnilabym dane tak, zeby w kazdym miejscu w Polsce byl zlinczowany gnojek jeden

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]