Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 1:07 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Lukrecja miewa się coraz lepiej :)
Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Śro gru 29, 2010 12:19 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Karo już w swoim domu :mrgreen:

Obrazek

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Czw gru 30, 2010 13:50 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z250248000 szukają kota najchętniej ur. w 2010 693048946

:ok: :ok: :ok:

życzę Wam w nadchodzącym 2011 roku znacznie więcej funduszy i mniej potrzebujących kotów, a w sferze osobistej spełnienia wszystkich marzeń :)

edit- i MEGAPILNE, przepraszam, że muszę zawracać Wam głowę:

Czarna kotka, roczna, znaleziona w święta poszukuje domu. Kocica zadbana, odrobaczona, oczekuje mlodych, pozostal jej jeszcze miesiąc do rozwiazania. Wystarczy miejsce w garazu, piwnicy.

tel. z ogłoszenia 503135557 - na wszelki wypadek wolę nie pisać o kastracji aborcyjnej, bo chyba byli z nią u weta, a w najbardziej newralgicznej kwestii nic nie zrobili :evil:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt gru 31, 2010 0:23 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

SOBOTA 29 stycznia 2011 godzina 18.00
Centrum Jogi Marii Stróżyk, ul. Jarochowskiego 8, Poznań

Koszt zajęć to zakup cegiełek Fundacji Koci Pazur o wartości 15zł przed zajęciami. Osoby chcące dodatkowo wesprzeć Fundację będą mogły zakupić ekstra cegiełki :)
Całkowity dochód z zajęć zostanie przekazany na rzecz Fundacji Koci Pazur

zapraszamy ponownie :)
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Od: Śro lis 12, 2008 23:14

Post » Sob sty 01, 2011 11:53 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Czy Fundacja Koci Pazur byłaby w stanie pomóc w spłacie długu dla 5-miesięcznej kotki z Poznania?
Dług w lecznicy wynosi prawie 500zł, sami nie damy rady go spłacić, każdy grosz jest ważny.
Link do wątku kici: viewtopic.php?f=1&t=122180

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Sob sty 01, 2011 19:29 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Od dziś jest u nas kolejna kotka spod bloku - Lili

Obrazek

Jest drobnoiutka, milutka, kocha człowieka. Niestety ma chore dziąsła i aż 3 zęby (które być może trzeba będzie usunąć :( )

---

Odwiedziliśmy Pobiedziska :)

Rene (ten mniejszy)
Obrazek

Uliczny kamikadze Florek
Obrazek

Dyzio lub Zyzio z Kierem jako poduszką ;)
Obrazek

I Kier

Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Post » Śro sty 05, 2011 21:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Rok 2010 się zakończył - czas na jego podsumowanie:
:arrow: sfinansowaliśmy 100 sterylizacji/kastracji
:arrow: wyadoptowaliśmy 89 kotów
:arrow: 33 koty powitały Nowy Rok 2011 w naszych DT
:arrow: w roku 2010 zmarły w DT 3 koty (kociaki w wieku < 4 tygodni)
:arrow: ustawiliśmy na osiedlach 8 domków drewnianych, styropianowych nie podliczyłam

Nie podliczyłam karmy przekazywanej karmicielkom, bo nie spisywałam wszystkiego :oops:

Utrzymywaliśmy się tylko z darowizn (statut OPP mamy dopiero od listopada 2010, więc w ubiegłym roku nie mieliśmy wpływów z 1%)

Szczegóły na naszej stronie.
Zamieszczone tam będą jeszcze sprawozdania finansowe (niedługo)
Ostatnio edytowano Nie sty 30, 2011 16:27 przez fuerstathos, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob sty 08, 2011 4:05 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

przypominam nieśmiało o koteczce z mojego postu z życzeniami- szkoda, aby przez głupotę tymczasowych opiekunów musiała rodzić, tym bardziej w nieciekawych warunkach :( niestety obawiam się, że kicię trzeba przechwycić, bo ogłaszający byli z nią u weta i jedynie sprawdzili, kiedy poród, więc jej raczej nie ciachną :evil:

jakby była potrzebna pomoc natury finansowej- proszę o info :)

i chętni na małą kotkę- niestety kontakt wyłącznie przez gumtree:

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z252355356

i na rudzielca

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z252491618

:ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro sty 19, 2011 23:41 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Odnośnie tej sterylki aborcyjnej - że tak powiem d...

Jeśli wet ludziom mówi, że lepiej aby kotka urodziła, to niestety najcześciej ci ludzie mają moje wywody gdzieś :evil: I niestety tak jest w tym przypadku.
A najgorsze, że nie jest to wet z jakiejś dziury, gdzie za sterylkę aborcyjną idzie się do piekła, tylko wet z jednej z polecanych lecznic w Poznaniu :evil:

---

Sterylki w tym roku w Poznaniu idą masowo - wystawiłam już 20 talonów. Niestety zaraz nie będę miała czym za to płacić :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Czw sty 20, 2011 0:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:...
Jeśli wet ludziom mówi, że lepiej aby kotka urodziła, to niestety najcześciej ci ludzie mają moje wywody gdzieś :evil: I niestety tak jest w tym przypadku.
A najgorsze, że nie jest to wet z jakiejś dziury, gdzie za sterylkę aborcyjną idzie się do piekła, tylko wet z jednej z polecanych lecznic w Poznaniu :evil:

Wcale się nie zdziwiłam. Samą mnie to spotkało. Żeby było śmieszniej, na wystawie kotów. Trzy lata temu. Poszłam o coś zapytać "dyżurnego" weta (Kulka była dopiero co wysterylizowana), a on mi: "niedobrze, że nie rodziła choć raz".
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw sty 20, 2011 0:24 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

I to jeszcze wet takie bzdury gada :evil: Oni to się czasem z kosmosu biorą :?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sty 20, 2011 0:29 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Fakt. Kosmita.

Zapytałam, czy wziąłby do siebie kulkowe kociaki. Zaskoczony był.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw sty 20, 2011 10:52 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Wiem, że brak jest DT ale może mielibyście miejsce dla kotki z tego wątku. Sprawa jest dość pilna. viewtopic.php?f=1&t=122992
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 23, 2011 17:09 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Odnośnie tej sterylki aborcyjnej - że tak powiem d...

dostałaś rękami Oli moje PW, tu tylko podziękuję za zajęcie się sprawą- szczerze mówiąc myślałam, że przeoczyłaś tamten post :oops: :) szkoda, że do tych ludzi nie dociera, że robią kotce krzywdę :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sty 28, 2011 18:31 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Ostatnio miałam internet w bardzo ograniczonym zakresie + remont w domu i związany z tym brak czasu.

Mimo iż zima powinna być, dzieje się sporo.
Przede wszystkim sterylki. W styczniu sfinansowaliśmy (tzn. czekamy na rachunki :oops: ) 25 sterylizacji. Dużo jak na nasze możliwości finansowe, dużo jak na styczeń.
Jeszcze sporo do zrobienia zostało. Obecnie zajmujemy się stadem na Zawadach, gdzie jest 16 kotów. Nie wiem, ile w tym kotek. Łapiemy jak leci i dopiero potem sprawdzamy, co to było, bo towarzystwo mało proludzkie jest.
Na sfinansowanie sterylek bazarek: viewtopic.php?uid=1483&f=20&t=123404&start=0

Adopcje idą średnio. Ludzie chcą trzymiesięczne kociaki, a u nas teraz same dorosłe lub prawie dorosłe.

Pomagaliśmy w łapaniu kota z chorą nogą. Okazało się, że przypadek jest bardzo trudny, pozrywane są wszystkie wiązadła. Nie wiemy jeszcze, czy w Poznaniu ktokolwiek to zoperuje. Nie wiadomo, czy wogóle się da coś z tym zrobić. Noga od kolana jest po prostu luźna, "lyra się" na wszystkie strony :( A całą sytuację komplikuje fakt, że kot jest dziki całkowicie :roll:
Kto zna dobrego ortopedę?
Obrazek

fuerstathos

[poprzednia][następna]