Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 23, 2010 11:56 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Dziękujęmy i dla Was Wspaniałych Świąt, niech przyniosą radość, ciepło i pokrzepienie. A w Nowym niech się darzy !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw gru 23, 2010 12:22 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Obrazek
Świąt wypełnionych radością i miłością,
niosących spokój i odpoczynek.
Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,
pełnego wiary, szczęścia i powodzenia.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pt gru 24, 2010 2:13 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Obrazek Wesołych :D
i niech 2011 będzie dla futrzastych przyjaźniejszy :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob gru 25, 2010 8:54 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

ja tak sobie mysle, ze matka natura dowiedziala sie, ze chcialam zaopiekowac sie kaska przed smiercia. nie zdazylam. to mi postawila na drodze innego nieszczesnika do zaopiekowania. a co! chcialam to mam.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Sob gru 25, 2010 12:30 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Obrazek

Spokoju, odpoczynku i spełnienia marzeń!
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto gru 28, 2010 9:51 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Witam poświątecznie :D

Byłam odwiedzić koty na byłej kopalni. Chciałaby się powiedzieć: veni vidi, tylko, że żaden zwierz nie chciał się ze mną przywitać, czy nawet zaprezentować :wink:
Teren jest ogromy, mnóstwo budynków, taśm transportujących, sterty złomu i przeróżnych urządzeń. Szukałyśmy Lenki, bez powodzenia. Miałam wrażenie, że my szukamy, zaglądamy w zakamarki, a ona gdzieś przyczajona cały czas nas obserwuje.

Z ciekawości sprawdziłam na Geoportalu - obszar, który penetrowałyśmy to ok. 20 ha, a cały teren pokopalniany to ponad 60 ha!!! O przyległościach to nawet strach myśleć. I do tego jedna drobna kobitka - jesteś wielka Kasiu :1luvu:

Betaka

Post » Wto gru 28, 2010 14:14 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Kaja zawsze mi bardzo imponowała. Obserwuję jej zaangażowanie od lat, najpierw na dogo, teraz tu. Ilość kotów, które udało jej się wyłapać, wysterylizować, znaleźc im domy i ten stały niegasnący pęd do pomocy to godna podziwu postawa :1luvu:
Betaka, fajnie, że tam byłaś :ok: Mam nadzieję, że Lenka ma już dom, że ktoś ją przygarnął ... :roll: A koty co, ciotki się wstydziły, że się pochowały ? 8O
Obrazek

psiama

Post » Śro gru 29, 2010 8:50 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

aga-zgaga pisze:ja tak sobie mysle, ze matka natura dowiedziala sie, ze chcialam zaopiekowac sie kaska przed smiercia. nie zdazylam. to mi postawila na drodze innego nieszczesnika do zaopiekowania. a co! chcialam to mam.

też tak myślę :ok: A Kaśka po prostu chciała tu chyba zostać, ona tu była szczęsliwa, była szefową.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro gru 29, 2010 8:54 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Betaka pisze:Witam poświątecznie :D

Byłam odwiedzić koty na byłej kopalni. Chciałaby się powiedzieć: veni vidi, tylko, że żaden zwierz nie chciał się ze mną przywitać, czy nawet zaprezentować :wink:
Teren jest ogromy, mnóstwo budynków, taśm transportujących, sterty złomu i przeróżnych urządzeń. Szukałyśmy Lenki, bez powodzenia. Miałam wrażenie, że my szukamy, zaglądamy w zakamarki, a ona gdzieś przyczajona cały czas nas obserwuje.

Z ciekawości sprawdziłam na Geoportalu - obszar, który penetrowałyśmy to ok. 20 ha, a cały teren pokopalniany to ponad 60 ha!!! O przyległościach to nawet strach myśleć. I do tego jedna drobna kobitka - jesteś wielka Kasiu :1luvu:

Że tak przypomnę :ryk: to ja jestem mała, no i pewnie nie wyglądam na moje 30 lat, bo mi gęba jakaś taka dziecinna została chyba z podstawówki... :?

No a wczoraj z TZem pojechaliśmy po siano, siano dostaliśmy w gospodarstwie w Jedlinie za darmo! jak pani usłyszała że dla psa. Zmieściliśmy 3 sztuki tego, dwa na tylnie siedzenia i jeden kwadrat w bagażniku. Podjechaliśmy tak samo pod taśmę i ja taszczę jedną wiązankę siana, a Krzysiek pozostałe 2 - patrzę, a małpa Lenka sobie w najlepsze śpi pod taśmą. Gdyby mieć jakąś pętlę, to można ją w tym miejscu złapać. Mam tylko jedną dziurę do załatania.

Aha, no i hale otwarte, wchodzę, a spod szafki Zdzichu i Zakapicio wystrzelili się witać!

Czyli trzeba przyjeżdżać w dzień roboczy, bo jak wszystko na głucho zamknięte, to koty śpią w kaloryferach a pies idzie na osiedle obejść śmietniki i żadnego futra nie widać :D
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro gru 29, 2010 8:57 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

psiama pisze:Kaja zawsze mi bardzo imponowała. Obserwuję jej zaangażowanie od lat, najpierw na dogo, teraz tu. Ilość kotów, które udało jej się wyłapać, wysterylizować, znaleźc im domy i ten stały niegasnący pęd do pomocy to godna podziwu postawa :1luvu:
Betaka, fajnie, że tam byłaś :ok: Mam nadzieję, że Lenka ma już dom, że ktoś ją przygarnął ... :roll: A koty co, ciotki się wstydziły, że się pochowały ? 8O

Lenki nikt nie przygarnie, póki co to "mój" pies :wink:

Ja tylko wyciągnęłam z kopalni 15 kotów i 1 psa do tej pory - ale gdyby nie pomoc Grażyny z DT to byłoby ciężko, tylko kilka sztuk udało się wyadoptować od razu, a teraz nadal 3 z tych 15 jeszcze są u niej.

No ale - ktoś pyta o Rózię, może coś z tego będzie...
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro gru 29, 2010 10:27 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

To będziesz musiała wyposażyć swój niezbędnik również w pętlę, na wszelki wypadek, gdyby Lenka przy następnej wizycie znów smacznie spała :wink:

kaja555 pisze:Że tak przypomnę :ryk: to ja jestem mała, no i pewnie nie wyglądam na moje 30 lat, bo mi gęba jakaś taka dziecinna została chyba z podstawówki... :?

8O Skąd ten grymas? Tłum bab zazdrości Ci tego młodzieńczego wyglądu :D

Kciuki za domek dla Rózi :ok:

Betaka

Post » Śro gru 29, 2010 10:33 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

ja nie wiem ile jeszcze niezbędników ta moja torba z żarciem i smyczami pomieści, ale pętli już szukam :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro gru 29, 2010 12:10 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

Był dzisiaj telefon o Zakapiorka z Jaworzna, ale niestety dom wychodzący i kocurek miałby mieszkać w kotłowni...

już drugi raz ktoś z kotłownią dzwoni o niego, a on się do domu nadaje i musi być niewychodzący, bo inaczej będzie próbował do mnie wrócić

no i poprzednia kotka tej pani była wychodząca i zaginęła
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro gru 29, 2010 12:12 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

dobrze, że Lenka dalej tam jest i nigdzie dalej nie zwiała:)

dołączam się do trzymania kciuków za Róziowy domek:) :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro gru 29, 2010 12:46 Re: 13-letnia Kasia, Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu,TYCHY

I ja odetchnęłam. To Lenka ma wyściełane :mrgreen:

Mocne kciuki za zapowiedzi domkowe dla mamy Rózi :ok: :ok: :ok:

Kaja, skromnośc od Ciebie bije :D
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]