Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 22:30 Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Dzisiaj byłam na cmentarzu w Dąbrowie Górniczej i zobaczyłam między grobami młodą, buro-stalową koteczkę z białymi końcami łapek i lekko rudawym noskiem. Koteczka była łagodna, nie bała się ludzi. Dałam jej saszetkę whiskasa, którą dosyć łapczywie zjadła. Podejrzewam, że ktoś przyjechał na cmentarz i tam ją wyrzucił. Była jeszcze zdrowa, zadbana i nie chuda.Zjadła. chwilę z nami posiedziała i poszła.

Myślałam, że w ostateczności zabiorę ją do domu. Udałam się do sklepu po następne jedzenie dla kotki, ale po powrocie na miejsce już jej nie było. Wołałam ją, ale ludzi przybywało coraz więcej i głupio mi było tak ciciać na cmentarzu.

Karmiłam ją około godziny 11.30 Z pewnością jutro tam będzie znowu, jak zgłodnieje. Koty wracają w takie miejsca z nadzieją na posiłek. Może ktoś mógłby tam pojechać? Kotka była na grobach przy głównej alei, na przeciwko WC typu "toyka". Karmiłam ją przy grobach nieco dalej, już na skrzyżowaniu alejek. Może ją ktoś dokarmia? Raczej w to wątpię. Mieszkam daleko i tam z pewnością nie pojadę aż za rok. Szkoda by było, gdyby kicia umarła tam z głodu i zimna.

Proszę bardzo o pomoc miejscowych kociarzy. :crying:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Sob paź 30, 2010 22:56 Re: Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Za kicię :kotek:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie paź 31, 2010 18:53 Re: Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Ojoj, podniosę, tylko tyle mogę zrobić :/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie paź 31, 2010 20:04 Re: Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Ja z drugiego końca Polski,ale tez chociaz podniosę na pierwszą stronę-pomocy!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 31, 2010 20:40 Re: Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

byłam dzisiaj na cmentarzu, nawet dokładnie w tych godzinach,
z racji odwiedzania grobów zeszłam go w całości
koteczki nie widziałam, ale były tam takie tłumy ludzi, ze nie sadze, zeby wyszła
jutro tez bede na cmentarzu, wiec będę sie rozglądać.
Cmentarz sasiaduje z działkami i domkami jednorodzinnymi, moze kotka zrobiła sobie wycieczkę.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie paź 31, 2010 23:49 Re: Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Dziękuję, Marta. Mam nadzieję, że ona ma jednak dom. :roll:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto gru 28, 2010 23:07 Re: Kotka na cmentarzu-Dąbrowa Górnicza!!! Pomocy!!!!

Nic nie wiadomo co z kotką?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34