Dobrze że filmik został usunięty. Jeszcze ktoś mógłby wpaść na podobny pomysł

Na kogo to dziecko wyrośnie, ech...?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dorota pisze:Dziecko w tym wieku juz powinno odczuwac empatie...
Jesli mial je kto nauczyc.
mów mi Fatum pisze:Dorota pisze:Dziecko w tym wieku juz powinno odczuwac empatie...
Jesli mial je kto nauczyc.
Dla obrony obecnej dzieciarni powiem, że nie wszystkie dzieciaki są takie same.
Przyprowadziłam kiedyś moją domową koteczkę do znajomej, która miała wówczas trzyletniego Jasia.
Jasio głaskał kicię, bo lubi zwierzątka. Pokazywał kici samochody, które posiadał i BAAAARDZO fascynował Jasia koci ogon. Ale tylko patrzył, bo powiedziano mu, że koty nie lubią dotykania ogona. Kici podobało się głaskanie Jasia - delikatne i z dozą nieśmiałości i dziecięcej czułości. Obyło się bez skakania i biegania. Cud chłopak.
Bez obaw pokazałam mu moją świnkę morską, która - jak to świnka - wydawała więcej dźwięków. Delikatne głaski i miziaki za uszami cieszyły świnka.
W żadnym ze zwierzaków Jaś nie budzi przerażenia, z początku to on był przerażony, ale zaciekawiony.
Ale to dziadkowie i rodzice nauczyli, że zwierzęta i rośliny są delikatne i są do kochania. Powiedzieli jak zachowywać się przy obcym lub nieobcym zwierzaku i że pod żadnym pozorem nie wolno krzywdzić. I takie pokolenie powinniśmy szerzyć.
CatAngel pisze:Ja napisze ta- to nie jest wina dziecka. Bo dzieci robią to co im każą dorośli
Edytka1984 pisze:widzisz taka pogadanka dała skutek w przypadku Tych dzieciaków
a temu też ktoś musiałby mały wykład strzelić - choć prawdę mówiąc jeśli rodzic pozwala dziecku na coś takiego
to niby czego dziecko ma się od takiego rodzica jeszcze nauczyć?
aż strach myśleć...
mamaGiny pisze:10 lat pracy w schronisku za darmo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 106 gości