KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 16:36 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Tak odnośnie tej bajki. Sharky to rekinopies, który bardzo nie cierpi kotów...

Dobrze że filmik został usunięty. Jeszcze ktoś mógłby wpaść na podobny pomysł :strach:

Na kogo to dziecko wyrośnie, ech...? :(
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 18:54 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto gru 28, 2010 16:54 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Dorota pisze:Dziecko w tym wieku juz powinno odczuwac empatie...
Jesli mial je kto nauczyc.

Dla obrony obecnej dzieciarni powiem, że nie wszystkie dzieciaki są takie same.

Przyprowadziłam kiedyś moją domową koteczkę do znajomej, która miała wówczas trzyletniego Jasia.
Jasio głaskał kicię, bo lubi zwierzątka. Pokazywał kici samochody, które posiadał i BAAAARDZO fascynował Jasia koci ogon. Ale tylko patrzył, bo powiedziano mu, że koty nie lubią dotykania ogona. Kici podobało się głaskanie Jasia - delikatne i z dozą nieśmiałości i dziecięcej czułości. Obyło się bez skakania i biegania. Cud chłopak.
Bez obaw pokazałam mu moją świnkę morską, która - jak to świnka - wydawała więcej dźwięków. Delikatne głaski i miziaki za uszami cieszyły świnka.
W żadnym ze zwierzaków Jaś nie budzi przerażenia, z początku to on był przerażony, ale zaciekawiony.

Ale to dziadkowie i rodzice nauczyli, że zwierzęta i rośliny są delikatne i są do kochania. Powiedzieli jak zachowywać się przy obcym lub nieobcym zwierzaku i że pod żadnym pozorem nie wolno krzywdzić. I takie pokolenie powinniśmy szerzyć. :ok:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Wto gru 28, 2010 16:57 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

mów mi Fatum pisze:
Dorota pisze:Dziecko w tym wieku juz powinno odczuwac empatie...
Jesli mial je kto nauczyc.

Dla obrony obecnej dzieciarni powiem, że nie wszystkie dzieciaki są takie same.

Przyprowadziłam kiedyś moją domową koteczkę do znajomej, która miała wówczas trzyletniego Jasia.
Jasio głaskał kicię, bo lubi zwierzątka. Pokazywał kici samochody, które posiadał i BAAAARDZO fascynował Jasia koci ogon. Ale tylko patrzył, bo powiedziano mu, że koty nie lubią dotykania ogona. Kici podobało się głaskanie Jasia - delikatne i z dozą nieśmiałości i dziecięcej czułości. Obyło się bez skakania i biegania. Cud chłopak.
Bez obaw pokazałam mu moją świnkę morską, która - jak to świnka - wydawała więcej dźwięków. Delikatne głaski i miziaki za uszami cieszyły świnka.
W żadnym ze zwierzaków Jaś nie budzi przerażenia, z początku to on był przerażony, ale zaciekawiony.

Ale to dziadkowie i rodzice nauczyli, że zwierzęta i rośliny są delikatne i są do kochania. Powiedzieli jak zachowywać się przy obcym lub nieobcym zwierzaku i że pod żadnym pozorem nie wolno krzywdzić. I takie pokolenie powinniśmy szerzyć. :ok:

Jeśli ma 3 lata, to żadnej empatii nie odczuwa samo z siebie :wink: A kto go miał tego nauczyć? Autor filmiku? :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 28, 2010 16:59 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

macie rację dziewczyny ale takie pokolenie trzeba chcieć uczyć,poświęcać czas
a nie szukać wrażeń na zwierzętach
wiem,że nie wszystkie dzieciaki etykietujemy do jednego worka,ale na zachowanie tego brak mi słów
pomijam już rodziców tego dzieciaka ,to Oni dali mu wzór ,przykład
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto gru 28, 2010 16:59 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Ja napisze ta- to nie jest wina dziecka. Bo dzieci robią to co im każą dorośli :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 28, 2010 17:03 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Akurat byłam na forum, kiedy te dwa byty się pojawiły. (Porobiłam screeny wypowiedzi tego czegoś, jakby co.) Kilka razy miałam ochotę coś napisać, ale w takim przypadku dyskusja jest raczej zbędna, a i tak podziwiam te dziewczyny, które dały radę coś w ogóle w odpowiedzi napisać. Jestem w głębokim szoku i chyba "strzelę" sobie detoks - jakiś czas bez Internetu. Bo coraz bardziej przeraża mnie, że każdy psychol może zrobić coś takiego, jak to coś, co pisało na wątku.
Martwi mnie, że policja polska z taką "nieśmiałością" traktuje internetowe przestępstwa. Wirtualne przestępstwo nie robi na nich takiego wrażenia, jak to w realu. Niestety, wiem coś na ten temat z własnego doświadczenia.
Oby szybko udało się sprawcę (autora tego filmiku, którego oczywiście nie obejrzałam) namierzyć i podjąć odpowiednie kroki!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto gru 28, 2010 17:06 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

CatAngel pisze:Ja napisze ta- to nie jest wina dziecka. Bo dzieci robią to co im każą dorośli :(

Albo to na co im dorośli pozwalają. Pracowałam czas jakiś w przedszkolu z takimi trzylatkami. Kiedyś w ogródku wywaliłam się na lodzie i potwornie sobie stłukłam kość ogonową. Miałam łzy w oczach. A dzieciaki - w śmiech. Jak mi głos wrócił, walnęłam małą pogadankę pt. "A jak któreś z was się uderzy i je zaboli, to czy ja się śmieję, czy przytulam?" Tłumaczyłam, że teraz mnie boli, pokazałam łezki etc. Dotarło? Jak myślicie? Przez resztę spaceru grupka tych małych potworków łaziła za mną krok w krok, z wyraźną nadzieją i oczekiwaniem w małych oczkach. Gdy spojrzałam na nie znacząco, wypaszczyły się w te słowa: "Proszę pani, jak się pani jeszcze raz przewróci, to my się NA PEWNO nie będziemy śmiać!". A to były normalne, fajne dzieciaki. Bez takiego backgroundu, jaki ma ten maluch z filmiku. :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 28, 2010 17:10 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

widzisz taka pogadanka dała skutek w przypadku Tych dzieciaków
a temu też ktoś musiałby mały wykład strzelić - choć prawdę mówiąc jeśli rodzic pozwala dziecku na coś takiego
to niby czego dziecko ma się od takiego rodzica jeszcze nauczyć?
aż strach myśleć...
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 17:12 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Edytka1984 pisze:widzisz taka pogadanka dała skutek w przypadku Tych dzieciaków
a temu też ktoś musiałby mały wykład strzelić - choć prawdę mówiąc jeśli rodzic pozwala dziecku na coś takiego
to niby czego dziecko ma się od takiego rodzica jeszcze nauczyć?
aż strach myśleć...

Jaki skutek? :wink: One tylko zrozumiały, co mają mówić. Dalej czekały z niecierpliwością na mój ponowny upadek. To że kogoś boli jest w tym wieku abstrakcją. Trzeba dłuuuugo powtarzać działania pedagogiczne, a dziecko musi dorosnąć do zrozumienia, co to znaczy empatia.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 28, 2010 17:21 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

kiedy dziecko ma wzorzec - oczywiście dobry -pozytywny -wszystko idzie sprawniej
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 17:25 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

JUz go namierzyli, nazywa się Paweł Strojek. Nie doczytałam tylko skąd facet jest.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto gru 28, 2010 17:28 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

takich ludzi publikujących takie filmy nie żal mi
rodzice powinni zapłacić jakaś sporą karę,pieniężną tez ( na koty)
żeby im na przyszłość głupich pomysłów się odechciało
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 17:31 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

10 lat pracy w schronisku za darmo
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto gru 28, 2010 17:35 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

mamaGiny pisze:10 lat pracy w schronisku za darmo

:ok: :ok: :ok: nauczyli by się może czegoś
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 17:35 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Podobno facet mieszka w Gdyni.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

[poprzednia][następna]