Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 27, 2010 15:41 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Smarti wydaje mi się, że trzeba zaryzykować i zdjąć ten kołnierz. Ostatnio w lecznicy przez chyba trzy dni Edison był bez kołnierza, zanim się nie podrapał.

Zdjęcie kołnierza może być kolejnym sygnałem dla Edisona, że tylko dobre rzeczy go czekają :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tylko musisz być zdecydowana - odwiązać kokardkę, rozszerzyć kołnierz i szybkim ruchem zdjąć :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon gru 27, 2010 15:50 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

no właśnie-jak rozszerzyć?

czy rozpiąć te zachodzące na siebie plastiki na całej wysokoći(w poprzek) kołnierza-na całym boku stożka?
czy rozszerzyć tylko ten węższy odwód od strony szyjki?-ale wtedy może przez główkę nie przejść i Edi się wkurzy :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 27, 2010 16:35 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

dzwoniłam do Sfory.
bardzo proszę o obiecaną hist choroby Edisonka bo chcę w pon pojechać go skonsultować.

P.dr. powiedziała mi że jeśli kot się drapie na karku to tylko z powodów alergicznych-ze stresu drapie się w innych miejscach.

Powiedziała mi że po tygodniu brania leku kołnierz nie ma sensu bo jeśli po tym czasie kot się podrapie to znaczy że lek jest nie trafiony.

koty podobno wpadają w depresję z powodu kołnierza i po pewnym czasie nie wiadomo już jaka jest prawdziwa ,w danym momencie,przyczyna stresu.

Kazała mi też koniecznie nawilżać strupek bo gojący się strupek swędzi sam w sobie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon gru 27, 2010 23:30 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Z tego co wiem dr wet małgosia jest bardzo otwarta na wszelkie konsultacje - w koncu to z jej inicjatywy Edison był konsultowany u profesorów. Tak więc mam nadzieję, ze sfora spoojrzy świezym okiem i może coś podpowie nowego, co wniesie dużo do leczenia Edisonka.

smarti - z tego co czytam o Waszych postępach w kontakcie z kocurkiem to wiesz co... no nie? :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon gru 27, 2010 23:43 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Edi już właściwie nie charcze bez powodu a i jak ma powód to też mu po chwili przechodzi.
Mogę go obejmować,przytulać robić przy nim różne rzeczy spoko.

Siada sobie na krzesełku albo na środku pokoju i obserwuje świat..

Zdjeliśmy mu kołnierz na pół godz ale założyliśmy bo się lekko drapnął i się bałam że się porani.

ale jak się przez ten czas pięknie wyszorował! biedny,kochany kicio.
Wetka kazała mi smarować mu rankę maścią nagietkową-posmarowałam.

smarti

Post » Pon gru 27, 2010 23:48 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

nooo słyszałam..
i te krople bacha-muszę to pozamawiać.

i mam fotki Ediego bez kołnierza!!!

smarti

Post » Pon gru 27, 2010 23:50 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

smarti pisze:nooo słyszałam..
i te krople bacha-muszę to pozamawiać.

i mam fotki Ediego bez kołnierza!!!

ok, zamawiaj i bedziemy się rozliczać.

I czekam na fotki! :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto gru 28, 2010 7:31 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Marzenia11 pisze:I czekam na fotki! :D
i jaObrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto gru 28, 2010 8:00 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

obiecanko cacanki a fotek jak nie ma tak nie ma :|
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto gru 28, 2010 12:14 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Miłego dnia Edisonku!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto gru 28, 2010 13:13 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Edisonek przywitał mnie siedząc na krzesełku przy grzejniku :)

dał się pięknie wymiziać,wziąć na ręce i ponosić po pokoju :)

Bardzo niewiele przy tym charczał,poobserwowal ciekawy świat za oknem i z powrotem położył się na krzesełku :kotek: :piwa:

smarti

Post » Wto gru 28, 2010 13:15 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

super Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto gru 28, 2010 14:51 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

obiecanki cacanki i już jest wspólny wątek mojego DT :D

zapraszam serdecznie :) viewtopic.php?f=1&t=121985

smarti

[poprzednia][następna]