Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 26, 2010 10:40 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Jak widzę Dranie miały się okazję w końcu przekonać że nie tylko one rozrabiają po nocach :lol: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie gru 26, 2010 12:26 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Aaa, to się świątecznie zamelduje dzisiaj cicha podczytywaczka...
Witajcie gorąco!
Za Doorsów w młodości :twisted: dałabym się posiekać
ABBĘ też lubię
ale z całego serca nie znoszę jak ktoś się czasami tak kiepsko czuje jak Ty, Wielbłądziu a ja nic nie mogę zrobić. Dziewczyno, trzymam kciuki za Ciebie z całych sił! Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie...
Przepraszam, nie mogłam się nie odezwać...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie gru 26, 2010 13:48 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Wielbłądzio pisze:Bo do dzisiaj mnie śmieszy, jak pewna_osoba chciała się ze mną mierzyć na inteligencję i intuicję 8)
Pewnie myślała, że - podobnie jak mój syn Piopluś - nie mam mózgu, a tu guzik: miałam. No i klopsik.

Bedne szare_szelmiątko :cry: tak się dało wykiwać! :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie gru 26, 2010 14:34 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

*anika* pisze:
Wielbłądzio pisze:Bo do dzisiaj mnie śmieszy, jak pewna_osoba chciała się ze mną mierzyć na inteligencję i intuicję 8)
Pewnie myślała, że - podobnie jak mój syn Piopluś - nie mam mózgu, a tu guzik: miałam. No i klopsik.

Bedne szare_szelmiątko :cry: tak się dało wykiwać! :mrgreen:

Ano biedne. Tak to bywa, kiedy komuś chęć zemsty rozum przesłoni.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie gru 26, 2010 14:57 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Wiecie co, mam dosyć :(
Spałam sobie w najlepsze, kiedy jakoś przed pierwszą obudził mnie telefon. Babcia. I znów płacz-litania w słuchawce. Że dlaczego to my nie możemy być normalną rodziną, dlaczego każdy jest z każdym skłócony, dlaczego ja do Niej od dwóch dni nie dzwonię, dlaczego dziś własna córka wyzwała ją od najgorszych...
Gdyby Babcia była młodsza, przypomniałabym Jej, że nie dalej jak właśnie te dwa dni temu, w samą Wigilię, Ona też wyzwała mnie od najgorszych. Że przyjęła mnie w korytarzu, nie zaproponowała nawet herbaty i nie dała pogłaskać kota. Bo wespół z ojcem skrzywdziliśmy jej jedyne, ukochane dziecko.
A dzisiaj jej jedyne, ukochane dziecko znowu wstało lewą nogą, znowu ma pretensje do całego świata i znowu musiało sobie ulżyć. Nie miało na kim (ojcu po iluś latach ogólnie rzecz biorąc już to zobojętniało, ja nie kontaktuję się z matką od jakiegoś roku), więc znowu padło na Babcię.
Babcia siedzi i płacze. I dzwoni do mnie.
Cholera jasna, ja też mam uczucia.
I włąśnie z winy tych głupich uczuć od dwóch dni tkwię w sennym otępieniu-letargu, na przemian myślę i niczego nie mogę zrozumieć, płaczę i uciekam w sen :(

Nuśka i Maciek mruczą mi nad uchem. Oboje dostali po buziaku w czółka. Moje ukochane pyszczki, moja prawdziwa, normalna Rodzina... Tulę Gumkojada, Gumkojad pomiaukuje. Mój cały świat...
To dla nich nie mogę zwariować.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie gru 26, 2010 15:02 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Może jednak trzeba było przypomnieć Babci sytuację sprzed dwóch dni ? :roll: .
Dokładnie Wielbłądziu , nie daj się , dla Drani , dla Twych znajomych , przyjaciół ........... :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Nie gru 26, 2010 15:14 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Kasiu, wiem co czujesz, mam podobnie.
Nie załamuj się - masz futerka i one Cię kochają i potrzebują, Ty ich też.
Ja mam tak samo.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 26, 2010 15:21 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Paweł, moja Babcia ma 80 lat, jest po ciężkiej operacji, praktycznie nie może chodzić, a do tego wszystkiego jest jeszcze w fatalnej kondycji psychicznej (mieszka w małym, czteropiętrowym bloku, gdzie wszyscy byli w podobnym wieku i 'od zawsze' się znali. w ciągu ostatnich 3-4 lat większość sąsiadek i sąsiadów poumierała, ktoś tam choruje, kogoś dzieci oddały do domu starców... Babcia jest kompletnie sama, ma tylko tę swoją kocicę, codziennie zastanawia się, kiedy na nią przyjdzie kolej :(). Nie daje rady przynieść sobie zakupów, wyrzucić śmieci, posprzątać w domu... Moja matka (czyli to jej ukochane, jedyne dziecko) niedosyć, że robi wielką łaskę, że coś zawiezie czy pomoże, to jeszcze co jakiś czas drze na Babcię mordę z byle powodu. Nie wiem, czy jej choroba psychiczna posunęła się już na tyle daleko, że traci poczucie rzeczywistości - czy po prostu koncertowo zwisa jej, do jakiego stanu potrafi doprowadzić własną starą, chorą, kochającą ją bezkrytycznie matkę.
Naprawdę uważasz, że miałabym prawo dobijać Babcię jeszcze czymkolwiek 'od siebie'... :( ?

Jakiś czas temu proponowałam Jej, żeby spakowała najpotrzebniejsze rzeczy, zabrała kota i przeniosła się do mnie. Nie, bo ja mam za dużo kotów, bo będą bić jej Rokisię. I ona też z tyloma kotami nie wytrzyma. A tak w ogóle to przecież nie jest moje mieszkanie, tylko mojego ojca, a ona z moim ojcem nie chce mieć nic wspólnego i nie chce być od niego zależna...

Mam dosyć.
Tylko one są normalne.

PS. Chciałby ktoś może adoptować mojego Gumkojada :roll: ? Bo namolny jest straszliwie, a do tego linieje, jej białe krowie pióra wpadają mi pod klawiaturę lapka :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie gru 26, 2010 15:58 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

bubor

Post » Nie gru 26, 2010 18:05 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Wielbłądzio pisze:
Marcelibu pisze:Fajnie, że mam wspólne z Twoim Ojcem poglądy na muzykę, tylko ten wiek "nasz" mnie trochę przygniótł (wychodzi, że jesteśmy z tego samego pokolenia :mrgreen: ).

No coś Ty. Oboje moi rodzice są rocznik `53. Chyba (mimo wszystko :smokin:) jesteś odrobinkę młodsza :mrgreen:

Faktycznie nawet ja jestem troszkę młodsza od Twoich Rodziców :oops: zresztą i tak nalezę do najstarszych na forum :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie gru 26, 2010 18:16 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Rozumiem Cie Wielbłądziu , mój ojciec ma więcej niż Twoja Babcia a matka niewiele mniej i nie raz także z nimi bardzo ciężko jest się dogadać
a zwłaszcza z matką która nie raz na drugi dzień nie kojarzy co się do niej dobę wcześniej mówiło :(

Wygłaskaj Drańskie futra w moim imieniu 8)

bubor

Post » Pon gru 27, 2010 2:56 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Nie pojmuję tego wszystkiego. Mam za małą głowę, za mało się w niej widać mieści. Nie wiem, jak moja matka może być aż taką egoistką. Jest skłócona i ze mną i z ojcem (po wielekroć. kolejne 'godzenia się' nie mają większego sensu, ponieważ prawie natychmiast prowokuje następne kłótnie/awantury), została jej tylko Babcia - jedyna osoba, której jeszcze nie są obojętne jej fochy, płacze i żale - więc postanowiła dobijać Babcię. Zresztą ja nie wiem, czy ona w ogóle jest w stanie cokolwiek 'postanawiać', obawiam się, że coraz mniej kontaktuje z rzeczywistością :roll: :(
Wspólnymi siłami udało nam się przez lata zamienić tę i tak małą, ledwo-ledwo rodzinę w zwykłe śmierdzące bagno :(
Tak strasznie boję się, że któregoś dnia będzie za późno już na wszystko :( :( :(

Ryczę.
Ale to chyba ze szczęścia, że je mam.
Nunu znowu nadstawia swój aksamitny, pachnący futerkiem, krowi łepek do całowania, Maciek mruczy mi za plecami, Plu Plu tańczy wokół nóg...
Kiedy położyłam się do wyrka, najpierw zwinął się przy mnie Głuptuś. Posapywał sobie błogo i mruczał, trącał mnie w policzek noskiem i łaskotał wąsami... Wycałowałam go w jego głupiutkie, kochane czółko, w nochal, w brzuszek, nawet w te kultowe :wink: , tylne paluszki :oops:
Kiedy się obudziłam, spało przy mnie już Żabsko. Obudziło się też, zaczęło mruczeć, podniosło swój wielki łeb, łypnęło żabim ślepiem... Wzięłam go na ręce, wykołysałam, wycałowałam w ten spasiony, miękki brzuch...

Wstałam, umyłam twarz, włączyłam wczesną Janiskę.
Ciekawe, czy my wszyscy outsiderzy-'jeźdźcy burzy' spotkamy się kiedyś Gdzieś Tam razem...

Trudno. Wielbłądy mają małe łebki. Niech konie się martwią (jak powiedziałby mój niezastąpiony kolega Piotruś).

Dobranoc Kochani.

Wielbłądzio

Post » Pon gru 27, 2010 3:52 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Jeżeli ktoś Ją kocha tak jak na przykład ja...
"A woman left lonely" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=klhK_4evO5c
"Misery`n" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=wEnL3FlbRko
"I need a man to love" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=3Gis4Wmy01s

Wielbłądzio

Post » Pon gru 27, 2010 10:46 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Pobudka pobudka wstać
śniadanko Draniom dać ...

8) :wink:

bubor

Post » Pon gru 27, 2010 16:05 Re: Jedyne takie Dranie. Święta z moimi Wylenialcami :)

Wstałam około 15.00.
Przepraszam za nieodbieranie telefonów i sms-ów - powyłączałam wszystkie dźwięki :oops:

Mam dosyć mojego życia.

"Summertime".

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]