smarti pisze:pisałyście o grzybie a potem nie ma żadnych info co się z tym grzybem stało?
Pisane było o podejrzeniu grzyba skórnego - badania mykologiczne skórnego grzyba wykluczyły, co potwierdziło że drapanie się Ediego
może być wywołane alergią pokarmową. Drapanie się Ediego może mieć również podłoże psychiczne - już dokładnie nie pamiętam, ale pojawiło się chyba po 2. miesiącach pobytu Edisona w lecznicy
Był również stwierdzony grzyb w wymazie gluta pobranego w trakcie rynoskopii. Edison dostał na tego grzyba serię antybiotyku, który miał badziajstwo ubić. Nie było robione powtórne badanie na obecność grzyba - będzie zrobione po zakończeniu autoszczepionki.
smarti pisze:czy autoszczepionka jest na bakterie które siedzą w przewodzie oddechowym i czy charczenie może być spowodowane i bakterią(oprócz stresu)?
Autoszczepionka jest na bakterie. Pomysł z autoszczepionką pojawił się kiedy kolejny antybiotyk nie zwalczył bakterii. Pomysł, że charczenie może wywoływać również stres pojawił się ostatnio kiedy autoszczepionka też nie przyniosła spektakularnych zmian

Po prostu szukałyśmy innych przyczyn charczenia - i wyszło nam na stres ......
Ostatnia wizyta u prof. Galantego teorię ze stresem trochę potwierdziła. Jednak w opinii prof. Galantego charczenie Edisona może być związane ze schorzeniem krtani. Jeżeli charczenie Ediego po jakimś czasie - pomimo zmiany warunków na domowe - nie przejdzie będzie trzeba zrobić badania pod kierunkiem stwierdzenia tego schorzenia. Ale spokojnie, dajmy Ediemu czas, minimum miesiąc
smarti pisze: jakie leki uspokajające i kiedy sugerowała wetka i kiedy?
Pomysł z lekami uspokajającymi padł po wizycie u prof. Galantego, ale bez konkretnych sugestii. Teraz rozmawiałam z wet Małgosią i sugeruje oxazepam. Potrzebna jest jednak recepta - mogę załatwić.
smarti pisze:
jak długo Edi ma brać steryd który dostałam?
Steryd ma być podawany tak długo, jak Edison będzie się drapał

Dawka sterydu ma być zmniejszana, w miarę zmniejszania się chęci Edisona do drapania

Ustaliłam z wet Małgosią, że mogę Ci podać Jej telefon komórkowy - to sobie bezpośrednio wszystko ustalicie

Chcesz numer do wet Małgosi
smarti pisze:czy Edi może jesć tylko tę jedyną karme antyalergiczną czy można mu mieszać różne dobre antyalergiczne karmy?Czy to co dostałam to jest RC? bo wcześniej piszecie inną nazwę.
To co dostałaś to jest RC Hypoallergenic. Wcześniej Edison jadł Hills'a i Purinę, ale nie polubił tych karm

I dlatego padło na RC
Mam nadzieję, że odpowiedziałam na wszystkie Twoje wątpliwości - jeżeli nie, to pytaj.