Piękna trikolorka już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 23:22 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Witam, witam. Kicia bardzo dużo "gada", ona chyba z tych rozmownych kotów:). Wczoraj bawiła się ze mną sznureczkiem, podobała nam się ta zabawa :ryk: Bardzo lubi wyglądać przez okno. Dzisiaj bardzo się dopominała żeby ją wypuścić z pokoju, dosyć chyba ma izolacji. Na moje koty narazie prycha, ale ich nie atakuje. Pewnie dlatego, że moje ogonki trzymamy na rękach. Boimy się bliższego kontaktu. Moje koty leżą plaskato przy drzwiach do pokoju, lub drapią w drzwi. Koniecznie chcą się bliżej zapoznać z nową koleżanką :ryk:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Śro gru 22, 2010 23:24 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Pyza, też lubi pospać, zwłaszcza pod kocykiem :ryk: , ale najbardziej to lubi być głaskana, lub czesana :ryk:
Obraca się wtedy dookoła tak, żeby cały kot był wygłaskany :twisted: Jak się przestaje, to strzela baranki.

Wiolaww

Post » Śro gru 22, 2010 23:25 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

W tej chwili, mój Filon gada do drzwi, wesoło jest :ryk:

Wiolaww

Post » Śro gru 22, 2010 23:30 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Jest i dziwne zachowanie Pyzy, nie boi się mnie, Daniela i Agi (Aga-Kicia). Mojego męża też się nie boi, daje się głaskać, ale tylko do momentu gdy TŻ się nie odezwie. Jakieś przykre wspomnienia na męski głos?. Nie wiem, Daniel też nie jest już dzieckiem i mutację przeszedł już dawno temu (ma 23 lata).

Wiolaww

Post » Śro gru 22, 2010 23:36 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

To pewnie troszkę uciążliwe tak pilnować, żeby się nie zetknęła z rezydentami, koteczka pewnie znudzona bardzo już. W dodatku jeszcze ze względu na chorobę długo tak będzie musiała siedzieć sama. Zastanawiałam się czy jest taka pyzata bo lubi jeść, czy nie lubi się ruszać :)

niezapominajka

Od: Śro gru 22, 2010 11:37

Post » Czw gru 23, 2010 9:26 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Wiolaww pisze:Nie wiem, czy podawać tą chlamydię, narazie się wstrzymałam, jakoś już nie mam zaufania do tego weta.
Pokazywała ten antybiotyk przed pobraniem krwi, wet nie widział przeciwwskazań :evil:
Zawsze byłam zadowolona z tej lecznicy, ale to była jakaś nowa wet. Teraz wybiorę się do innej przychodni, dużo dalej, ale i dużo lepszej.

Wiola - Ty jej chlamydii nie podawaj - skądkolwiek byś ją miała :-)
Antybiotyk miała dostawać.
Pogadaj z jakimś vetem - nawet telefonicznie.
Z antybiotykami wydaje mi się jest tak, że albo podawać i to określoną ilość czasu albo sobie nie zawracać puzona.
Duomox - łykał mój pies - nie było żadnych problemów - nie wiem jak koty na to reagują.
Bez vetowej konsultacji się nie obejdzie.
A swoją drogą jest tu jakaś vetk-a warszawska na forum - no albo vet, żeby Panom nie ujmować.
Z krakowskich bywa Keria - spróbuję ją namierzyć - poproszę żeby tu weszła i pogadała.
Tylko potrzebne info - co Pyza-Paczwork dostała za pierwszy antybiotyk - bo chyba coś wcześniej było.

Ja też walczę z księgowymi - ale to ze względu na zmianę stawki vat, koniec roku i oprogramowania :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw gru 23, 2010 9:34 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

niezapominajka pisze:Witam,

tu"domek" zalogowałam się w końcu, a że jestem teraz "w pracy" to podglądam. Na razie martwię się, że ona chora....i bije dzieci :P Co tam jeszcze porabia nasza Pyza, bo jej przyszła koleżanka tylko śpi dosłownie całymi dniami...

Witaj nowy domku.
Bardzo fajnie, że będziesz tu z nami śledzić co u Paczworka.
Trzeba pilnować swojego kota - tym bardziej, że to naprawdę piękna kicia.

Badaliście krew Waszej rezydentki? Im starsze koty tym więcej śpią - ale też takie ciągłe spanie może być sygnałem problemó z nerkami. Tfu, tfu odpukać - nie życzę tego - ale właśnie mam takiego 19-latka z bardzo chorymi nerkami. Co dziennie dostaje kroplówki - od miesiąca. A właściciele nie zauważyli problemu - przynieśli kota do uśpienia bo stary i pewnie zaraz zacznie chorować. A on już był chory. Pewien vet mi kiedyś powiedział, że u kota dopiero jak 75% nerek całkowicie wysiądzie widać pierwsze objawy.
Ja tak straciłam pierwszą kicię Duszkę. Wszystko było ok. Nagle jakiś ropień zęba, zabieg z narkozą a z narkozy prawie nie wyszła - wyniki nerek masakrycznie przekroczone i kotka odeszła w dwa tygodnie. Miała około 6 lat. Była zdrowa, piękna sierść. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby jej robić badania - bo nic się nie działo.

Ależ ja kraczę. Ale to przez te kroplówy co dziennie.

Cammi

Post » Czw gru 23, 2010 10:43 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Cammi nie robiliśmy Psotce badań, ostatnio szpurając po miau i w ogóle przeglądając kocie strony wyczytałam właśnie o tych chorobach nerek, że niby powinno się badać pod tym kątem jak kicia skończy 8 lat. Nie wiedziałam o tym. Tym bardziej, że nie miałam wcześniej tak "starego'' kota. Dlatego zastanawiałam się nad tym jej spaniem, czy to normalne. Może po prostu się nudzi bo jak dzieciaki są w domu schodzi łaskawie do nas i patrzy, a jak jest cicho i jestem tylko ja to jakby kota nie było, nawet nie śpi w tym samym pokoju tylko idzie sobie do pokoju dzieciaków.

Od niedawna zdecydowałam się na pracę w domu i pracując brakuje mi troszkę tego, żeby jakieś stworzonko przyszło, zamruczało, zainteresowalo się :) Mam nadzieję, że Pyza sprawdzi się w tej roli, zatrudnię ją jako moją osobistą asystentkę :ryk:

Imię Paczwork bardzo oryginalne, ale niestety nie do wymówienia dla sepleniącej 4-latki :D

niezapominajka

Post » Czw gru 23, 2010 10:47 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

niezapominajka pisze:Cammi nie robiliśmy Psotce badań, ostatnio szpurając po miau i w ogóle przeglądając kocie strony wyczytałam właśnie o tych chorobach nerek, że niby powinno się badać pod tym kątem jak kicia skończy 8 lat. Nie wiedziałam o tym. Tym bardziej, że nie miałam wcześniej tak "starego'' kota. Dlatego zastanawiałam się nad tym jej spaniem, czy to normalne. Może po prostu się nudzi bo jak dzieciaki są w domu schodzi łaskawie do nas i patrzy, a jak jest cicho i jestem tylko ja to jakby kota nie było, nawet nie śpi w tym samym pokoju tylko idzie sobie do pokoju dzieciaków.

Od niedawna zdecydowałam się na pracę w domu i pracując brakuje mi troszkę tego, żeby jakieś stworzonko przyszło, zamruczało, zainteresowalo się :) Mam nadzieję, że Pyza sprawdzi się w tej roli, zatrudnię ją jako moją osobistą asystentkę :ryk:

Imię Paczwork bardzo oryginalne, ale niestety nie do wymówienia dla sepleniącej 4-latki :D

To wyzwanie - to imie - a Pyza fajne - mnie się kojarzy ze szczeniakiem sąsiadów - dali mu tak imię - dodam, że szczenior płci męskiej.
Co do badania - to już Wasza decyzja :-)

Cammi

Post » Czw gru 23, 2010 11:59 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Witam na forum domek, z tej strony Paulina :) I cały czas kibicuję ;) Faktycznie w pewnym wieku powinno się kotu robić badania profilaktyczne,zresztą jak ludziom.Ale spanie z wiekiem u kotów się bardzo wydłuża.

Wiolaww - chlamydia to choroba,na którą szczepi się szczepionką czteroskładnikową ;)
Uważam,że do weta trzeba mieć zaufanie,a jak go nie ma,zmienić weta. Ale faktycznie samemu raczej nie kombinować z antybiotykami,na zasadzie raz dam,a później może nie,bo nie wiem czy to ma sens. Coś trzeba postanowić. Kotka musi mieć postawioną na te oczy diagnozę,można to zrobić u kilku wetów,co dwie/trzy głowy to nie jedna.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Czw gru 23, 2010 23:57 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Witam, ja już święta mogę zacząć :ryk: Gary gotowe. Jutro idę do pracy, prosto z pracy jadę do teściowej (oczywiście z garami). Potem jadę zawieść potrawy do brata (bratowa jest bardzo chora) i już potem tylko wigilia u mamy
(tu oczywiście też z garami) :ryk:
Nie podałam tego nowego leku, czekałam na info od Was :oops:
Z oczkami jakby lepiej, już nie łzawią, obwódki jeszcze troszkę zaczerwienione, ale mniej niż było. W poniedziałek jadę do innego weta :twisted:

Wiolaww

Post » Pt gru 24, 2010 10:17 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Zdrowych, wesołych Świąt, spełnienia wszystkich marzeń i żeby codzienne troski omijały Was szerokim łukiem życzę ja i moja załoga :D

Obrazek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt gru 24, 2010 15:37 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

To ja się przyłączę :)

Wesołego kolędowania
i miłego czasu spędzania
oderwania od codzienności
i dużo miłości
na Święta :1luvu:

niezapominajka

Post » Pt gru 24, 2010 21:15 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

i ja :D
Zdrowych, pogodnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenie :s4: :s4:
Proszę się tylko nie objadać, potem ciuchy pękają w szwach :ryk:

Wiolaww

Post » Pt gru 24, 2010 21:16 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Do Pyzy i moich facetów, też przyszedł Mikołaj :ryk: Koty dostały myszki :lol:

Wiolaww

[poprzednia][następna]