Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 24, 2010 14:10 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amiko6, w oczekiwaniu na świąteczny czas chciałam złożyć Tobie najserdeczniejsze życzenia: niech radość i pogoda ducha towarzyszą Ci przez cały czas,
niech przy świątecznym stole nie zabraknie światła i ciepłej, rodzinnej atmosfery
no i niech Dyziaki nie sprawiają Ci żadnych problemów.

Obrazek
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt gru 24, 2010 14:55 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amiko z okazji Świąt chciałam życzyć Ci przede wszystkim spokoju, wyciszenia, braku problemów, powodów do uśmiechu i zadowolenia. I zdrowia dla kociastych! Wesołych Świąt :s4:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob gru 25, 2010 20:55 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dziękuję pięknie za życzenia :1luvu: Ja trochę zapracowana i spóźniona dlatego dopiero dzisiaj składam Wam i Waszym Bliskim najserdeczniejsze życzenia

Niech zapach choinki i świątecznych wypieków sprawią,
że te Święta będą magiczne i wyjątkowe,
pełne ciepła, radości i miłości

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt gru 31, 2010 15:27 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Wypadałoby rzetelnie pożegnać się ze Starym Rokiem, dlatego wyciągam z lamusa wątek moich kiciorków i donoszę, że wszyscy zdrowi na ciele, pięknie odpasieni :twisted: , tylko co niektórym odbiło na umyśle :wink: .

I by nie kończyć roku narzekaniem, pierwszy dzisiejszy odcinek zacznę od mniej optymistycznych spraw.

Pracusie nadal zimują w biurze, ale niestety osobno i z braku innych możliwości Snejki sypia w klatce.
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że jest smutny i zestresowany. Podejrzewałam, że Misio ma w tym swój udział i jak nikt nie widzi to pokazuje swój czarno-szary charakterek.
Wyszło szydło z worka, jak towarzystwo rozdzieliłam na noc. Chciałam upewnić się kto brudzi i czemu Snejki jest taki wycofany. Miałam nosa, bo od tamtej pory, z braku innych okazji, Misiek już jawnie prześladuje Snejkusia :evil: .
Nie ma w tym jakiejś większej agresji, ale wykorzystuje każdą okazję by go postraszyć i przegonić. Staram się ostro reagować, ale często zanim dolecę jak usłyszę, to jest za późno.

Poza tym, chyba nie wyszło mu na dobre zakumplowanie się z działem markietingu.
To był taki grzeczny i niekłopotliwy kotek, a teraz łazi po wszystkich pokojach (a nie wszystkim to odpowiada), uklada się do spania na biurkach i pcha się do śniadania pracownikom.
W dzień przebywa u mnie tylko tyle czasu, ile zajmuje zapełnienie brzucha i zaspokojenie pragnienia. Moje towarzystwo jest dobre dopiero wtedy jak już nikogo więcej nie ma w biurze.

No i najbardziej kłopotliwa sprawa ... zrobił się z niego kot-brudas :? .
Ma własną kuwetę, z sikaniem trafia bezbłędnie, a kupę wali na podłogę. Nie pomaga pryskanie tego miejsca, nawet jak przestawię tam kuwetę, to i tak zrobi obok niej.
Najgorsze jest to, że przede mną przychodzi większość pracowników i czasem ktoś tam zajdzie zanim posprzątamy i boję się, że w końcu ktoś się wkurzy, bo to przy wejściu do magazynku (już raz czyściłam drzwi i zamazaną podłogę).

Czasem jestem na niego tak wkurzona, że obiecuję mu nocleg na dworze, ale jak wywali tego swojego brzuchola do głaskania i jak zacznie się przymilać tym swoim gruchaniem, to zapominam o groźbach :twisted:

C.d.n. 8)
Obrazek

Amika6

Post » Pt gru 31, 2010 15:45 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amiko
Tobie, Rodzinie i kociarni tej domowej i tej pracowej wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, samych szczęśliwych dni, oby wszystkie troski poszły precz, a ten Nowy 2011 Rok był rokiem spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń :love:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt gru 31, 2010 20:10 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6, ja wiem, że te wszystkie problemy są uciążliwe, ale ja i tak najbardziej się cieszę, że obaj są, mają się dobrze i są zdrowi.

I niech tak będzie w następnym roku.
Wszystkiego dobrego, dla kotów, Ciebie, wszystkich bliskich.
Kolejność nieprzypadkowa :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt gru 31, 2010 20:40 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 dużo, dużo radości i dobrych zdarzeń w nowym roku.
I żeby każdziutka kupka trafiała do kuwetki :) a żadne footro nie mialo ochoty na agresywne zabawy wzgledem pobratymców.
:surprise: na ten nowy rok

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob sty 01, 2011 10:17 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Kochane, dziękujemy bardzo :1luvu:

Wam też życzę wiele szczęścia w Nowym Roku
Zdrowia, dużo radości, spełnienia wszelkich marzeń.
Samych dobrych dni dla Was i Waszych futrzaków.

Obiecany cdn niestety trafił w kosmos (mała złośliwość rzeczy martwych :? )
Jak wrócę od Pracusiów postaram się napisać jeszcze raz :)
Obrazek

Amika6

Post » Sob sty 01, 2011 12:35 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Najserdeczniej

Obrazek
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob sty 01, 2011 15:09 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Teraz o Snejkusiu, najbardziej wiernym mi kocim serduszku ukrytym w burym futerku :1luvu: .

Wreszcie zrobił się z niego kawał kota, jest co poklepać i wymaglować :D . Tylko końcówka trochę za chuda, bo dupina i tylne łapki jakoś nie pasują do reszty :twisted: .

Niestety swoich strachów to on już się chyba nie pozbędzie. Bardzo bym chciała by chociaż postawił się swojemu kociemu kumplowi i nie pozwolił sobą rządzić, bo przecież on był tu pierwszy :wink: .
Teraz u mnie Snejki ma swój nowy, mały azyl (i to już nie jest mały transporterek z dokładaną podusią :mrgreen: ), gdzie może schronić się jak jest zbyt duży rejwach w pokoju.
Jakiś czas temu kupiłam Pracusiom duże budki, by im było w piwnicy przytulniej i cieplej, a ponieważ Snejki od jakiegoś czasu nocuje w klatce (której ona się nie mieści) budka trafiła na moje pokoje 8)

Z tymi budkami to w ogóle było śmiesznie. Misio sypiał na załamanym dachu, a Snejki mijał swoją z daleka. Dopiero jak pościeliłam im tam białe szmateczki :) , to obaj w końcu uznali, że to całkiem fajne miejsce.

I tak się turlamy kolejną zimę ... w dzień na pokojach albo na spacerkach (wyjścia na żądanie, każdy wg własnych potrzeb, czasem aż do znudzenia) a nocki w piwnicy ... i oby szybko do wiosny.

Zaraz Pracusie (przewietrzone, nakarmione i wymiętolone) wędrują do swoich noclegowni a ja wracam do domu :D

Cdn. może jeszcze dzisiaj :P
Ostatnio edytowano Sob sty 01, 2011 15:58 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Sob sty 01, 2011 15:19 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Czekam, czekam :)
z zapartym tchem :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob sty 01, 2011 15:56 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

To Ty Amiko6 z pracy nadajesz :?: 8O

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :D :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob sty 01, 2011 16:00 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:To Ty Amiko6 z pracy nadajesz :?: 8O

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :D :ok:

Tak, nadawałam z pracy :twisted:

Dziękuję za życzenia i wzajemnie Tobie i Kociambrom życzę wszystkiego naj ... najlepszego w Nowym Roku :D
Obrazek

Amika6

Post » Sob sty 01, 2011 16:29 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Bardzo ciepło się robi, gdy się czyta Twoje opowieści o pracusiowych kotach.
Ucałuj Snejkusia od jednej baby z Łodzi :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sty 01, 2011 16:51 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Całusy przekażę jutro :kotek:
Snejki, tak jak i moje Dyziaki bardzo je lubi :D
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]