Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 16:25 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pewna jesteś,że chciałabyś usłyszeć? :mrgreen:

Brawo Cukiereczku :ryk:
Ciocia cały czas Ci kibicuje :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto gru 21, 2010 21:07 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dziś rano Cukierek odprowadził mnie do drzwi, a wieczorem przywitał leżąc na łóżku :mrgreen: I nie uciekając wogóle :D Cudem zdążyliśmy do weta na kolejne zastrzyki w dupinkę, Cukierek przywitał lekarkę małym syczeniem :twisted: wyraźnie nie był zachwycony :twisted: Apetyt rośnie, w ciagu paru dni przybyło 100 gr :D Może to mało, ale ostatnio nie miał zbyt wielkiego apetytu... temperatury też nie ma :lol:
Renatab, ciekawa jestem co by powiedział - zresztą co by powiedziały wszystkie - ale profilaktycznie pójdę spać przed północą :ryk: Zresztą szykuję dla całej piątki jakieś super prezenty pod choinkę :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto gru 21, 2010 21:47 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dzielny kiciuś, socjalizacja postępuje wzorowo ... Pańcia też dzielna!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto gru 21, 2010 21:52 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pańcia leczy rany po kiełkach i pazurkach Cukierka, jak jeszcze zachowywał się jak mały dzikusek :mrgreen: Zaczyna okazywać się jaki to z niego zuch - broi jakoś nieprzeciętnie dużo, ale ma moje pozwolenie i błogosławieństwo - kociak musi się poczuć tu jak w domu w końcu :ryk:

joarkadia

Post » Śro gru 22, 2010 20:26 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Jak kot broi, znaczy zdrów jest :mrgreen:

alix76

Post » Śro gru 22, 2010 23:48 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Wet twierdzi to samo - oczka wyleczone, zapalenie tchawicy minęło bez śladu, żadnych furczeń w płuckach :1luvu:
Kociak zdrowy, broi, bawi się wszystkim i ze wszystkimi, a na noc przychodzi sam - choć bardzo ostrożnie - do mojego łóżka :mrgreen: Jutro ostatni antybiotyk i koniec wyciągania kota spod wanny w celu ubrania w szelki, sweter i kłucia prześlicznej czarnej dupci :D

joarkadia

Post » Czw gru 23, 2010 7:29 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pobudka w środku nocy nie jest zbyt przyjemna zazwyczaj, ale tym razem było odwrotnie.... :D Cukiereczek zdecydował się położyć na mojej twarzy :twisted: - łapki tylne wylądowały na moich włosach, brzuszek na moim czole, policzku, nosie, a pyszczek trafił na szyję.... Mały tak się zwinął na połowie mojej twarzy i szyi (nie wiem jakim cudem nie spadł 8O ), że ponoć stanowiliśmy fajny widok (ja nie miałam za bardzo sposobu aby to zobaczyć. Mały spał z błogim zadowoleniem, ja jednak musiałam go z deka przełożyć, bo oddychać nie mogłam za bardzo :twisted: Z ciężkim westchnieniem zgodził się na sen na mojej szyi :cat3:
Cukiereczek nauczył się również, że coś małego co mu się rzuca, nie musi gryźć i warczeć na niego, tylko służyć np. do jedzenia. W ten sposób odkryłam, że Cukierek bardzo polubił zabawę i jedzenie żółtego sera :D
Mój lokator po tygodniu obecności kota w domu stwierdził, że zauważył nowego kota :mrgreen: taką małą wersję Rademenesa :s3: W pierwszej chwili myślał, że to Rademenes, ale trochę za mały kociak z niego i dopiero za drugim podejściem dał się pogłaskać :smiech3:

joarkadia

Post » Czw gru 23, 2010 7:34 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Bystrzacha, nie ma co :ryk: a Cukiereczek czyni wielkie postępy :mrgreen:

alix76

Post » Czw gru 23, 2010 7:43 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek po prostu dobrze się tu czuje.... Przynajmniej mam taką nadzieję :wink:
Szczególnie, że ma moje pozwolenie na brojenie :mrgreen: w stopniu absolutnym :twisted:
Zaczyna poznawać co to jest i do czego może służyć firanka :twisted:
A najlepszym nauczycielem jest Rademenes :1luvu: , który zdecydowanie odmłodniał i stał się raczej niewiele starszym bratem Cukierka. najważniejsze, że maluch wyzdrowiał i zaczyna rządzić właściwie całym domem :king: Właściwie to jestem ciekawa czym jeszcze Cukierek mnie zaskoczy :surprise:

joarkadia

Post » Czw gru 23, 2010 8:48 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Wykrakałam z tym zaskakiwaniem.... :mrgreen:
Cukierek wskoczył na firankę - nauczył go tego wujek Rademenes :twisted: - ale biedak zawisnął do dołu łepkiem i nie miał jak się odczepić pazurkami od firanki :ryk: Mina kota super! Przestraszył się jak do niego podeszłam aby uwolnić od tej firankowej pułapki - może bał się, że na niego nakrzyczę - ale nie odstraszyło go to od wizyt na oknie :P Nauczył się również, że lepiej i cieplej siedzieć na ręczniku na oknie niż na samym parapecie i obserwuje świat z wielkim zaciekawieniem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw gru 23, 2010 17:10 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Niniejszym oświadczam wszystkim podczytywaczom i trzymającym kciuki, że Cukiereczek został oficjalnie uznany za zdrowego kociaka!!!!
Dziś był ostatni zastrzyk z antybiotyku w czasie którego kociak pokazał swoje piękne ząbki i próbował ugryźć wetkę :twisted: Nic nie powiedziała, za to dała mu specjalne kocie chrupki, aby kociak się uspokoił. Cukierek pożarł je w mgnieniu oka :mrgreen: Wygłaskany przez wszystkich obecnych w kolejce i przez wetki stanowczo zaprotestował przeciwko zawijaniu go w sweter w drodze powrotnej i z wielką ciekawością rozglądał się po otaczającym go świecie. Nie straszny był dla niego ani warkot samochodów ani też rzucane petardy przez jakichś wyrostków :evil: Bardziej ja się przestraszyłam niż on :ok: Bojowy kociak.... :D Teraz morduje piłeczkę, która żadnym sposobem nie mieści mu się w pyszczku :ryk:

joarkadia

Post » Czw gru 23, 2010 21:47 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dzielny maluch ... i zdrowy, to najważniejsze :1luvu: , uczy się od starszych i nie pęka przed dużą zdobyczą :lol: - prawdziwy kocur rośnie!

alix76

Post » Czw gru 23, 2010 22:56 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:Dzielny maluch ... i zdrowy, to najważniejsze :1luvu: , uczy się od starszych i nie pęka przed dużą zdobyczą :lol: - prawdziwy kocur rośnie!

Ten prawdziwy kocur wystraszył się lekkiego plaśnięcia korka wyciąganego z butelki wina :mrgreen: Od trzech godzin nigdzie go nie widać - nie pomogło jedzonko, kiełbaski ani nawet szukanie po jego zwykłych zakamarkach :ryk:

joarkadia

Post » Pt gru 24, 2010 0:38 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Obrazek

WESOŁYCH śWIĄT!!! :mrgreen:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt gru 24, 2010 11:20 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Wszystkim DS, DT, podczytywaczom i przede wszystkim zwierzaczkom naszym kochanym zdrowych, wesołych świąt, spokoju, zawsze pełnej miseczki, dobrego opiekuna i ciepłego dachu nad głową
życzą
Puszek, Garfild, Rademenes, Ryś, Cukierek i Asia

joarkadia

[poprzednia][następna]