Hospicjum 'J&j'. <ZAMYKAMY>

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 23, 2010 11:31 Re: Hospicjum 'J&j'.

A ja znalazłam `przyczynę`. 8)
Przesilenie zimowe. Dzisiejszej nocy. I zaćmienie księżyca [niewidoczne z powodu zachmurzenia totalnego]. :mrgreen:

Jedyna pociecha - od dziś, dzień o ciutkę dłuższy. :ok:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 23, 2010 11:35 Re: Hospicjum 'J&j'.

justyna p pisze:Na szczęście w tym roku tylko łikend wolny, czasem się uzbiera prawie tydzień :roll:
Ja też jestem jakaś rozwalona.. TA pora roku kiepsko działa..

Na mnie tak dziala perspektywa Świąt...
I innego rodzaju ramadanow.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw gru 23, 2010 11:45 Re: Hospicjum 'J&j'.

Agn pisze:A ja znalazłam 'przyczynę'. 8)
Przesilenie zimowe. Dzisiejszej nocy. I zaćmienie księżyca [niewidoczne z powodu zachmurzenia totalnego]. :mrgreen:

Jedyna pociecha - od dziś, dzień o ciutkę dłuższy. :ok:

To pocieszające chociaż trochę :ok:
Moja motywacja do działania ogólnie ostatnio wynosi 3- (oprócz działania przy zwierzakach, dziwne :lol: ), natomiast w pracy - zabrakło skali. Coraz więcej roboty odkładam na lepsze czasy, kiepsko..
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw gru 23, 2010 11:59 Re: Hospicjum 'J&j'.

Od mniej więcej dwóch lat udaje mi się mocno redukować jakikolwiek świąteczny szał. Pierwszą rzeczą z jakiej zrezygnowałam z ulgą było strojenie choinki. Dziecko stwierdziło, że `mogę sobie ubrać, jak ja potrzebuję - jemu wszystko jedno`.
Od zeszłego Bożego Narodzenia [a objęło to również Wielkanoc] dostaję miły telefon od Drugiej Babci mojego dziecka, `żebym tylko niczego nie kupowała do domu na święta, bo jak Alb do nich przyjdzie to ona mu zapakuje różne frykasy i żebyśmy tylko je zjedli` - więc grzecznie się dostosowuję. :mrgreen:
Szał latania za prezentami - z oczywistych względów - mnie nie dotyczy. W tym roku zajęłam się własnoręcznym dłubaniem drobiazgów - muszę tylko dziś dokończyć co nieco, bo z czasem ostatnio bywało kiepsko.
Także moja prywatna redukcja jest daleko posunięta - gorzej z tą `zewnętrzną`, od której jestem bądź co bądź uzależniona. Ale i tym razem - nawet, jak się pokićkało to i tak wyszło na dobre. Bo wczoraj miała dojechać karma z Poznania do Doc. Miałam odbierać wczoraj - kompletna dezorganizacja spowodowała, że nie pojechałam wczoraj [chciałam dziś], ale dostałam wieczorem telefon od Doc, że nie dojechało w ogóle z Poznania [nie tylko ja cierpię na przedświąteczny syndrom dezorganizacyjny] i dziś Pan z Royala dowiezie mi do domu. 8) Co prawda Pan z Royala właśnie błądzi po Toruniu, ale posierociłam się przez telefon i Pan obiecał sobie poradzić. :mrgreen:

Udało mi się domknąć jedną `poddziurę` budżetową. :ok:
Zostały mi jeszcze dwie i pół. :oops:

Agn

Post » Czw gru 23, 2010 12:42 Re: Hospicjum 'J&j'.

Ja tam świąt tez nie przeżywam za bardzo. Z prezentami już parę lat temu daliśmy sobie spokój, kupujemy tylko dzieciom. Ubieranie choinki polega na przyniesieniu półmetrowego drzewka w doniczce z balkonu i owinięciu jej łańcuchem. Tylko zawsze coś fajniejszego zrobię do żarcia, a ponieważ na codzień nie szleję w kuchni, to sama mam z tego zabawę.

Ten brak motywacji to taki ogólnozimowy.. No ale już dłuższe dni!
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw gru 23, 2010 16:50 Re: Hospicjum 'J&j'.

A co to jest poddziura budzetowa ,dziury znam :mrgreen:
ale poddziury ,nie kumam :roll:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw gru 23, 2010 18:09 Re: Hospicjum 'J&j'.

iwona66 pisze:A co to jest poddziura budzetowa ,dziury znam :mrgreen:
ale poddziury ,nie kumam :roll:

Ależ Kochana, to proste.
Dzielisz jedną dużą dziurę budżetową na mniejsze poddziury i kolejno łatasz. Jedną dużą łatę trudno jest znaleźć, więc szukasz mniejszych. :mrgreen:

Agn

Post » Czw gru 23, 2010 18:27 Re: Hospicjum 'J&j'.

Ja tam lubię - żarcie, choinę, bombki z origami modułowego, robione od listopada, prezenty, stanie przy garach (właśnie skończyłam), moczenie śledzi, ganianie TŻta po coś, czego zabrakło, koci nos we wszystkim (mamooooo, nuuudzi mi się...), ucieczki pod stół z obierkami od marchwi w pyszczku... Światełka w oknie na tle zimowego lasu, pochodnie znaczące drogę od bramy, kolędy. Ale kiedyś preferowałam garnek smalcu i dobrą książkę przez całe święta. Tak mi się na stare lata porobiło, czego i Wam życzę.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw gru 23, 2010 18:28 Re: Hospicjum 'J&j'.

Jedni szukają dziury w całym, inni dziury w dziurze :mrgreen:

Podczytuję wątek od dawna, ale się nie odzywałam. Dzisiaj postanowiłam to zmienić:
Wszystkiego najlepszego Tobie i kociastym i psiastym i dzieciastym pod Twoją opieką z okazji kończącego się rocznego okresu rozliczeniowego, tudzież Świąt Bożego Narodzenia (co tam kto świętuje)
Szubertówna z kotami
:kotek:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Czw gru 23, 2010 19:44 Re: Hospicjum 'J&j'.

Dzyśka pisze:
Szubertówna z kotami
:kotek:

8O 8O 8O
Aleeeeeee czad :!:

:spin2:

Witaj, Dzyśka w wątku. :lol:
To się nazywa wejście. 8)

Agn

Post » Czw gru 23, 2010 21:19 Re: Hospicjum 'J&j'.

Ja i moje :kotek: :kotek: footerka życzymy wszystkim zdrowych, spokojnych, blogosławionych Swiąt :1luvu:
Obrazek
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt gru 24, 2010 2:38 Re: Hospicjum 'J&j'.

Agn pisze:Jakaś taka rozbita jestem. Nie lubię 'dni wolnych' kompletnie mi dezorganizują tryb pracy. I histerycznie wręcz obawiam się, że Któreś Mądre coś sobie wymyśli i się rozłoży spektakularnie, gdy nie ma dostępu do wetów. Albo że zapomnę o czymś ważnym, co miałam zrobić/kupić zanim wszystko wokół się zatrzyma na trzy dni. Robię listę 'spraw do załatwienia' ale i tak mam wrażenie, że coś mi umyka.
Niech już będzie ten styczeń.

Ale to jest normalny porządek rzeczy :roll: Nie dość, że się rozkładają w weekendy, to wiadomo, że najbardziej się rozkładają w dni świąteczne, kiedy nawet dyżurów nie ma :evil: Cipiór w zeszły weekend dostała spektakularnej sraczki (ona, której się sraczki w ogóle od początku nie zdarzały! a spektakularnej, bo atramentowoczarnej :roll: ) - strach pomyśleć, co wykombinuje w Święta :strach: Żarcia, mam wrażenie, zakupiłam przynajmniej do Nowego Roku (więcej nie mogę, bo wtedy kontrola i okaże się ostatecznie, czy dalej używamy to samo). O zapasie ligniny udało mi się nie zapomnieć - sraczka wyczerpała resztki.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pt gru 24, 2010 5:59 Re: Hospicjum 'J&j'.

Obrazek

...życzą marikita, Gatek i Okruszek :D
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt gru 24, 2010 8:32 Re: Hospicjum 'J&j'.

Obrazek

Świąteczne uśmiechy ślę z serdecznymi życzeniami.
Wszystkiego życzę :mrgreen:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Pt gru 24, 2010 9:31 Re: Hospicjum 'J&j'.

Nudnych, leniwych, spokojnych Świąt;
wielu ciepłych chwil; siły i wytrwałości i dużo dobrej energii wokół -
życzą DDG& Towarzystwo razem ze swoją Dużą.
Niech MOC będzie z Tobą :wink:

Obrazek
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]