Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 22, 2010 21:03 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

Uff... Wiecie co? Nie wiem, czy dałabym radę na stałe mieć 4-5 kotów. Zwłaszcza, jak któryś choruje. Nic, tylko jeżdżę do weta. Zakraplam, smaruję, podaję srebro dopyszcznie, wkraplam biostyminę domiskowo - wszystkim kotom. Cookie już zdrowieje ze swoich problemów skórnych, za to Mia ma katar. Chyba po prostu się przeziębiła, bo nie ma na razie żadnych zmian, które mogłyby sugerować coś poważniejszego. Ale od Mii zaraził się Bisou - i też kicha.

Mia dzisiaj badała łapkami moją twarz: oczy, nos, usta :) Śmieszne to było i słodkie. A Bisou umówiony na kastrację na wtorek po Świętach. Czas najwyższy, bo chłopak strasznie ugania się za Mią 8O

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro gru 22, 2010 21:10 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

Będą kolejne wydmuszki :lol: mój Konan stracił już jajka nadal zbytnio interesuje się tym co tam Frejcia pod ogonkiem nosi :oops:
No tak, póki masz kilka zdrowych kotów to jest super, ale jak każdemu zaczyna coś dolegać, przenoszą cos na siebie to juz gorzej
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro gru 22, 2010 21:53 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

Ja już jeździłam z trzema naraz do weta, a rekord pobiłam, kiedy rano zawiozłam trzy, a po południu okazało się, że czwarte ma gorączkę i byłam dwa razy w jednym dniu u weta... Ale rekompensuje mi to Puchaś, który dla odmiany w ogóle się nie da złapać, zawieźć czy leczyć. Nie ma mowy o podaniu w jakikolwiek przemyślny sposób leku. Jak bardzo kichał, kupiłam grzejącą żarówkę (dla kurczaków do inkubatora), wkręciłam do lampy na biurku i sam głowę podkładał, bo czuł ulgę. I to było całe leczenie :evil: A, jeszcze dwa razy zdał egzamin taki patent - brudzenie mu łapy papką z antybiotyku - zlizywał. Za trzecim razem pozostał brudny i koniec patentu... Za zdrowie kociastych :ok: :ok: :ok: :ok:
Paluszek

Post » Czw gru 23, 2010 8:34 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

No właśnie, u mnie koty zarażają się nawzajem. Od kiedy podaję im srebro, a Heldze przemywam oczka roztworem betadine zaczynamy wychodzić na prostą. My często jeżdzimy z dwójką, rzadziej z trójką a tylko raz z całą czwórką.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw gru 23, 2010 13:05 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

znalazlam sreberko do picia u nas w aptece, wiec z netu chyba sciagac nie bede. tylko kaski cos wleci do kieszonki i ide zakupic i podawac zbojom :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw gru 23, 2010 13:08 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

Ja zamówiłam w doz.pl, odbiór w wybranej aptece. Okazało się, że moja teściowa jakiś czas temu kupiła butelke srebra za ok.50zł a my przez doz.pl kupiliśmy za 30zł. Tylko dlatego się zdecydowałam.

sunshine

Post » Czw gru 23, 2010 13:19 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

a jak stosowac u kotow? jakie dawkowanie??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 23, 2010 13:19 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

sliver_87 pisze:znalazlam sreberko do picia u nas w aptece, wiec z netu chyba sciagac nie bede. tylko kaski cos wleci do kieszonki i ide zakupic i podawac zbojom :)

Co do kasy... mnie się nigdy nie trzymała, a ostatnio-chociaż nie wiem czy to ładnie tak się pochwalić-ale ostatnio jakos sama wpada, a to jakaś premia, a to stypendium większe, a to świąteczne kopertowe, mojemu H tak samo. Może to magia świat, a może... uknułam dobrą historię :twisted: :lol: Konan jako, że mi z powierzchowności przypomina Mau, to zapewne ma w sobie jakieś geny tego magicznego kota i jak usłyszał że nie starczy nam kasy na to żeby jadał tylko mięsne mieszanki to postanowił przynieść nam trochę szczęścia :ryk:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 23, 2010 13:21 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

shalom pisze:
sliver_87 pisze:znalazlam sreberko do picia u nas w aptece, wiec z netu chyba sciagac nie bede. tylko kaski cos wleci do kieszonki i ide zakupic i podawac zbojom :)

Co do kasy... mnie się nigdy nie trzymała, a ostatnio-chociaż nie wiem czy to ładnie tak się pochwalić-ale ostatnio jakos sama wpada, a to jakaś premia, a to stypendium większe, a to świąteczne kopertowe, mojemu H tak samo. Może to magia świat, a może... uknułam dobrą historię :twisted: :lol: Konan jako, że mi z powierzchowności przypomina Mau, to zapewne ma w sobie jakieś geny tego magicznego kota i jak usłyszał że nie starczy nam kasy na to żeby jadał tylko mięsne mieszanki to postanowił przynieść nam trochę szczęścia :ryk:

pozycz nam Konanka może i dla nas wyczaruje :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 23, 2010 13:22 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

sliver_87 pisze:a jak stosowac u kotow? jakie dawkowanie??

Ja podaję profilaktycznie 1-1,5 ml dwa razy dziennie. Ruru mi napisała, że w trakcie choroby należy podawać trzy razy dziennie.

sunshine

Post » Czw gru 23, 2010 13:30 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

sliver_87 pisze:
shalom pisze:

pozycz nam Konanka może i dla nas wyczaruje :)

inwestycja na przyszłość, wrzucasz mięso, za jakiś czas przychodzi kasa :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 23, 2010 13:33 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

dzieki dziewczyny, wracam do pichcenia z mamuśką :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt gru 24, 2010 10:27 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

weihaiwej, wesołych życzę :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt gru 24, 2010 12:34 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

Najpiękniejszych Świąt!

Obrazek
Paluszek

Post » Pt gru 24, 2010 13:01 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Zapraszamy!

♥¸¸.• ° ღ♥¸¸.• ° ღ♥¸¸.•
___________***********
________*****************
______*********************
_____**********$************
____**********$__$***********
___***********$___$***********
___**********$_____$**********
___**********$__$__$**********
___***********$_$_$***********
____**********§§$$$$$*********
_____********§$$$$$$$********
______*******§$$$$$$$*******
_______******§§$$$$$$*****
__________***§§§$$$$$**
___________§§§$$$$$$$
_______**_____$$$$$$$
_____$***$____$$$$$$$
____$*****$___$$$*****$
___$*******$_$$*******$_______$
--__$*******_$*********$___$$$$$
_$*******§§§§§§_*****$__$$$$$$$$$
$*******§§§§§§§§******$_$$$$$$$
$********§§§§§§*******$__$__$
_$$$$$$***$***$$$$$$$$
___$*****$_$$***$$_$$$$$$$_$
_$******$_$$$$$*****$.$$$$$$$
$_*****$_$$$$$.$******$.$$$$$$$
$*****$_$$$$$$$_$******$._$
_$***$___$$$$$$__$******$
__$*$___$$$$$_$___$*****$
___$_____$$$$_____$*****$
__________$$______$***$
__________________$*$
Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej, prezentów wymarzonych, świąt mile spędzonych, karnawału szalonego, roku bardzo udanego
Kochane Dziewczyny i Futrzaki Wasze słodkie, życzymy Wam z Mrusieldą magicznych, pełnych czaru Świąt :1luvu:
:kotek: :kotek: :kotek:
:piwa:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]