Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 14:05 Re: Łódź 167+315+325 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

annskr pisze:Pamiętacie o pani, ktora boi się kotów, a przygarnęła dwa wyrzucone najprawdopodobniej z samochodu? W sobotę zabralam je na sterylkę, piękna króweczka typu Zorro i młodsza, chyba półroczna bialo-bura, obie łagodne, mieszkają w kotlowni, śpią w garażu, w dzień są w domu, wychodzić nie chcą. Pan bardzo myśli o zatrzymaniu tych koteczek.
No więc zabrałam je w sobotę wieczorem na sterylkę, wczoraj nie zdołałam odwieźć, dziś pani dzwoniła z pytaniem, kiedy koteczki wrócą :D. Mam taką nieśmialą nadieję, że jednak zostaną u niej - z przełamie lęk - trzymajcie kciuki.

Trzymam :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto gru 21, 2010 9:15 Re: Łódź 167+315+325 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

annskr pisze:Pamiętacie o pani, ktora boi się kotów, a przygarnęła dwa wyrzucone najprawdopodobniej z samochodu? W sobotę zabralam je na sterylkę, piękna króweczka typu Zorro i młodsza, chyba półroczna bialo-bura, obie łagodne, mieszkają w kotlowni, śpią w garażu, w dzień są w domu, wychodzić nie chcą. Pan bardzo myśli o zatrzymaniu tych koteczek.
No więc zabrałam je w sobotę wieczorem na sterylkę, wczoraj nie zdołałam odwieźć, dziś pani dzwoniła z pytaniem, kiedy koteczki wrócą :D. Mam taką nieśmialą nadieję, że jednak zostaną u niej - z przełamie lęk - trzymajcie kciuki.
Odwiozłam wczoraj. Pani z synem czekali chyba przy oknie, bo brama otworzyła się, gdy podjechałam, na koteczki czekała wielka porcja świeżo ugotowanego ciepłego mięska, i chyba z godzinę spędziliśmy razem - ja przy herbatce, pani z synem (wiek okołostudencki) przy kotkach - syn głaskał, miętosił, rzucał piłeczki, oboje wypytywali o kocie zachowania, opowiadali o swoich obserwacjach :D. Wyraźnie stęskniki się za kiciami.
To te pięknotki - krówka chyba roczna, bialo-bura - ma może z 6-7 miesięcy:

Obrazek Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto gru 21, 2010 10:28 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

A to „nówki” pilnie potrzebujące tymczasów i nauczenia, że człowiek jest fajny. W lecznicy nie mogą zostać – i tak ciągle nadużywamy gościnności i cierpliwości naszych Ań.
Zdjęcia robiłam już po wyjściu P.Dr z lecznicy, wiek określałam sama .

wczorajszy Zdzicho Mrożonka z Radogoszcza, ma 3,5-4mce, już zaszczepiony i odrobaczony

Obrazek

sobotnie rodzeństwo z działek – bura dziewczynka i biało-bury chłopiec, dziewczynka zdrowa chłopiec był zakatarzony, mam wrażenie, że jest mu zdecydowanie lepiej, wiek – myślę, że tak 3-5mca. Wyjątkowo ładne te dzieciaki

Obrazek Obrazek

jednooczka Mela – jest w dt, w którym nie może długo zostać, pani znalazła ją jako kilkutygodniowe chore kociątko, odratowała, ale…

Obrazekj
Ostatnio edytowano Śro gru 22, 2010 15:21 przez kalewala, łącznie edytowano 3 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto gru 21, 2010 10:37 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

Super że te dwie dziewczynki zostają u Pani, jako DT nie pomogę, jutro wyjeżdżam :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 23, 2010 9:24 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

„Nówki” ulokowane w dt

Zdzicho Mrożonka u Mariji, mamy nadzięję, że szybko trafi do domu Obrazek

panienka z działek u Dunque, wczoraj właczyła mruczanko z udeptywaniem Obrazek

chłopczyk z działek u Aleksandry73, czeka go jeszcze seria zastrzyków - smarka się paskudnie Obrazek

Wczoraj od Bordo dostałam wiadmość o znalezinym młodziutkim psaku w type russell terriera i o 7-miu :strach: szczeniaczkach parkingowej suni...
Od Dorotki - o starszej pani ze stadem kotów w różnym wieku, w tym kociąt..

Mam nadzieję, że to koniec światecznych "niespodzianek".

kalewala

Post » Czw gru 23, 2010 10:17 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

Wczoraj odszedł za TM Władek-Niedowładek. Prawdopodobnie FIP... :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 23, 2010 10:26 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

coooooooooooooooooooooooooooo????????????????????? och nie....... :( :( :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 23, 2010 10:38 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

jolabuk5 pisze:Wczoraj odszedł za TM Władek-Niedowładek. Prawdopodobnie FIP... :(

Biedny maleńki...

Jolu, strasznie Ci współczuję, tak o niego walczyłaś....

kalewala

Post » Czw gru 23, 2010 10:40 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - Władek-Niedowładek [*]

O, Boże, Władziu, koteńku śliczny :cry:
jak to ?
tak nagle ? :cry:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw gru 23, 2010 10:54 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

annskr pisze: chłopczyk z działek u Aleksandry73, czeka go jeszcze seria zastrzyków - smarka się paskudnie Obrazek

Czy ten malec był wczoraj przed południem jeszcze w lecznicy? Jesli tak to go miałam okoliczność poznać. Wyjątkowo urzekający kociak, cudny jest na razie taki "kompaktowy" - krótki, z okragłą główką, no slicznota :1luvu:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw gru 23, 2010 11:18 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - malce na śniegu, "spadek"..

Pisiokotku, wygląda na to, że nagle, Jolabuk cały czas bardzo dokładnie go obserwowała, ostatnio miał problemy z kupkami, dostawal karmę dietetyczną - więc obsewacja jeszcze staranniejsza...
jolabuk5 pisze:Władek odszedł dziś w nocy. Wczoraj po przyjściu z pracy zobaczyłam, że z trudem łapie powietrze. Wezwałam weta, Pani Doktor stwierdziła obrzęk płuc i natychmiast zabrała kotka do lecznicy. Dostawał leki, ale nie bardzo działały. O trzeciej nad ranem pogorszyło się i Pani Doktor pomogła Władkowi odejść. :( :cry: :cry: Z badań laboratoryjnych i objawów - wyglądało to niestety na FIP...
Żegnaj Władku [']

andorka pisze:Obrazek Czy ten malec był wczoraj przed południem jeszcze w lecznicy? Jesli tak to go miałam okoliczność poznać. Wyjątkowo urzekający kociak, cudny jest na razie taki "kompaktowy" - krótki, z okragłą główką, no slicznota :1luvu:
Tak - dopiero wieczorem go zabrałam. Siostrzyczka też piękna.

kalewala

Post » Czw gru 23, 2010 14:58 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - Władek-Niedowładek [*]

Nie będę mieć jutro dostepu do netu, więc już dziś:

Życzę Wszystkim, byśmy w te Święta, w które zwierzaki mogą mówić ludzkim głosem, usłyszeli od nich same miłe rzeczy,
by kolejny rok był lepszy, łagodniejszy i mądrzejszy niż ten - zarówno dla ludzi jak i zwierząt,
by wszyscy - i ludzie, i zwierzęta - mogli się cieszyć ciepłem, miłością i bezpieczeństwem.

Anna Skrzycka
FFA Łódź

kalewala

Post » Czw gru 23, 2010 20:06 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - Władek-Niedowładek [*]

Zdaje mi się, że spełniłam dziś dobry uczynek - zapobiegłam powrotowi z adopcji jednego z naszych kotków :)
Pan zadzwonił w sprawie adopcji kota, okazało się, że ma juz półrocznego kotka, ale musi go oddać, bo kotek smutny, boi się, siedzi wylacznie za kanapą, nie odnalazł się w nowym domu... Pytam - a jak długo jest w tym nowym domu, okazało sie ze drugą dobę... :twisted:
Brnęłam właśnie przez błoto do przystanku, ale trudno - odpuściłam sobie tramwaj, rozsiadłam się na ławeczce i zaczęłam wykład o tym, jak zachowuje się kotek w nowym domu. I zapewniłam, że za kilka dni kotek będzie spał z nowymi włascicielami i będzie się domagał pieszczot. Pan powiedzial, że w tej sytuacji jeszcze popróbuje. Chyba z dobrym skutkiem, bo za parę godzin dowiedziałam się, że już wszystko OK, Pan był z kotkiem u weta i żadne oddawanie nie wchodzi w grę :)

Ja też życzę wszystkim - a szczególnie Tobie Aniu - dobrych Świąt i szczęścia w Nowym Roku oraz samych zadowolonych, szczęśliwych kotów.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 23, 2010 20:55 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - Władek-Niedowładek [*]

Jolu, wiesz, że dałaś temu kociakowi najleszy prezent na święta? :D
I temu panu prawdopodobnie też :ok:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt gru 24, 2010 0:41 Re: Łódź 167+315+328 - bezsilność - Władek-Niedowładek [*]

Obrazek

WESOŁYCH śWIĄT!!! :mrgreen:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]