niebieski pozdrawia, a ja czekam na możliwość jakiejś kastracji po niższej cenie dla niego. Bardzo chciałabym go ciachnąć przed nowym rokiem, co by w 2011 wszedł już jako kastrat

Blue codziennie biega sobie po domu i o dziwo pod nadzorem nie znaczy, może się boi?
Od jutra szykuje się u mnie przedświąteczny tłok i chaos, Babcia z Ciocią przyjeżdżają i będziemy zaczynać przygotowania do świąt. A jak tam u Was? Choinka już ubrana?
Ja chcę namówić mamę na kupienie żywej doniczkowej choinki, ponieważ sztuczne są maksymalnie toksyczne dla środowiska. Jedna sztuczna choinka to 400 lat zatruwania środowiska, zdawałyście sobie z tego sprawę? Ja osobiście przyznam, że byłam w szoku, że taka choinka rozkłada się, aż 400lat!!! Ciętych choinek nie lubię, bo uważam, że to marnotrawstwo drzewek, choć dla osób, które nie mają gdzie później trzymać takiej choinki, lub gdzie jej wysadzić to lepsza cięta, która i tak była do tego wyhodowana.
Jakie ciasta pieczecie? ja muszę w środę ew. czwartek rano upiec piernik z jabłkami, dla koleżanki, bo wiem, że nie ma za dużo pieniędzy, a ja i tak mam składniki na piernik, więc chociaż tak skromnie ją wspomogę, myślicie, że się ucieszy z piernika?
A ogólnie ze słodkości planują u mnie upiec piernik, sernik, makowiec i szarlotkę (nie wiem kto to wszystko zje, ale każdy chce co innego

), a ja zrobię dla testu małą babkę herbacianą, z zieloną herbatą zamiast czarnej, zobaczymy co z tego wyjdzie

mam jeszcze w domu Kopiec Kreta i Pana Cotę, ale to już na Sylwestra.
Czy Wy także macie ten problem, że kupujecie wszystkiego zdecydowanie za dużo? ja ciągle mamie powtarzam, żeby kupowała rozsądne ilości, bo wyrzucanie jedzenia to najgorsze co można robić, ale oczywiście nikt mnie nie słucha
Się rozpisałam

ale mam pytanko, czy znacie jakieś biedne dziecko w Warszawie? bo mam reklamową maskotę, którą mama dostała z pracy, nówka sztuka, pluszak z drucikami w środku, które pozwalają na wyginanie go w wiele stron. Mi jest ona zupełnie niepotrzebna, a może sprawiłaby jakiemuś dziecku radość. Jeśli znacie kogoś takiego to dajcie mi znać proszę, z chęcią oddam tą maskotkę