Pilnie potrzebne DT/DS dla Willow

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 0:47 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

jak Ilona?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto gru 21, 2010 1:27 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Tweety pisze:jak Ilona?

O wypisaniu jej ze szpitala lekarz nie chciał słyszeć. Dostaje zastrzyki (raczej bolesne, w brzuch), leki przeciwbólowe, miała pobraną krew do badań, a we wtorek ma mieć konsultacje u lekarzy innych specjalności. Dziś chodziła zdecydowanie lepiej niż wczoraj, ale to zapewne efekt środków przeciwbólowych.
Być może będzie miała w szpitalu laptopa i dostęp do netu i sama coś napisze ;)

Ogólnie to jestem przerażony stanem zdrowia tej dziewczyny.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto gru 21, 2010 1:50 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Gem pisze:

O wypisaniu jej ze szpitala lekarz nie chciał słyszeć. Dostaje zastrzyki (raczej bolesne, w brzuch), leki przeciwbólowe, miała pobraną krew do badań, a we wtorek ma mieć konsultacje u lekarzy innych specjalności. Dziś chodziła zdecydowanie lepiej niż wczoraj, ale to zapewne efekt środków przeciwbólowych.

Gem nie tylko ty

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 21, 2010 3:56 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Jak sa kotki zaszczepione nadal to moge prygarnac
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Wto gru 21, 2010 6:04 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

moj misiak jest niechetny do mie, tylko do jedzenia prychodzi
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Wto gru 21, 2010 8:58 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Gem pisze:

jeżeli to te przeciwzakrzepowe to na szczęście nie, samemu można sobie je zrobić. Teraz wystarczy mieć nogę w gipsie już to ładują ale ponoć są skuteczne.

A co z ta koteczką, która miała iść do szczepienia a potem do nas?

Tweety

Post » Wto gru 21, 2010 9:20 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Dzisiaj (albo jutro) po południu podrzucam swoją tymczaskę Orkę do rodziców. Mam nadzieję, że mama szybko nie zmieni zdania, bo kotka robi się coraz bardziej śmiała i zaczyna brykać nad ranem, a warunkiem było, żeby kot był spokojny... W związku z tym zwolniło mi się miejsce na DT i, jak mówiłam wcześniej Ilonce, mogę wziąć max 2 koty. Nie będę ukrywać, że wolałabym kociaki, a nie dorosłe koty. :oops: Niestety moja rezydentka jest dzikusem i, o ile do małych kociaków się w miarę szybko przyzwyczaja (ok. tygodnia), to z dorosłymi jest problem (na Orkę już miesiąc fuczy i warczy i nie zapowiada się na zmianę :roll: ).

Karmę dla kociaków mam (RC Kitten), jako miejsce do izolacji mogę zaproponować niestety tylko łazienkę - za to niesamowicie cieplutką 8) Moje koty tam większość poprzedniej zimy spędziły i to wcale nie zmuszane :wink:

Troszkę tylko boję się, czy dam ewentualnie radę oswoić chłopaków - pracuję i przez większość dnia po prostu mnie nie ma, a poza tym nie mam doświadczenia...

Ilonko, wracaj do zdrowia :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto gru 21, 2010 13:42 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

a co się stało z psami? Jakoś strasznie mi leżą na sercu, ale nie mogę teraz pomóc.

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Wto gru 21, 2010 17:07 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Asia K pisze:a co się stało z psami? Jakoś strasznie mi leżą na sercu, ale nie mogę teraz pomóc.

są w hotelu, gdzieś koło Mielca Ilona je wrzuciła, dostałam dzisiaj odgórny prikaz o znalezienie dla nich innego tymczasu, który nie będzie tyle kosztował, bo "Kielce" są już dawno bez kasy a nas zaraz pozwą do sądu o nie zapłacone faktury za hotelowanie:(

Tweety

Post » Wto gru 21, 2010 17:16 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Kurczę... może chociaż tego psa w typie belga powierzyć jakiejś fundacji zajmującej się tą rasą?
Czy psy są na dogomanii?
Gdybym mogla, to wzięłabym jednego na dt, ale niestety w obecnym wynajmowanym mieszkaniu to niemożliwe :( Może więc jakoś pomogę z ogłoszeniami?

Asia K

Post » Wto gru 21, 2010 17:18 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Asiu jesteś na FB tam tez są te psiaki w wydarzeniu kociaków

CatAngel

Post » Wto gru 21, 2010 17:25 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Ja nigdy nie używałam tej strony i w ogóle nie mam pojęcia o co tam chodzi :)

Asia K

Post » Wto gru 21, 2010 17:35 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 11 kotów i 2 psy

Ale jak coś podaję ci linki możesz wziąść udział i udostępnić psiaki i koty :) z tego wątku :)

CatAngel

Post » Wto gru 21, 2010 17:40 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Asia K pisze:Kurczę... może chociaż tego psa w typie belga powierzyć jakiejś fundacji zajmującej się tą rasą?
Czy psy są na dogomanii?
Gdybym mogla, to wzięłabym jednego na dt, ale niestety w obecnym wynajmowanym mieszkaniu to niemożliwe :( Może więc jakoś pomogę z ogłoszeniami?

załatwiłam im tańsze miejsce (ale też nie darmowe), bo pond 900 zł miesiąc w miesiąc to po prostu trzeba mieć, a nam te psy teraz spadły z nieba, niestety, nikt na nie nie czeka z otwartymi ramionami i fionka powinna sobie je teraz wsadzić pod szpitalne łóżko ale leżącego się nie kopie :wink:
Pojedziemy po nie po Nowym Roku ale proszę o pomoc w ogłaszaniu albo może ktoś w ogóle może gdzieś chociaż jednego umieścić tylko za koszt karmy?
Przecież nie wsadzę ich na kociarnię :twisted:

Tweety

Post » Wto gru 21, 2010 17:51 Re: Pilnie potrzebne DT lub DS 8 kotów i 2 psy

Zarejestrowałam się na FB- z wielkim bólem, bo ja z tych, co zdecydowanie chronią swoją prywatność, ale dla zwierzaków.. :wink:

Asia K

[poprzednia][następna]