kotkodoroty, ja dzis dostalam paczke z poczty polskiej... moja Pippi (tzn nie moja ino fundacyjna) ma wirtualna mamusie, bardzo mila studentke z Lodzi - i przyslala dla Pippi paczuszke z przysmakami na swieta

W paczuszce kabanosiki, dwie puszeczki gourmeta, dla psa gryzak a dla nas piekny piernik w ksztalcie choinki

jakie to mile!
jutro przyjezdza do nas dostawa wegla bladym switem przed chwila skonczylismy porzadkowac "kotlownie", troche to trwalo... trzymajcie kciuki zeby poszlo szybko i zebym zdazyla do pracy dojechac.
dzis bylismy na koncercie mojej siostry - studiuje (oprocz kulturoznawstwa) w szkole spiew jazzowy. pieknie spiewala "Szara Kolede", wygladala bardzo kobieco i tak na luzie. no powiem Wam Siostry drogie, ze jak nabrala powietrza w pluca, to power poszedl ze hej

Suuuper, ona potrafi glosem malowac pejzaze choc jeszcze sie musi troche rozkrecic - bedzie z niej Ktos
bylismy na tym wystepie z taka nasza kochana ciocia, przyjaciolka mamy, bylo bardzo fajnie, rozmawialysmy o starych meblach z dusza i nie tylko

a potem przespacerowalismy sie z TZem po okolicach Rynku. wszystkie ulice przepieknie oswietlone, kazda w inny desen, na Rynku tez dekoracje swietlne, kramy swiateczne i choinki... tylko denerwuja te durne reklamy pseudoswiateczne w radio

jak jeszcze raz uslysze kretyna udajacego Mikolaja zachecajacego do wziecia pozyczki to zaczne gryzc.
poniewaz Glus usiadl mi tylkiem na laptopie uznaje ze pora isc spac. jutro pracowity dzien: po pracy jade z praniem do kolezanki (wysuszy nam duze pranie w suszarni), przed praca akcja wegiel, potem szybki prysznic, po praniu pedem do tesco bo musze kupic jeszcze pare rzeczy na swieta i... do sprzatania kuchni. TZ ma odmrozic lodowke i zajac sie szafka, ja zostawiam sobie okno i dokonczenie szafek ktore zaczelam tydzien temu. No i trzeba zaczac pomalu gotowac... Wyjac wszystkie ozdoby i zaczac pomalu dekorowac mieszkanie. Choinka juz wyjeta, stoi na stoliku w pokoju obok na razie koty srednio zainteresowane - ale ale, jak znam zycie bombki beda ciekawsze niz lyse drzewko...
dobranoc wszystkim Wam!!
tadam tadam tadam