Ancymon to już 4 lata!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 22:16 Re: Ancymon i wszystko jasne

Koniecznie drugi kot :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie gru 19, 2010 23:02 Re: Ancymon i wszystko jasne

gosiaa pisze:Koniecznie drugi kot :mrgreen:

Esh żeby TŻ tak to rozumiał. Ale niestety na razie jesteśmy oboje na nie... zresztą Ancymonek wydaje się, że też jest na nie. Ja za to czasami jestem na nie dla Ancymonka.

Piątek rano, TŻ odwozi mnie do pracy, straszny stwór zamknięty w zielonym pudle gada, strasznie gada, w zasadzie to można powiedzieć, że ryczy. No cóż droga w porannych, zaśnieżonych korkach jest ciężka ale TŻ się przyzwyczaił, żeby złamać jego stoicyzm dostał w pakiecie Ptyśka. Cholernik wytrzymał :evil: mało narzekał wrrrr Nysiek narzekał cały dzień. Łaził po domu i narzekał, właził na TŻta narzekał. Przyjechałam, nie właził na mnie ale już nie narzekał. Za to w nocy.... w nocy Ancymon podjął akcję "ucieknę albo ich obudzę". Obudził :evil: Jeśli ktoś przez godzinę albo koło tego skacze na drzwi wyjściowe i zahacza się o klucze, klamkę, upada, skacze, zahacza się, uderza.... to obudzi. W końcu nie wytrzymałam wstałam, później wstał TŻ... to był nasz błąd bo Ancy jak byliśmy wstanięci nie skakał, regenerował siły. Ja w końcu ponownie nie wytrzymałam i zamknęłam drzwi od pokoju podejmując postanowienie, że nie reaguję. Nysiek podjął postanowienie, że dostanie się do pokoju. Ja spałam, Ptysiek skakał, TŻ nie podejmował akcji. To znaczy powiedział "ciiii" Nysiek skakał, ja płaczliwym głosem poprosiłam TŻta, żeby mnie nie budził :roll: Nie dostałam jeszcze eksmisji, Nysiek poniedziałek spędzi u TŻta :lol:

Ogólnie Nysiek uwielbia TŻta, włazi na niego, mruczy, myje się non stop. A w sobotę mieliśmy gościa, przyjaciela TŻta. Przed jego przyjściem denerwowałam się, że pewnie jest uczulony, że taki marny koci burek to nie, że będzie obrzydzenie na kocie jedzenie (przyjaciel TŻta jest super więc się nie uprzedzajcie, po prostu jest bardzo, bardzo hmmm no zadbanym (nie takim) starym kawalerem). Nysiek tuż przed wizytą spał w szafie więc miałam jeszcze nadzieję, że będzie spał i nie wyjdzie. Dzwonek do drzwi, odważniacha spogląda na nie przerażony, chowa się w pokoju, wychodzi, chowa się, wychodzi i obserwuje co się bedzie dziać. Gość wchodzi, Nysiek patrzy, Gość patrzy na Nyśka. Chwila niepewności, Nysiek ucieka, Gość się śmieje i idzie usiąść na fotelu. Nysiek wychodzi i obserwuje. Bardzo niegrzecznie obserwuje, prawdę mówiąc to się wgapia. W końcu włazi na Gościa i zaczyna mruczeć :roll: teraz Gość zszokowany ale zadowolony. Podpytuje o koty, że jak to, że fajny, że kota to by chciał mieć. Pod koniec mówi, że jak kota to tylko takiego jak Ptyś :roll:

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Nie gru 19, 2010 23:49 Re: Ancymon i wszystko jasne

Malati pisze: Pod koniec mówi, że jak kota to tylko takiego jak Ptyś :roll:

Chyba nieświadomie to powiedział :roll: :wink:

Kotylion Viva

Od: Pt maja 21, 2010 11:45

Post » Nie gru 19, 2010 23:59 Re: Ancymon i wszystko jasne

Kotylion Viva pisze:Chyba nieświadomie to powiedział :roll: :wink:

ups, nie przelogowałam się :oops:

gosiaa

Post » Pon gru 20, 2010 7:08 Re: Ancymon i wszystko jasne

Uwielbiam twoje wpisy Malati :ryk: :ryk: :ryk:

A jak tam psice?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon gru 20, 2010 9:38 Re: Ancymon i wszystko jasne

Zdecydowanie nieświadomie :twisted:

ale nie wyprowadzałam Go z błędu.

Marcia psice no cóż są w pakiecie to znaczy pakiet jest 4 osobowy :roll: Szczotka jest małym psim ADHD z ogromną ilością szczęścia w sobie. No i bardzo mało już kuleje, to znaczy tej jednej tylnej łapki prawie nie używa ale kuleje bardzo mało. Pampie jakieś drobne problemy nerkowe wyszły, Gloria dalej kocha jedzenie, Mała Di nam smutnieje, bo Szczotka chyba władze chce przejąć. Teraz mniej wyjeżdżają a tak to całe weekendy spędzają na wsi. Wesoło jest ;)

Ja dzisiaj znowu się nie wyspałam. Ancymon uprawiał znowu sport nocny :evil:

Malati

Post » Pon gru 20, 2010 12:01 Re: Ancymon i wszystko jasne

Malati pisze:Ja dzisiaj znowu się nie wyspałam. Ancymon uprawiał znowu sport nocny :evil:

doślę Ci Lorka i Franka, skoro i tak nie śpicie w nocy... 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 20, 2010 12:43 Re: Ancymon i wszystko jasne

A w ogóle jak nie śpicie w nocy, to możecie się zająć jakimś ciekawym zajęciem 8)

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro gru 22, 2010 23:00 Re: Ancymon i wszystko jasne

;P

Ancymon zamieszkał (chwilowo!!!) u mojego TŻta :evil: Ja chcę zwrotu tego Nysia Ptysia, chociaż umieram ze śmiechu ze wspólnych chłopaków potyczek. Uwielbiam relacje z ich zachowań i wcale mi nie żal TŻta :twisted:

Wczoraj jak nocowałam u TŻta to przed snem zobaczyłam wymyślną konstrukcję na drzwi, żeby Ptysiek nie skakał na nie :ryk: całkiem to nieźle zostało obmyślone. Klucz z drzwi wyjęty, do drzwi, tuż koło klamki przystawiony wysoki stołek, na stołek położone odwrócone do góry nogami Crocsy, żeby nie dało się wskoczyć. No cóż tej nocy Nysiek wybrał spanie z nami :twisted: obudził się razem z budzikiem.
Poza tym czy wy wiecie jakie to trudne zadanie kupienie karmy... a zaraz wymuszę podanie pasty zakwaszającej, witaminę C mu odpuszczę. I jeszcze pochwalę TŻta bo dzielnie biega ze zmiotką i zmiata po Nyśku rozsypany żwirek, no i jest pełna kontrola inwentarza w stylu "no Nysiek to dzisiaj nie zrobił kupy" :ryk:
Poza tym są czy może były zajęcia kondycyjne przed snem. Chociaż ja myślę, że Anc potraktował je jako zaprawę i świetnie biegał po nocy (jak mnie nie było).

Malati

Post » Czw gru 23, 2010 1:11 Re: Ancymon i wszystko jasne

TŻ podał Nyśkowi i tabletkę i pastę!

Jak Go poinformowałam, że będzie musiał to zrobić (w niedzielę miał lekcję poglądową tzn. zawołałam Go i na Jego oczach podałam Nysiowi to i tamto tylko ja to jestem raczej mistrzem i zajęło to kilka bezproblemowych sekund) to się tylko spytał czy kolejność ma znaczenie 8O no i podał. Chociaż bez walki się nie obyło, Nysiek pluł i takie tam drobne atrakcje. Dumna z nich obu jestem to piszę.

A z Nyśka to dumna jestem podwójna. Koleżanka powiedziała, że ten mój Wyliniały Gałgan to zdecydowanie piękny (rozumiecie PIĘKNY) bardzo męski kocur czy raczej kocurowaty kocur i to zdecydowanie jeden z, jeśli nie naj kot jakiego poznała 8O

:ryk:

Jakoś nikt takiego przystojniaka przyjemniaka nie chciał.

No ale to mój Wyliniały Gałgan i pewka, że najpiękniejszy. W końcu wybrałam Go bo ten i żaden inny to musiał być ten, a nie żaden inny :twisted:

Aaa a czy ja opisywałam magiczny sposób jak sprawić, żeby w nocy Nyś Ptyś nie skakał na drzwi? Bardzo prosto. Należy Go zwabić na łóżko, na przykład "no chodź kochanie" (ważne tylko żeby wymówić to miłym głosem) jak się zwabi (nie jest to trudne) to się Go obejmuje i przytula, a On sobie leży przytulony. Jest tylko jedno ale i jedno ostrzeżenie. To ale to nie jest niestety angielskie piwo ale ale jest takie, że nie można zasnąć, bo jak się zaśnie to sobie pójdzie i najpewniej będzie skakać. Drugie jest takie, że należy zachować środki bezpieczeństwa, bo jak jest zbyt blisko, albo nie daj losie, zacznie się Go gładzić to On zacznie mruczeć i jak się da lizać, a w takim wypadku to już lepiej jak skacze na drzwi.

Malati

Post » Pt gru 24, 2010 11:48 Re: Ancymon i wszystko jasne

Spokojnych i cieplutkich Świąt! :s1:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 24, 2010 13:07 Re: Ancymon i wszystko jasne

Zdrowych, Spokojnych Świąt :rudolf: :s5: :rudolf:

gosiaa

Post » Pon gru 27, 2010 20:30 Re: Ancymon i wszystko jasne

Dziękujemy za życzenia. Ja oczywiście też życzyłam wszystkiego najlepszego forumowiczom i pociechom ale.... :roll: no jakby to powiedzieć. Wiecie mam nowe mieszkanie w którym jeszcze nie było choinki. Ja MUSIAŁAM mieć choinkę. Wymyśliłam performance "kupmy i ubierzmy choinkę".... :roll: nie będę pisać jak to wyglądało... ubraliśmy, jest najpiękniejsza w okolicy. Ubraliśmy o pierwszej w nocy po Wigilii. Ale co tam warto było.

Nysiek świątecznie bez szaleństw. Święta mogą być, może też ich nie być. Brak zainteresowanie, również choinka nie jest dość ciekawa. Wygląda mniej więc to tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malati

Post » Pt gru 31, 2010 12:27 Re: Ancymon i wszystko jasne

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Obrazek

gosiaa

Post » Sob lut 05, 2011 20:44 Re: Ancymon i wszystko jasne

Ancymon jest najbiedniejszym mężczyzną na świecie...

życie kopie nas niemiłosiernie i ostatni tydzień wychodziłam z domu o 7 wracałam o 22 ;/ a do tego smarkałam i płakałam. Może dzięki temu doceni mnie :twisted: to znaczy ogólnie Ptysiek jest śmieszny, chyba że akurat nie ma humoru i bije wszystkich, którzy się do Niego zbliżą nawet swojego ukochanego mojego TŻta. Ale to przez to samotne siedzenie.

I trochę zmieniłam rozplanowanie poranka. Mam straszne problemy, żeby wstać jak budzik zadzwoni... więc trochę czasu mija zanim uda mi się to zrobić. Nysiek w tym czasie na każdy dźwięk budzika podchodzi do mnie i zagląda czy na pewno jeszcze nie wstaję. Niestety polowania na stopy nie udało się go oduczyć więc przerażeni nocnym stworem z TŻtem grzecznie chowamy stopy żeby nawet paluszek nie wystawał. Jak coś wystaje Nysiek potrafi łapy wstawiać pod kołdrę i łapać.

Malati

[poprzednia][następna]