Lolek i reszta w domach, Czosnek szuka. Maluchy.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 20:16 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Lucky, ogłoszenia Krufci i Czosnka na allegro ciągle są aktualne, jeszcze Gumtree Katowice, szerlok i OLX.
Gdyby te maluchy potrzebowały - daj znać.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro gru 15, 2010 20:19 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Ok. Wielkie dzięki. :) Maluchy na pewno za chwilę będą potrzebowały ogłoszeń, bo są zdrowe i już właściwie całkiem oswojone, więc chyba nie ma na co czekać.
Dostały imiona Bąbelek i Trufelek :mrgreen:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Śro gru 15, 2010 20:37 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Zdjęcie bardzo sympatyczne, tylko jeszcze coś musiałabym o nich wiedzieć. Chyba że sama napiszesz tekst ogłoszenia - te poprzednie bardzo ładne.
Obrazek

majka2222

Post » Czw gru 16, 2010 8:54 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Bąbelek i Trufelek są boskie :D
Powinny szybko znaleźć domki.

Ja, jak zawsze, z przyjemnością zrobię im ogłoszenie na stronie.
Napisz tylko parę słów o nich.
Może uda Ci się dodać zdjęcia.

A za zdrowie Krufki i Czosnka :ok: :ok:

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw gru 16, 2010 19:28 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Dziewczyny, jeśli jeszcze nie głosowałyście w ankicie KrakVetu, bardzo proszę o wsparcie Andzeliki i kotów z Radomska. Jeszcze dzisiaj można głosować. Wejście przez pierwszy baner w moim podpisie. Radomsko juz piąty raz startuje w głosowaniu, może teraz się uda.
Obrazek

majka2222

Post » Czw gru 16, 2010 20:05 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Ja już głosowałam.

W weekend coś skrobnę o burasach.

Lucky13

Post » Nie gru 19, 2010 22:47 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Bąbel ma zepsuty ogon. Prawdopodobnie łapnął go za niego pies i zdarł skórę z końcówki. Na początku był to gruby strup, z krwią i błotem. Wet kazał mu to odmaczać. Po odmoczeniu okazało się, że z ogona wystaje kawałek kości. Jutro idę z nim do weta i zobaczymy, co z tym zrobimy. Chyba będzie mu trzeba ten kawałek apmutować. :(

Oba kucurki są bardzo puchate i dobrze zbudowane, wyglądają jak czołgi lub pancerniki :wink: Bąbelek jest mniejszy, ale potrafi walczyć o swoje. Przy misce warczy i syczy, ostatnio użarł mnie w palec, jak chciałam zabrać mu trochę jedzenia i dać Truflowi do osobnej miski. :twisted: Szczególnie lubi gotowanego kuraka :kotek:
Na początku kociaki udawały dziki, ale teraz po dzikości nie ma śladu, chłopaki śpią w łóżku i ludź im nie straszny. Wiedzą też, jak odpala się traktorki. :kotek:

Mam sporo nowych zdjęć. Jutro wstawię. :)

Pozdrawiamy :kotek:

edit: literówka.

Lucky13

Post » Pon gru 20, 2010 8:15 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Ogonek się naprawi.
Dobrze, że mają apetyt.
Czekam na zdjęcia.

violavi

Post » Pon gru 20, 2010 14:27 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Okazało się, że to nie kość, tylko jakaś rogowata narośl. Wetka to ucięła. I tyle.
A ja już sobie nie wiadomo co wyobrażałam. :roll:

Lucky13

Post » Pon gru 20, 2010 18:11 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Strach ma wielkie oczy.
Dobrze, że tak się skończyło.

violavi

Post » Pon gru 20, 2010 18:45 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Czosnul:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Mrówka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pancerniki :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bąbel i Trufel to śliczni, ok. 6 tyg. bracia.
Są dziećmi osiedlowej kotki, zostali zabrani z parkingu przed blokiem. Teraz to zdrowe, śliczne kotki, które zupełnie nie boją się ludzi. Są grubiutkie i puchate, wyglądają jak czołgi lub pancerniki. :)
Śpią w łóżku i lubią przebywać zarówno w towarzystwie człowieka jak i innych kotów.
Bardzo się lubią i ślicznie razem bawią, więc fajnie by było, gdyby ktoś adoptował ich razem, ale nie jest to warunek adopcji. Kotki są zdrowe i odrobaczone. Szukają dobrych, odpowiedzialnych właścicieli.

Kontakt w sprawie adopcji:

tel. 698084326
e-mail: kasija67@op.pl

Weny nie mam. :roll:

Lucky13

Post » Pon gru 20, 2010 20:44 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Jakie piękności, już wrzucam na allegro.
Obrazek

majka2222

Post » Pon gru 20, 2010 21:17 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

http://allegro.pl/dwa-okragle-terkocace ... 34780.html
Czy Gumtree wolisz Wrocław czy Katowice.
Obrazek

majka2222

Post » Wto gru 21, 2010 8:06 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Ale one są fajne, takie dzidziusie puchate.
Mogę dać na stronkę?

violavi

Post » Sob sty 01, 2011 13:26 Re: Lolek vel Diablo ma dom, Czosnek i Krufcia szukają

Kurcze, nie zauważyłam Waszych postów :oops:

Bąbel i Trufel mają już domy. :D W czwartek zawiozłam je do Gliwic. Zamieszkały u dwóch Pań-koleżanek, które razem zajmują się sześcioma bezdomnymi kotami.
Jedna z nich ma już jednego kota, 7-mio letniego pingwinka. Kocurek bardzo zadbany, waży 7 kg. :) Ma zabezpieczony balkon. :D Druga Pani miała psa, niestety odszedł za TM i teraz postanowiła wziąć kota. Umowa oczywiście podpisana, mam też obiecane wieści i zdjęcia. :D
Moim zdaniem kocurki świetnie trafiły. :kotek:
Panie dzwoniły z allegro. :D

Ale żeby nie było tak miło, to znowu mam nowego kota. Siostrę Bąbla i Trufla. Ich matka wyprowadziła przedwczoraj jeszcze dwa kociaki, jednego wzięła karmicielka, a drugiego ja.
Kotka jest bura, jak wszystkie kociaki w tym miocie. Do tej pory kocica wyprowadziła ich 6. (dwa u karmicielki, trzy u nas i jeden [*]). Mam nadzieję, że nie ma ich więcej.

Lucky13

[poprzednia][następna]