Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 15:20 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Śpij malutka, teraz już Cię nic boli [']
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt gru 17, 2010 15:29 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Żeby to szlag.

Inga, .... :|
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt gru 17, 2010 16:57 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Inga, rzeczywiście masz koszmarny rok :(
Jak frustruje, gdy nie możemy pomóc :( Biedna kicia :( :( :(

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt gru 17, 2010 17:09 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

:cry: bardzo mi przykro Inguś :(. Przytulam. To jakiś wypadek komunikacyjny? Krew, zobolałe ciałko?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt gru 17, 2010 23:23 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Co za rok :? :? :? ...
Inga, trzymaj się. Jeszcze tylko dwa tygodnie tego roku i będzie następny, oby lepszy...

Biedna Ruda [']['][']
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob gru 18, 2010 9:45 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Bardzo mi przykro, że jednak się nie udało :(

Ruda (*)...........
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob gru 18, 2010 9:57 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

:cry:

Inga, przytulam...

[']
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob gru 18, 2010 10:11 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Ojej...['] :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob gru 18, 2010 18:24 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Ruda ['] :(
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Sob gru 18, 2010 19:42 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

rybcie pisze:To jakiś wypadek komunikacyjny? Krew, zobolałe ciałko?

nie wiem :( nikt nie wie... Ania Zmienniczka przychyla się do urazu mechanicznego, CoolCaty zaraz po przywiezieniu kotki mówiła raczej o nerkach - mocznica też "daje" ból całego ciała i zżera dziąsła... Zmienniczka mówiła, że kiedy malutka już usnęła, zwiotczała i można ją było spokojnie omacać - wyczuła, że nerki nie były takie jak powinny... Z drugiej strony - krew na buzi... I dobrze mi się wydawało, że dolne przednie ząbki były jakby powyłamywane... Nie wiem. Te koty nie opuszczają trzech podwórek w ciągu - z jednej strony nasze, w środku Pani Teresa, z drugiej strony - wnuk Pani Teresy. Albo przełażą przez płoty, albo przemieszczają się zaraz przy ogrodzeniach. U nas nie ma asfaltu, na "ulicy" jedno wielkie lodowisko pokryte śniegiem, nikt nie jeździ szybciej niż 30 na godzinę, a Ruda, podobnie jak Miriam, dobrze wiedziała, że przed zbliżającym się autem trzeba uciekać. Widziałam to nie raz przecież... Dochodzi jeszcze podejrzenie otrucia :( chociaż kto teraz, zimą, trułby koty... Młodszy wnuczek Pani Teresy sam powiedział, że teraz to wszyscy w domu dupy grzeją, a nie próbują truć zwierzęta. Myszy i szczury, na które wykłada się trutki - przecież też ich teraz nie ma. Poza tym cała okolica jest kociolubna. Zanim się wprowadziliśmy, przyjechaliśmy oglądać domek, to nas sąsiad na ulicy zapytał, czy mamy kota, bo bez kota, to życia tu nie ma - myszy po kuchni biegają. I wszyscy przynajmniej jednego futrzanego myszołowa mają.

Nie chciałabym, żeby kolejnemu okolicznemu kotu coś się stało, ale jeśli coś się wydarzy - będę miała prawie pewność, że pojawił się jakiś sadysta-truciciel... I będę się czaić. I wyczaję. I podam do sądu sukinkota!

Wczoraj miałam firmową wigilię, czyli doroczny ochlaj. Misiek po mnie przyjechał, zerwałam się w miarę wcześnie, potem pojechaliśmy jeszcze do nocnego tesco po zakupy. Oczywiście, przecież nie może być normalnie - na naszej "ulicy" zauważyłam psa. Niewielki, w obroży - nie dam głowy, czy nie była metalowa :( Półtorej godziny spędziłam na mrozie, próbując go zwabić kiełbasą. Nie udało mi się :( Zostawiliśmy otwartą letnią kuchnię, postawiliśmy karton ze szmatą - zawsze cieplej niż na minus piętnastostopniowym mrozie... Ale jak Misiek wyszedł pół godziny później, zjedzone z michy było, ale psa ani widu :( tyle dobrego, że zjadł trochę tej kiełbasy i kocich chrupków polanych oliwą.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob gru 18, 2010 19:58 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Jak zjadł, to może wróci tam, gdzie coś przekąsił...

Co do Rudej... Hipolit, gdy umierał, miał też mordkę całą we krwi - nieoczekiwanie zaczął wymiotować krwią z żołądka. Wet mówił mi, że nadżerki przy mocznicy powstają nie tylko przy dziąsłach, choć tam są najbardziej widoczne i najszybsze, gdy są wcześniej jakieś problemy zębowe, ale też w przełyku i mogą być w żołądku... wszędzie tam, gdzie śluzówka...
Ale te ząbki...

Siean

Post » Sob gru 18, 2010 19:59 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

życzę, by było lepiej, weselej...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob gru 18, 2010 20:10 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Siean pisze:Jak zjadł, to może wróci tam, gdzie coś przekąsił...

Co do Rudej... Hipolit, gdy umierał, miał też mordkę całą we krwi - nieoczekiwanie zaczął wymiotować krwią z żołądka. Wet mówił mi, że nadżerki przy mocznicy powstają nie tylko przy dziąsłach, choć tam są najbardziej widoczne i najszybsze, gdy są wcześniej jakieś problemy zębowe, ale też w przełyku i mogą być w żołądku... wszędzie tam, gdzie śluzówka...
Ale te ząbki...

Siean, ale ona była u nas kilka, nie wiem, dwa, może cztery trzy dni wcześniej, i awanturowała się o śniadanie :( nauczyły się te pół-dziki że u nas chrupki dwa razy dziennie są wystawiane. Czy ta mocznica mogła wystąpić aż tak szybko? bez dodatkowych bodźców, typu trucizna?

Tyle niewiadomych...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie gru 19, 2010 2:15 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Jak przeczytałam, że krew na pysiu i obolałe ciałko, pierwsze co mi przyszło do głowy to władowanie się pod samochód. Inga, kot mojej ciotki przeżył wypadek samochodowy. Przez następnych kilka lat zanim przeszedł na druga stronę ulicy dokładnie się rozglądał i patrzył czy nic nie jedzie. Zginą pod kołami samochodu..... Za zwierzętami nie trafisz, nie można zakładać, że poruszają się tutaj, a tam nie chodzą. Bo pewnego dnia potrafią nagle to zmienić.....
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie gru 19, 2010 20:27 Re: Klemens['] Miriam['] Georg. Teraz Ruda ['] :(((

Georg-inia pisze:Siean, ale ona była u nas kilka, nie wiem, dwa, może cztery trzy dni wcześniej, i awanturowała się o śniadanie :( nauczyły się te pół-dziki że u nas chrupki dwa razy dziennie są wystawiane. Czy ta mocznica mogła wystąpić aż tak szybko? bez dodatkowych bodźców, typu trucizna?

Nie wiem... Mogę ją porównywać tylko z Hipolitem, bo on też, mimo tego ponad roku spędzonego u nas, był z nawyków kotem wolnożyjącym... I jednak u niego był wcześniej spadek apetytu :(
Za dużo niewiadomych, rzeczywiście... :(

Siean

[poprzednia][następna]