Rzeczywiście, przez kilka dni warto ograniczyć kotce aktywność, zwłaszcza wskakiwanie na meble. Ale łatwe to nie jest Proszę dać Mieci pysznego przysmaka, rekonwalescentce się należy
Miecia jest bardzo ruchliwa i ma ochotę na zabawę. Czuje się dobrze. Ale niestety będzie musiała zostać sama w domu na parę godzin bo wyskoczyło nam coś niespodziewanego. Na ten czas zamkniemy ją w transporterku. I znowu stres, żeby wszystko było dobrze i żeby nic sobie nie zrobiła. Jak ją obserwowaliśmy to raczej nie interesuje się swoją rana. A przez noc była też w transporterku bo niestety nie mamy pomieszczenia w którym nie ma na co wskoczyć. I nic z raną nie zrobiła a już wczoraj chodziła i była aktywna.
Trzymajcie kciuki za mojego kociaczka by szybko wyzdrowiała.
Miecia już 3 dzień po sterylizacji. Nie zauważyliśmy by lizała sobie ranę. Chyba ta rana się goi. Póki co ograniczamy jej ruch do maksimum. Nie mamy pomieszczenia w którym nie będzie skakać na nic poza przedpokojem. Kicia ma nastrój zabawowy i jest zła, że nie może na nic wskoczyć i poluje już na wszystko co na jej drodze spotka. Można dać jej myszkę by się pobawiła ? I można ją już wpuścić do normalnego pokoju gdzie może skakać ? Męczy się ona strasznie przez to ograniczanie ruchu, tak to noc i czas kiedy nie ma nas w domu spędza w transporterku by nie skakała...
Myszkę możecie jej dać!-a jak ja wypuszczacie na pokoje to pilnujcie po prostu,by nie wskakiwała za wysoko-na kanapę może-to nie jest niebezpieczna wysokość.
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz "Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"
No, myszka, piłka, czy nawet zabawa z wędką są juz całkowicie bezpieczne Za kilka dni już nie trzeba jej będzie wcale ograniczać. Cieszę się, ze Miecia dobrze się czuje, pozdrawiam