Do zamknięcia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 15:19 Re: Bury przytulak potrzebny DS śląsk Foty

Podrzucę przytulaka

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro lis 10, 2010 11:59 Re: Bury przytulak potrzebny DS śląsk Foty

Kocio szuka pilnie domku

dorobella

Post » Śro lis 10, 2010 19:56 Re: Bury przytulak potrzebny DS śląsk Foty

Olaf szuka nadal

dorobella

Post » Wto lis 16, 2010 19:20 Re: Bury przytulak potrzebny DS śląsk Foty

Szuka dalej :!:

dorobella

Post » Nie lis 28, 2010 20:34 Re: Bury przytulak potrzebny DS śląsk Foty

Burasia, która miała kociaki w dziurze...już ich nie ma. Podobno ktoś je zabrał. Kocica na ostatnich nogach. Lada dzień będzie rodzić. Zaniosłam jej jedzenie dzisiaj. Razem z OląLolą próbowałyśmy ją złapać. Kotka podchodzi tylko do karmicielki, która nie zamierza współpracować. Podobno ma ją wziąć dzisiaj. Ja to słyszę od ponad roku. Powiedziała, że mam się nie wtrącać, że ona rozmawiała z wetem z Pomorskiej i kotka się nie nadaje do sterylizacji, ze musi urodzić i dopiero potem sterylizacja i uśpienie ślepego miotu....a może jednego kotka weźmie taka pani , itd. Generalnie mam się od niej i kota odwalić....
Jedzenie w miskach pozamarzane, mleko zamarznięte :(
Wczoraj ok. 17 zaniosłam ciepłe jedzenie, bo tam się dożywia taki czarny, bezdomny kocur. Nie podchodzi, niestety do człowieka.

dorobella

Post » Pon lis 29, 2010 16:54 Re: Olaf miziak szuka DS Bura ciężarówka na mrozie

Witam, dzwoniła do mnie dorobella, kotka jak można było przypuszczać, nie została zabrana..... wchodzi do dziury, tam zapewne urodzi... ja nie mam pomysłu jak tego kota złapać.... na klatke łapke którą ja osobiście nie dysponuje, kotka nie da się złapać, nie podchodzi do człowieka.... nie wiem, po prostu nie wiem jak jej pomóc....

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon lis 29, 2010 17:59 Re: Olaf miziak szuka DS Bura ciężarówka na mrozie

Wyszłam z domu przed 14 i prawie cały czas byłam na dworze, po 16 zdążyłam przebrać mokrą kurtkę, spodnie mokrych i butów już nie.... i popędziłam zanieść na działkę sikorką słoninę z ziarnem (bo poprzednią ktoś najzwyczajniej w świecie ukradł) i sprawdzić co z kotami. Wróciłam jakieś 15 minut temu zmarznięta i mokra....

Miski zasypane, jakieś ślady na śniegu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widziałam kotkę zjadła część jedzenia, ale...przy próbie podejścia schowała się do dziury. Być może urodziła. Przy słabym świetle latarni nie było dużo widać...chociaż mam wrażenie, że była chudsza.

Ja też nie mam pojęcia jak jej pomóc. Kocura spotkałam jak wracałam już do domu. Dokarmiać ich nie mam za bardzo jak.

Może ktoś ma jakiś pomysł.

dorobella

Post » Wto lis 30, 2010 10:35 Re: Bura urodzi na mrozie Olaf szuka DS

Kurde dorobella a może by ją złapać jak ona w tej dziurze będzie.... ja dziś będę na Ohio, to podejdę do Ciebie i do kotów.... jak kociaki zamarzną ( a zamarzną ) to na sedlin się ją złapie i do weta na ciachanie....

OlaLola

Post » Wto lis 30, 2010 11:29 Re: Bura urodzi na mrozie Olaf szuka DS

Podobno jiest jeszcze jedna kotka. Koleżanka się nie zna i nie wie czy gruba czy ciężarna. Prawdopodobnie moja znajoma wpuściła ją do bloku i ona siedziała w nocy na ogrzewanej klatce schodowej i w pudełku po margarynie było suche jedzenie. Jeśli to ta, o której myślę - to ona nie jest płochliwa.
Tamta z dziury....sedalin....... A jak wejdzie do dziury na sedalinie, to jej nie damy rady wyciągnąć. Ja to nie mam pojęcia jak ona tam wchodzi :roll:

Ta bura, widziałaś Ola, że ma biały krawacik. To ją widziałam wczoraj. Nie sądzę, żeby małe przeżyły w takich warunkach. Wiem od tej nieszczęsnej karmicielki, że ta bura kotka ma guzy na listwie mlecznej. Ale jak wspominałam wczoraj próby skłonienia ją do wyciachania kotki....spełzły na niczym.
Ola ja jadę do Gliwic i będę dopiero wieczorem.

Nie mam po prostu pomysłu, jak jej pomóc.

dorobella

Post » Wto lis 30, 2010 13:07 Re: Bura urodzi na mrozie Olaf szuka DS

Głową muru nie przebijemy. Poczekamy, aż się zrobi cieplej. Może uda się wtedy złapać do wyciachania... chociaż jednego.

dorobella

Post » Śro gru 01, 2010 15:38 Re: Bura urodzi na mrozie Olaf szuka DS

dorobella pisze:Podobno jiest jeszcze jedna kotka. Koleżanka się nie zna i nie wie czy gruba czy ciężarna. Prawdopodobnie moja znajoma wpuściła ją do bloku i ona siedziała w nocy na ogrzewanej klatce schodowej i w pudełku po margarynie było suche jedzenie. Jeśli to ta, o której myślę - to ona nie jest płochliwa.
Tamta z dziury....sedalin....... A jak wejdzie do dziury na sedalinie, to jej nie damy rady wyciągnąć. Ja to nie mam pojęcia jak ona tam wchodzi :roll:

Ta bura, widziałaś Ola, że ma biały krawacik. To ją widziałam wczoraj. Nie sądzę, żeby małe przeżyły w takich warunkach. Wiem od tej nieszczęsnej karmicielki, że ta bura kotka ma guzy na listwie mlecznej. Ale jak wspominałam wczoraj próby skłonienia ją do wyciachania kotki....spełzły na niczym.
Ola ja jadę do Gliwic i będę dopiero wieczorem.

Nie mam po prostu pomysłu, jak jej pomóc.

no ja widziałam jak ona tam wchodzi, wczołgiwuje się.... inaczej się tego nie da nazwać..... widziałam ją wczoraj ok 14, jadła, ale szedł ktoś z psem, wystraszyła się i weszła do dziury... brzucha nie przyuważyłam, niestety.....

OlaLola

Post » Śro gru 01, 2010 18:38 Re: Bura urodzi na mrozie Olaf szuka DS

Czarny kocur jest na pewno, bo go widziałam dzisiaj. Burej nie widziałam. Nie wiem czy jest nadal w ciąży. Śnieg z misek odgarnięty, karmicielka tam chodzi.

dorobella

Post » Sob gru 18, 2010 10:52 Re: Bura urodzi na mrozie Olaf szuka DS

Ktoś dalej dokarmia koty, moja koleżanka też. Była tam też OLaLola z koleżanką. Widywana jest szaro-bura kotka.... nie wiadomo czy tamta. Czarnego kocura nie widać od jakiegoś czasu.

Olaf dalej szuka :(

dorobella

Post » Sob lut 12, 2011 21:09 Re: Miziasty Olaf szuka DS

Olafa widać w reportażu, siedzi m.in. w koszyczku, chodzi po stole, podszedł do kamery

http://uwaga.onet.pl/43890,wideo,237572 ... ortaz.html

dorobella

Post » Pon cze 06, 2011 7:52 Re: Do zamknięcia

Ponieważ na moje emaile wysyłane do CK nie mam żadnej odpowiedzi, a linki aktywacyjne do ogłoszeń nie zostały zatwierdzane - zamykam temat. Nie wiem też czy były jakieś telefony z ogłoszeń. W czasie emisji programu Uwaga o CK, kot jeszcze nie był wrzucony na stronę CK, obecnie jest.
Ponieważ spotkałam się z zarzutem, że zapomniałam o kocie z chwilą, gdy zamknęły się za nim drzwiczki transporterka i w ogóle go w CK nie odwiedziłam.
Nie będę świadomie narażać na niebezpieczeństwo zarażenia swoich zwierzaków, tym bardziej, że mają problemy zdrowotne.

dorobella

[poprzednia]