luna87 pisze:Dziewczeta... mam mega prblem, moja kotka konczy 6 miesiecy teraz... w zeszkym tygodniu byla na sterylizacji. Problem w tym ze ona STRASZNIE rozrabia!!! Wchodzi z pazurami na telewizor LCD, wywala ziemie z kwaitow, greyzie wszystko i wszystkich , ja juz nie mam sily, jestem bliska wyrzucenia jej z domu albo oddania kmomus. Robi tyle szkod ze nie potrafie sobie z nia poradzic. Pryskanie woda malo co daje... nie wime jak mozna okielznac takiego kota?? Mialo jej przjesc po steryzlizacji a jest jeszcze GORZEJ!!! TRAGEDIA!!! Jest zima wiec przeczekam raczej do wiosny i jesli sie nei uspokoi to na mur beton wyleci... ehhhh a tak mi jej szkoda na sama mysl ze mam ja wyrzucic!! Niby taka rozerabiaka ale serce mam i ehhh boze to jest dachowiec a tak chcialam persa... one sa takie spokojnePomocy!!!
Acha i BLAGAM POWIEDZCIE JAKIEWN SA METODY NA TAKIE URWISY BO W ZADNYM WYPADKU NIE CHCE DOPUSCIC DO TEGO ZEBY KOT SIE NAS BAL!!! TEGO NIGDY BYM NIE CHCIALA!!
Planuejmy teraz z mezme dziecko i boje sie ze kot sie nie uspokoi do tego czasu albo bedzie agresywny wobec bobasa co wtedy? Wtedy niebedzie zmiluj sie i niestety trzeba bedzie sie jej pozbyc a tego nie chce!!!
Czy mogłabyś wytłumaczyć , czy kotka przed sterylizacją też była taka absorbująca?
Pytam dlatego bo moje obydwie kociaste, na co dzień w miarę spokojne

Nie znam przyczyn takiego zachowania, ale minęło dość szybko.
Może hormony szalały?
Ale skoro masz takie podejście" kotka skoczyła na telewizor to wynocha z domu" to lepiej oddaj ją do adopcji bo uwierz mi w życiu z kotem mogą zaistnieć dużo poważniejsze problemy niż błahe zwalenie z półki wartościowej figurki i co wtedy będzie?