Kosmaty i kociaste - Maciek (') rocznica :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 17:00 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

SecretFire pisze:To bedzie klotnia z sasiadami?

E tam... Raczej z ojcem. Ojciec jest przeciwny przetrzymywaniu u nas kota, który ma dom...
W sumie to ma rację...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto gru 14, 2010 19:26 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

No tak, tata niby rację ma ale...jak ten dom jest takim olewatorskim domem, że nie interesi się co kota robi nocą na mrozie to jak jej odmówić schronienia kiedy sama szuka u was ciepełka...I tak źle i tak niedobrze... :?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto gru 14, 2010 21:24 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

No...
Ale była akcja. Odniosłam rany :crying:
Dziś Zorka przez cały dzień krążyła wokół mojego domu. A wstrętny Bruno i zadziorna Saszka ją przeganiały :evil:
Jak wróciłam z pracy to moje futra były już w domu. Tylko Maciek zaczął się dziwnie zachowywać 8O , wydawał z siebie dziwne dźwięki i domagał się wypuszczenia. Cóż było robić - wypuściłam dziadka Maćka. Ale na chwilkę tylko, bo to stare i chudzieńkie. Po minutce wychodzę po niego przed dom, a tam Zorka 8O
Maciek parę metrów za nią. No to podchodzę po niego powolutku, aby go wziąć na ręce. W chwili gdy go łapałam podbiegła Zorka, on poczuł się zaatakowany i mnie mocno udrapał drąc się przy tym wniebogłosy...
Co te moje koty mają w futrzastych łbach, żeby tę Zorkę tak przeganiać?
Na nieszczęście całą akcję słyszał ojciec i mnie nieźle o...ił... Myślę sobie - dupa zimna, nie pozwoli przenocować Zorki, skoro krew się leje (nieważne, że to tylko moja)

Poszłam na górę. Po dłuższym czasie on przyszedł, więc postanowiłam wykorzystać okazję i napuścić matkę, żeby bez mojego udziału przekonała go do przenocowania Zorki 8) Schodzę więc na dół niby, że po ręcznik do garderoby i szeptam do matki swój plan... A matka stoi z miseczką kocią w ręce i mówi, że Zorka już w kotłowni siedzi, bo tata kazał ją schować :lol:

Fajnie, tylko że to tak naprawdę nie jest śmieszne...
Moje koty nie tolerują Zorki. Mam dylemat. Ech. Ale najważniejsze, że tłusta dupka w kotłowni bezpiecznie śpi.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto gru 14, 2010 21:55 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Vill 8O a to ci osobisty kot tak sam z się...świnia nie kot :!: Żeby rękę która karmi....Czasem tak jest, ze zwierzęta nie lubią innego zwierza...to tak jak u ludzi "nie lubię i już!". :(

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto gru 14, 2010 21:59 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Asia ależ ja proszę mi tu Cyca nie obrażać. On w ciężkim strachu o własną dupę futrzastą był, bo ja go łapałam, a obcy kot się skradał... No to mi się oberwało.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro gru 15, 2010 9:56 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

No... To Zroka w części zadniej swój osobisty domek... Po nocy została wypuszczona, żeby się załatwiła. Załatwiła się i dawaj nosa wścibiać do chałupy przez okno. Wrrrrrrrrrrr... Trzeba było kota schować. Przecież nie będzie siedziec na mrozie -12... :roll:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro gru 15, 2010 14:25 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: I to jest moja rodzina!!!!! Moja, slyszycie?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro gru 15, 2010 14:52 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

no ba :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 16, 2010 10:21 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Zorka znów spała u nas...
TŻ kupił Basi baterie do laserka i wczoraj tak broili, że mi rzeźbe kota Basia wywróciła :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 16, 2010 10:26 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Ty się ciesz, że tylko rzeźbę :lol: Józef K., podczas zabawy z LASERKIEM (na szczęście baterie zdechły) przywalił swym jakże subtelnym ciałkiem w głośnik od kina domowego :strach: (kino jest TŻ-towe). Głośnik zatrzymał się na grzejniku :roll:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw gru 16, 2010 10:30 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

A było to tak...

Siedze i jem kolację. Naraz na górze okropny łomot!! Pomyślałam, że TŻ odśnieżał taras i z niego spadł :strach:
Lecę na złamanie karku na górę! Wczodzę - TŻ w domu. Pytam co się stało:
- Bo bawilismy się laserkiem i Basia tak sie rozgrzała, że kota przewróciła...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 16, 2010 11:34 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

:mrgreen: I pewnie obaj mieli niewinne miny?! :ryk:

Dzis u nas Blizzard Agus, jutro pakucha idze w Twoja strone. Jajeczka i inne specyfiki. A dla Twojej ksiezniczki jest niespodzianka.

SecretFire

Post » Czw gru 16, 2010 15:48 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Anni, Józef to niezly rozrobant 8O najpierw drzwi wywalil z zawiasow, teraz sprzet demoluje... woooooow 8O

Vil, jak to milo wiedziec, ze TZ zintegrowal sie z Basienka ;) No w sumie to madry kot jest -na co Ci rzezba kota skoro masz zywa piekna syberyjska puchata Krolowa w domu? :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt gru 17, 2010 12:01 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Blanusia (*)

Cztery miesiące bez Królewny... :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt gru 17, 2010 12:08 Re: Kosmaty i kociaste - Blanusia (') ; Barbórkowy CUD!!

Daj sie przytulic i nie plakuchaj w duchu. :1luvu:

SecretFire

[poprzednia][następna]