70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 18:36 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

agiis-s pisze:może się chłop nawróci jeszcze :mrgreen:

Nawrócony czy nienawrócony - dla mnie i tak drań :mrgreen:

Cudak1 pisze:Jak uda się je wszystkie wysterylizować, to jeszcze bardziej powinien się ocieplić :ok:
Tamte koty mogą się chować do jakiejś altanki/baraku?

Hehe :mrgreen: Oprócz niego koty miały jakichś większych przeciwników?

Rysiek się nadal nie odnalazł?

Paskudna pogoda dziś :(

Wydaje mi się, że jest tam jakaś altana, ale czy koty się tam mogą schronić, nie wiem :( Musiałabym ojca zapytać.

Koty miały paru wrogów, m.in. panią pieszczotliwie nazywaną przez mojego ojca Żmiją ;)
Kilka lat temu były przypadki otrutych kocurów. W lipcu tego roku ktoś postrzelił wiatrówką niewidomego Rysia, który niestety nie pojawia się :( Zaginął, gdy agresywne psy bezkarnie buszowały po działkach. Znam nazwisko ich właściciela. Może coś z tym zrobię...

Pogoda niefajna, ale bywało gorzej.
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Pon gru 13, 2010 16:11 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Podnoszę wątek i nadal proszę o wsparcie dla stepnickich kotów :ok:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy" lub "na koty ze Stepnicy"

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro gru 15, 2010 15:30 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Co u kotów? Opiekun dał radę dotrzeć na działki? :|

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro gru 15, 2010 16:08 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Opiekun był. Zawiózł na sankach nowy grzejnik, bo stary zaczął się psuć. U kotów bez większych zmian. Do tej pory w baraku oprócz młodzieży i maluchów rezydowały dwa dorosłe kocury, bardzo pokojowo nastawione: Rudolf i Panikarz. Dziś Panikarz zrezygnował ze schronienia, co mnie martwi, bo jest skłonny do przeziębień.
Na działkach zaspy metrowe. Dobrze, że ojciec ścieżki kotom (i sobie) porobił :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro gru 15, 2010 16:23 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

przekaż tacie wyrazy uszanowania
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro gru 15, 2010 16:34 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Dziękuję w jego imieniu :) Przekażę na pewno :)

A jeszcze w związku z Rudolfem dodam, że nabył on zdolności przeciskania się przez małe otwory w budkach. Co prawda, łatwo nie było, ale wlazł i wylazł o własnych siłach :D
Pozdrawiamy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro gru 15, 2010 16:41 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

envy pisze:A jeszcze w związku z Rudolfem dodam, że nabył on zdolności przeciskania się przez małe otwory w budkach. Co prawda, łatwo nie było, ale wlazł i wylazł o własnych siłach :D

To pewnie kwestia odpowiedniej motywacji :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro gru 15, 2010 19:55 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

agiis-s pisze:
envy pisze:A jeszcze w związku z Rudolfem dodam, że nabył on zdolności przeciskania się przez małe otwory w budkach. Co prawda, łatwo nie było, ale wlazł i wylazł o własnych siłach :D

To pewnie kwestia odpowiedniej motywacji :mrgreen:

Motywacji połączonej z ograniczeniem obżarstwa :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Czw gru 16, 2010 17:36 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Byłem dzisiaj na działkach przy okazji łapania małej - straszliwie dużo śniegu jest na samych działkach - koty skaczą jak wiewiórki ;) Nowość jest też taka, że koty w baraku mają nowy grzejnik (olejowy) - opiekun kupił z własnej kasy bo poprzednie "słoneczko" po \kilkudziesięciu latach służby w dobrej sprawie odeszło do krainy wiecznego lata.

Prosimy o wsparcie - tegoroczna zima będzie chyba dosyć ciężka:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy" lub "na koty ze Stepnicy"

tutaj kilka zdjęć z baraku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Czw gru 16, 2010 23:55 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Anduk, gdy ludzie zobaczą, jak się Nieśmiałek na fotelu dupskiem do jedzenia wypina, przestaną pomagać ;)
Ale Nieśmiałek to wyjątek. Wiedział, jak się urządzić. Ogromna większość kotów nie ma tak dobrze. Panicznie boją się zamknięcia i siedzą na zewnątrz :(

P.S. A na innej fotce Rudolf specjalnie pokazuje agiis-s, jak łatwo i żwawo wychodzi z budki :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pt gru 17, 2010 0:06 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Obaj panowie ustawili się zadem do telewidza ;)

W ogóle bardzo się cieszę, że Rudolfowi wrócił apetyt, wygląda zdrowiej, że siedzi w cieple oraz, że jest dalej taki przyjazny. To jest taki fajny rudzielec-arystokrata za każdym razem serce mi się kraje jak go widzę na działce zamiast w normalnym domu :(

S. K. - jedzą niechlujnie bo nieopacznie została przestawiona miska trochę wyżej i jakiś maluch w przypływie intelektualnego wigoru wymyślił świetną zabawę, że można ją zrzucić na podłogę z całą zawartością :D

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt gru 17, 2010 0:15 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

To Rudolf jest taki do głaskania? Może mu zrobić jakieś ogłoszenia?
Tylko bym potrzebowała jednak lepszych zdjęć ;)
I tekstu, bo w sumie nic o nim nie wiem...

I czy on kastrowany? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt gru 17, 2010 0:21 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

On nie kastrowany, zeszłoroczny. Kot super pro ludzki i nie agresywny, daje się brać na ręce, ocieracz straszny :D No i ma dobrą cechę, że jest bezkonfliktowy, zwłaszcza w stosunku do małych kotów - w styropianowej budce spał sobie razem z puchatką jak dzisiaj przyszedłem.

Generalnie to straszny arystokrata z manierami - w wakacje u szczytu sezonu grillowego popatrzył na mnie jak na idiotę gdy mu dawałem kawałek korpusu, wymownie czekając na kurczaka z grilla ;)

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]